Crawling creatures excavation kit (van de Action)

Crawling creatures excavation kit (van de Action)

De laatste keer toen ik door de Action liep, kwam ik deze Crawling creatures excavation kit tegen. Nou kom ik niet zo vaak bij de Action, dus het is alweer een tijdje geleden dat ik dit pakket heb gekocht. Het is zelfs al zo lang geleden dat ik inmiddels de bon niet meer kan vinden. Ik heb dus geen flauw idee meer wat ik voor dit pakket heb betaald. De Action kennende, kan het nooit veel geweest zijn.

Ontdekken

Rocco heeft in het verleden wel meer van dit soort ‘ontdekkingspakketten’ gehad, dus ik wist vooraf wel een beetje wat ik kon verwachten. Troep. Vooral veel troep. Niet dat het een troeppakket is, maar je kunt je voorstellen dat het hakken en bikkelen, behoorlijk wat rotzooi geeft. Handig dus om vanaf het begin alles op een dienblad te doen. Oh, en niet blazen, zoals mijn lieftallige zoon halverwege deed. ‘Mam, zal ik je even helpen?’ Hak-hak-hak, pewwwww… Oeps! Sorry mam!’ Ik was helemaal wit. De tafel ook. En de vloer. En, wat niet eigenlijk. Goh, wat hou ik toch van mijn kind.

Wat zit er in de Crawling creatures excavation kit

Maar terug naar het pakket. Wat zit er in de doos: een groene versteende kever (of iets wat daar op lijkt), een kwastje (Zodat je niet hoeft te blazen, lees je het Rocco? Ik herhaal het nog even voor je: zodat je NIET hoeft te blazen.), een beiteltje, een vergrootglas en een handleiding.

Het is de bedoeling dat je de groene kever gaat afbeitelen met het plastic mini beiteltje. Als je heel veel geduld hebt, gaat dat prima. Als je iets minder geduld hebt, zoals ik, dan doe je de kever halverwege gewoon in het water, zodat er daarna veel grotere stukken tijdens het beitelen loslaten. Het is maar een tip. Water heeft nog een voordeel, het zorgt ervoor dat het niet meer stuift, zodat je weer rustig verder kunt ademhalen tijdens het beitelen.

lijn groen oudersenzo
Crawling creatures excavation kit (van de Action)

Ontdekken

Tijdens het hakken kom je van alles tegen. In de groene kever zitten drie (plastic) dieren verborgen. Een vrij grote schorpioen, een spin en een klein spinnetje. Dat kleine spinnetje liet mij nog even schrikken. Ik had hem namelijk niet in de gaten, dus ik ben woest aan het hakken en ineens springt dat kleine spinnetje omhoog, in mijn gezicht. Ik schrok want ik hou niet van spinnen. En zeker niet van spinnen die onverwachts in je gezicht vliegen. Ook niet als ze gewoon van plastic zijn.

Wat vind ik ervan

Ontdekken is natuurlijk altijd leuk voor kinderen. Ik vraag me alleen af wie er uiteindelijk aan het hakken zal zijn. Misschien maakt kindlief een enthousiaste start, maar ik vraag me af of een kind het geduld heeft om tot het einde door te blijven hakken. Het gaat namelijk – als je hem niet nat maakt – best een beetje moeizaam. En langzaam. Ik vrees dus dat het de ouders zijn die uiteindelijk aan het hakken en breken zijn. Ik kan daarom alleen maar zeggen: Zint eer je begint.

liefs Marion

Meer informatie

Tiptoi Starter-set Bij ons thuis
Hatchimals Colleggtibles Egg 12 pack-Seizoen 3
Bubbleezz – De nieuwe rage van zomer 2018?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.