Candy Crush – Het bordspel met de bekende gekleurde snoepjes

Candy Crush

Wie heeft dit spel nou niet op zijn smartfoon of tablet? Over de hele wereld zijn het er miljoenen. Het spel leent zich er vooral voor ‘even tussendoor’ te spelen. In menig wachtkamer zie ik mensen als een malle snoepjes wegvegen.

Oorspronkelijk alleen op Facebook

Het spel bestaat al sinds april 2012 en het kon oorspronkelijk alleen op Facebook worden gespeeld. Zo’n half jaar later in november 2012, werd Candy Crush Saga ook beschikbaar voor de smartfoons en tablets. Miljoenen mensen spelen inmiddels dit spel en zijn dagelijks met de snoepjes in de weer. Naast Candy Crush Saga zijn inmiddels meerdere varianten: Candy Crush Soda Saga, Candy Crush Jelly Saga en de Candy Crush Friends Saga. Mijn favoriete spel is de Jelly Saga.

Dikke vette hit

Dat dit spel zo’n dikke vette hit is, blijkt wel uit de enorme berg merchandise dat te koop is. Zoals deze rugtas, dekbedhoes, schooletui of, OMG dit kostuum (daar wil je toch echt niet dood in gevonden worden). Maar het zegt natuurlijk wel iets over de populariteit. Ook in dit gezin wordt het door 2 van de 4 smartfoonhouders gespeeld. Het spel werd alleen al in december 2012 meer dan 10 miljoen keer gedownload. Op Facebook is het de meest populaire app met meer dan 74 miljoen likes.

lijn groen oudersenzo
Candy Crush

Candy Crush – Het bordspel

Bij Candy Crush – Het bordspel verschuif je geen snoepjes van pixels maar zijn deze vervangen voor snoepjes van karton. Er is echter nog een heel groot verschil: je kunt het nu gewoon aan tafel spelen met anderen. Dat is natuurlijk wel een stuk gezelliger dan starend naar een beeldscherm. Eerlijk is eerlijk. De bedoeling is om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen en als eerste de kers te pakken. Wanneer je echter 3 dezelfde snoepjes op een rij hebt, valt je plannetje in duigen. Kies je je eigen route? Of ga je juist de tegenpartij dwarsbomen? Jij bepaalt de strategie!

Degene die als eerste de kers pakt, heeft het spel gewonnen.

Praktische info

Je kunt het spel spelen met 2 tot 6 spelers en één spelronde duurt ongeveer 30 minuten. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor je aan het spel kunt beginnen moet je nog wel even alle snoepjes uit het karton drukken.
Grappig dat dit bordspel (ongeveer) net zo lang duurt als de komst van een nieuw leven in het pixelspel.

Specificaties Candy Crush – Het bordspel

NaamCandy Crush – Het bordspel
MerkJust Games
EAN8718866300845
liefs Marion

Meer informatie

Paco Ŝako zwart/wit schaken
Azul bordspel
Speech Breaker – Het nieuwe hilarische spel van Hasbro
Vier nominaties voor 999 games. Waar ga jij op stemmen?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *