Hoe je van de corona schooltijd een feestje kunt maken

Hoe je van de Corona schooltijd een feestje kunt maken

Mopperde je zoon of dochter eerst dat ze niet naar school wilden, de kans is groot dat ze school nu erg missen. En dat heeft te maken met een aantal factoren. Niet alleen missen ze vriendjes en vriendinnetjes maar ook de juf en het vaste ritme van de dag. Om je kind (en jezelf) te helpen door deze periode heen te komen, zijn er simpele trucjes. Zo draai jij een vervelende tijd om in een periode waar je kind met plezier op terug kan kijken.

Roze olifantjes

Er is veel wat niet mag nu. Geen bezoekjes aan opa en oma waar ze altijd zo verwend werden. Maar ook geen knuffels, geen feestjes, geen zwemmen of een dagje dierentuin. Zorg ervoor dat je er geen roze olifantjes van maakt. Je weet wel die dingen waar je niet aan moet denken zodat ze juist in je hoofd vast blijven zitten. Concentreer je liever op wat wel kan. Zo kom je samen makkelijker door deze periode heen.

Eigen tijd

Tja je had er echt heel bewust voor gekozen om geen juf te worden maar nu geef je dagelijks les aan je kind, overhoor je en neem je zonder dat je het weet naast ouder ook de rol van juf of meester over. Bedenk dan dat sport er ook niet meer is voor je kind en je snapt dat je kind ook jou af en toe helemaal zat is. Plan daarom bewust elke dag wat eigen tijd. Dat kan zijn dat je kind een favoriet programma mag kijken, je je partner vraagt even de zorg over te nemen en jullie om de beurt je even afzonderen (bad, wandelen etc).

lijn groen oudersenzo
Hoe je van de Corona schooltijd een feestje kunt maken

Buitenlucht is belangrijk

Bedenk daarnaast ook elke dag een leuk momentje zodat je beide iets hebt om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld samen een spelletjes doen of tijdens de middagpauze gaan picknicken. Maak daarvoor in de lunch alvast klaar en vul je Eastpak rugzak met eten, drinken, een kleed, bordjes en vergeet de zonnebrandcrème niet. Spreek af hoe laat het pauze is en ga er op uit. Dat kan in je eigen tuin of op het balkon of af en toe eens naar het parkje in de buurt. Waar maakt niet zoveel uit want het gaat er om dat je even van de werkplek weg bent. Maar ook dat je buiten bent omdat de buitenlucht en het zonlicht er voor zorgen dat je in de middag er weer met frisse moed tegen aan kunt. 

Reinheid, rust en regelmaat

Je ouders kennen deze regel vast wel. En wees eerlijk er is niets mis mee en elk kind vaart er wel bij. Ook nu. Zeker nu je kind geen bel hoort en de deur niet letterlijk achter zich dicht kan doen, is het belangrijk om er voor te zorgen dat er rust is en regelmaat. Dat het op vaste tijden op staat, eet maar ook dat het de schooldag kan afsluiten. Je vraagt je af hoe? Dat is makkelijker dan je denkt.

Hanteer het principe van het flexwerken of de middelbare school. In die situaties is er geen sprake van een vaste tafel of plekken waar de spullen van je kind liggen. Pubers gaan elke dag op pad met een hippe Calvin Klein rugzak waarin alle boeken, een etui etc zit. Door ook voor je kind dat nu thuis les krijgt een eigen schooltas te maken, heeft het een eigen schoolplek. In de tas stop je alles wat je kind nodig heeft voor de schooldag. Is je kind in de middag klaar met school, stopt het alles weer in de tas en zet je samen de tas weg. Wil je er echt een feest van maken, zoek dan samen online naar een mooie nieuwe schooltas met vrolijke kleuren. Zo maak je van deze tijd samen een ‘feestje’. 

liefs Marion

Meer informatie

Versoepeling van de coronamaatregelen in het onderwijs
Verplichte sneltesten voor scholieren. Dit zijn je rechten.
Hoe houd je de kids en jezelf positief tijdens Corona
Eenzaamheid groeit onder jongeren – Hoe houden we ze gelukkig?
Coronamaatregelen en het onderwijs, wat is de stand van zaken?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Thebagstore.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.