De kinderfiets niet alleen geschikt voor kleine kinderen

De kinderfiets wordt regelmatig ook gebruikt door twintigers. Wie dat zijn? Buitenlandse studenten die onze lengte niet hebben en het bovendien niet gewend zijn zich fietsend te verplaatsen. 

Als kind leren wij fietsen op een kleine fiets. Eerst op een kinderfiets met zijwieltjes en als we eenmaal ons evenwicht kunnen houden en beter in balans zijn, krijgen we een heuse jongens- of meisjesfiets

Daarop leren we de verdere de kneepjes van het fietsvak en krijgen we het uiteindelijk goed onder de knie. Zolang we met onze voeten goed bij de grond kunnen, lukt dat wel. Het is dan ook belangrijk om een fiets op maat te hebben. 

Je leert het beste fietsen met een tweewieler op maat

Eentje waar je gemakkelijk op en af kunt stappen, mee kunt remmen en waarop je goed op je zadel zit en je voeten nog bij de grond kunnen. Dus nooit een fiets op de groei om het op te leren, want dat geeft maar brokken. De fiets moet op maat zijn.  Als we doorzetten hebben we het als Hollanders de fiets vrij snel onder controle. Voor de rest van ons leven kunnen we fietsen. 

Om het goed te leren hebben meisjesfietsen vaak een lage instap, jongensfietsen vaak een stang, maar om het te leren is ook vaak de jongensfiets met een lage instap niet zo gek. De stoere felle kleur of de kleur zwart compenseren dat gemakkelijk. 

lijn groen oudersenzo
De kinderfiets niet alleen geschikt voor kleine kinderen

Buitenlandse studenten leren het op een kinderfiets

Dat niet alleen kleine kinderen van de kinderfiets gebruik maken, blijkt ieder jaar uit het grote aantal buitenlandse studenten dat om een kinderfiets vraagt. Vooral studenten afkomstig uit China en de zuidelijke landen zoals Spanje, Portugal en Griekenland worden in Amsterdam, Groningen en andere grote studentensteden op kinderfietsen gezien. De reden: ze staan vaak doodsangsten uit als ze op een volwassen fiets moeten, dus leren ze het het beste op een kleine fiets zodat ze snel met hun voeten bij de grond kunnen.  

Nederlandse studenten zijn ook nog een in lengte veel langer dan de meeste buitenlandse studenten en zeker de Chinese. Dat maakt dat de standaard studentenfiets voor hen veel te hoog is. Zijn wij als Nederlanders gewend om ons op de fiets te verplaatsen, dat geldt niet voor veel andere landen. Daar is fietsen een uitzondering. Dus moeten die buitenlandse studenten, van rond de twintig jaar, het echt goed leren en het proefondervindelijk onder de knie zien te krijgen. Op een kinderfiets

liefs Marion

Extra informatie

Je kind loslaten in het verkeer. Hoe pak je dat aan?
Op welke leeftijd leer je een kind fietsen?
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
Op de fiets naar school. Hier let je op!
In het verkeer – Hoe leer je je kind zich veilig te bewegen in het verkeer?
Je kind gaat leren fietsen!
Kies je een nieuwe of tweedehands fiets?
De allermooiste fietsroutes van Nederland
Fietsbond laat ouders een fietsbelofte doen
De veiligste koptelefoon voor op de fiets!

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Kinderfietsen.com.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.