Checklist voor de verhuizing: wat mag je zeker niet vergeten?

Checklist voor de verhuizing: wat mag je zeker niet vergeten?

Verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet. De meeste mensen doen dit slechts enkele keren in hun leven. Misschien ben jij zelfs nog nooit verhuisd. In dat geval heb je waarschijnlijk geen idee wat je allemaal moet regelen voordat je gaat verhuizen. Alleen een huis kopen of huren al vraagt tegenwoordig ontzettend veel aandacht en energie. Wanneer je eindelijk bijna de sleutel in handen krijgt, wil je dan ook dat dit soepeltjes verloopt. Een goede voorbereiding is hierbij al het halve werk. Maar wat mag je zeker niet vergeten te regelen voor de verhuizing? Denk aan het afsluiten van een woonverzekering, het opzeggen van een oude parkeervergunning en het versturen van adreswijzigingen. Met deze checklist moet het zeker lukken!

De financiën

Zeker wanneer je een huis gaat kopen is het belangrijk dat het financiële gedeelte goed geregeld is. Tegenwoordig is het niet zo gemakkelijk meer om een hypotheek te krijgen. Hier worden enorm veel eisen aan gesteld. Niet alleen op financieel gebied. Zo zal een hypotheekverstrekker vaak ook eisen dat je een opstalverzekering afsluit. Een opstalverzekering dekt de schade aan het huis wanneer deze beschadigd wordt. Dit geldt voor alle onderdelen die aan het huis vastzitten. Hiermee dekt de hypotheekverstrekker zich in. Het huis dient immers als onderpand. Als jij de hypotheek niet kan betalen, beschikt de bank over de woning om zo de kosten te dekken. Wanneer het huis tot aan de grond afbrandt, dan zal dit betekenen dat ze al hun geld kwijt zijn. Dankzij een opstalverzekering is dit risico veel minder groot.

Regel dan ook niet alleen de hypotheek, maar kijk van tevoren ook wat er verder nog geregeld moet worden. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je op de afgesproken datum ook daadwerkelijk de sleutel in handen krijgt.

lijn groen oudersenzo
Checklist voor de verhuizing: wat mag je zeker niet vergeten?
Checklist voor de verhuizing: wat mag je zeker niet vergeten?

Zet abonnementen over op jouw nieuwe adres

Wil je jouw aanbieder voor internet, bellen en tv gewoon aanhouden? Geef ze dan tijdig een adreswijziging door. Zo weet je zeker dat je op de dag van de verhuizing ook direct over internet kan beschikken. De meesten van ons kunnen hier immers niet lang zonder.

Bedenk ook dat je dit moment aan kunt grijpen om wellicht wat extra geld te besparen. Dit is immers juist het moment dat je eventueel over zou kunnen stappen. Zit je nog wel het voordeligst bij jouw huidige aanbieder? Nee? Maak hier dan werk van! Dat scheelt straks weer in vaste lasten.  

Vergelijk bouwbedrijven

Moet er nog veel geklust worden in het nieuwe huis? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk ook gebruik maken van de diensten van een bouwbedrijf. Gelukkig voor jou is het aanbod van professionele bouwvakkers tegenwoordig erg groot. Hierdoor is de kans ook groot dat er veel bij jou in de buurt aanwezig zijn. Dit geeft jou direct de mogelijkheid om bouwbedrijven met elkaar te vergelijken. Let hierbij natuurlijk niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit. Zo weet je zeker dat je over de beste deal beschikt.

liefs Marion

Meer informatie

Pak meer winst; maak je het huis verkoopklaar
Verhuizen met kleine kinderen. Hoe laat je het soepel verlopen?
5 onmisbare hacks die verhuizen met kleine kinderen smooth laten verlopen
Klein wonen met kinderen. Zo pak je dat aan!
In Amsterdam wonen met kinderen, verhuizen of niet?
Mijn verhuisboek, zo leuk kan verhuizen zijn

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Allianzdirect.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *