Mijn verhuisboek – Zo leuk kan verhuizen zijn

Mijn verhuisboek - Zo leuk kan verhuizen zijn

Een verhuizing is een stressvolle bezigheid. Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Het staat niet voor niets in de top 10. Er moet van alles geregeld worden. Vaak niet alleen in de nieuwe woning, maar ook nog in de oude woning.

Kinderen ervaren deze spanning en stress bij jullie, terwijl het voor henzelf ook een stressvolle ervaring is. Zij moeten immers hun vertrouwde omgeving achter zich laten en vaak niet alleen het huis of de omgeving maar soms ook vriendjes en vriendinnetjes of zelfs hun school. Dat heeft impact en dat kun je het beste zo goed mogelijk voorbereiden.

Dat vond Rachel van Dongen dus ook en daarom schreef zij het boekje ‘Mijn verhuisboek’. Geen educatief boek – zoals ze zelf aangeeft – maar een leuk en handig boek voor het kind, dat een verhuizing gaat meemaken.

In Amsterdam wonen met kinderen, verhuizen of niet?

Speelse manier

Het boek kan je kind op een speelse manier helpen om zich op de verhuizing voor te bereiden. En dat is natuurlijk best prettig. Hoe minder stressvolle ervaring het gaat worden, hoe beter. Voor alle partijen.
In het boekje wordt je kind gestimuleerd om na te denken over het nieuwe huis, de buurt en de eventuele clubjes. Middels diverse opdrachten wordt je kind hierin gestimuleerd. Hij wordt zelfs gevraagd een tekening te maken om alvast zijn eigen kamer in te richten. Daar kun je zelf ook je voordeel mee doen. Dan hoef je daar tenminste niet meer over na te denken.
In het boek staan kleurplaten, knutselopdrachten en spelletjes die allemaal met verhuizen te maken hebben. Ook staat er een lijst in met leuke opdrachten die je kunt doen en die je helpen om deze spannende verhuizing (nog) leuker te maken.

Mijn verhuisboek - Zo leuk kan verhuizen zijn

Specificaties Mijn verhuisboek – Zo leuk kan verhuizen zijn

TitelMijn verhuisboek – Zo leuk kan verhuizen zijn
UitgeverijBruna
AuteurRachel van Dongen
Illustrator
Aantal pagina’s31
Prijs12,50 euro
ISBN9789463451437
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

5 onmisbare hacks die verhuizen met kleine kinderen smooth laten verlopen
Bekijk onze andere productbesprekingen
Lees onze andere boekbesprekingen
In Amsterdam wonen met kinderen, verhuizen of niet?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Mijn verhuisboek - Zo leuk kan verhuizen zijn
lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *