Met deze gouden tips scoor je trendy low-budget babykleding!

Als je zwanger bent, is shoppen voor je toekomstige kleintje één van de allerleukste dingen die er is. Maar hoe doe je dat als je geen hele dikke portemonnee hebt? Hippe én low-budget kindermode shoppen is immers niet altijd even gemakkelijk. Daarom geven we je vandaag 5 gouden tips waarmee je de kledingkast van je baby voor een klein prijsje vult met kinderkleding die op dit moment hip is. Hiermee scoor je eenvoudig trendy én low-budget babykleding!

#1. Struin de online uitverkoop af

Zelfs de hipste online kinderwinkels houden regelmatig uitverkoop. Winkels als SuperSales hebben vaak baby- en kinderkleding van iconische merken in de sale. Ben je helemaal gek van een bepaald merk, maar heb je er normaal gesproken het budget niet voor? In de uitverkoop vind je precies wat je nodig hebt voor je kleintje, tegen een heel lief klein prijsje.

#2: Koop niet te veel babykleding!

Ben je nu zwanger? Dan is het verleidelijk om tóch nog even snel dat lieve rompertje met die grappige tekst te bestellen. En dat kleine, knalroze babyrokje kun je ook beslist niet laten hangen. Voor je het weet is de kast van je ongeboren kleintje al helemaal gevuld met talloze rompertjes, jasjes, broekjes, rokjes en truitjes. En vergeet die piepkleine schoentjes niet, want eerlijk is eerlijk: hoe schattig zijn die in zo’n piepklein maatje?

Toch heb je volgens de babyuitzetlijst van de Consumentenbond maar 10 rompertjes, een jasje, 5 paar sokjes, 5 broekjes, 2 mutsjes en 6 truitjes of shirtjes nodig. Wedden dat jij tegen het einde van je zwangerschap al flink meer hebt gekocht? Baby’s groeien ontzettend snel, en krijgen misschien niet eens de kans om al die leuke kinderkleding te dragen voordat ze eruit zijn gegroeid. Dus wees verstandig en koop niet te veel. Zo houd je je uitgaven aan kleding binnen de perken én zit je straks niet opgescheept met allerlei ongedragen babykleding die je spruit toch niet meer past.

lijn groen oudersenzo
xxx

#3: Overweeg tweedehands babykleding te kopen

Niet iedereen houdt ervan, maar tweedehands babykleding shoppen is vaak een stuk goedkoper dan alles nieuw aanschaffen. Je kunt in kringloopwinkels of op Marktplaats rondkijken, maar ook op Facebook Marketplace vind je geweldig mooie baby- en kinderkleding in jouw regio. Het leuke aan Facebook Marketplace is dat je gelijk kunt kijken wie de kleding verkoopt en hoe jouw gevoel bij hen is. Er staat trouwens ook regelmatig babykleding tussen die nooit is gedragen omdat de baby toch iets sneller groot werd dan de ouders hadden verwacht.

#4: Neem kleding over van vriendinnen

Heb je vriendinnen die net een paar maanden eerder zijn bevallen dan jij? Dikke kans dat ze een heleboel babykleding overhouden die jouw spruit na zijn of haar geboorte wél past. Deze kleding kun je vervolgens overnemen voor een klein prijsje. Dit is niet alleen een goede tip voor babykleding: ook kleding voor oudere kinderen kun je op deze manier overnemen of ruilen. Het fijne is dat je je vriendin en haar kindje goed kent, waardoor je zeker weet dat het goed is gebruikt en er geen negatieve energie aan kleeft.

Je kunt zelfs met een groepje meiden een ruilavond houden. Kom bijvoorbeeld met 4-6 vriendinnen bij elkaar en neem allemaal de 5-10 mooiste items mee die nog in perfecte staat zijn. Zo kun je allemaal van elkaars baby- en kinderkleding shoppen, of de kleding ruilen voor een item dat je vriendin goed kan gebruiken.

#5: Geniet van alle kraamcadeaus die je gaat krijgen!

Organiseer je een kraamfeest, of organiseren vriendinnen misschien een babyshower voor je? Dan krijg je ontzettend veel cadeautjes. Niet zelden zitten daar ook leuke pakjes, lieve sokjes en piepkleine schoentjes bij. Dat scheelt jou weer een heleboel kopen! Je kunt natuurlijk ook een gender reveal party organiseren. Dan weten je familieleden, vrienden en bekenden alvast of je een jongetje of een meisje verwacht. Dat maakt ze het een stuk gemakkelijker om een leuk pakje voor jouw kleintje te kopen!

Heb jij nog goede tips om met een klein budget baby- of kinderkleding te shoppen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Dit zijn dé najaar en winter kinderkledingtrends voor 2022!
Babyuitzet checklist. Dit heb je allemaal nodig voor de komst van je baby!
Baby basics. Welke producten mag je niet vergeten?
Wegwerpluiers of wasbare luiers? Waar ga jij voor kiezen?
Babykleding, waar moet je op letten?
Babymaten, welke maten heeft mijn baby?
De laatste babytrends
Babykleding – Waar begin je allemaal mee?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Supersales.nl

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *