Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Vliegt bij jullie ook de tijd aan je voorbij? Zo lagen we nog heerlijk aan het strand te genieten van de zomer en zo vliegen de bladeren in het rond en zitten we ineens volop in de herfst. Persoonlijk houd ik van de herfst, ik kan intens genieten van de kleurenpracht, de frisse wind door mijn haren en het knisperen van de bladeren als ik door het bos wandel. De wereld schudt zijn gedane zaken van zich af en maakt zich op voor de wintertijd, met in het vooruitzicht het nieuwe begin tijdens de lente. Gezelligheid zoeken we aankomende periode weer veelal binnen, met elkaar of afgezonderd in een hoek met een goed boek. Wat zijn de nieuwe boeken oktober 2022? We kozen de zeven leukste voor je uit.

Nieuwe boeken oktober 2022

Voor deze boekbespreking heb ik 7 verschillende boeken uitgezocht, voor groot én klein. Boeken om uit voor te lezen, boeken om zelf te lezen, leerzame boeken en inspirerende boeken. Het zit er weer allemaal in!

Wil je ook je boek besproken op Oudersenzo, dan kun je (of via je uitgeverij) ons altijd een recensie exemplaar toesturen. Wie weet, zit jouw boek er de volgende keer dan ook bij!

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

Soms als ik een vlinder zie

Ik ben opgegroeid met Boudewijn de Groot. Veel van zijn songteksten vind ik geweldig en zijn stem verveelt nooit. Er zijn in de loop van de jaren heel wat LP’s (die waren er toen nog, want zo oud ben ik al) en CD’s gekocht met zijn nummers. En tegenwoordig komen zijn liedjes nog steeds regelmatig langs op mijn playlist van Spotify. En dan nu dit boek, met liedjes waar iedereen vrolijk van wordt! Natuurlijk een musthave voor groot én klein!

Omschrijving inhoud

Een boek vol nieuwe liedjes om mee te zingen, of uit voor te lezen en de vele prachtige prenten te ontdekken. Ieder liedje is een miniverhaal op zich. Over de kat Schaduw, de muis en de mediterende uil, een droomgedrocht, een giraf die bang is om zijn nek te breken, een zebra die zomaar midden op straat ligt en nog veel meer. Als je nog geen fan van Boudewijn de Groot was, dan wordt je het wel!

Specificaties Soms als ik een vlinder zie

TitelSoms als ik een vlinder zie
UitgeverijLemniscaat
ISBN9789047714927
Aantal pagina’s38
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

Planten en kruiden voor de geest

Als mijn zoon vroeger “doktertje” speelde, had hij geen pillen en poeders in zijn dokterstas, maar had hij takjes geplukt van mijn kruidenplanten. Kruiden kunnen namelijk veel voor onze gezondheid betekenen. Ik heb geprobeerd dit bij mijn zoon van kleins af aan een beetje bij te brengen. Naast geneeskrachtige werking zijn kruiden natuurlijk ook heel smaakvol om in allerlei gerechten te verwerken. Inmiddels staat er bij mij in de tuin een kas, met diverse kruidenplanten om nooit mis te hoeven grijpen.

Omschrijving inhoud

Planten en kruiden voor de geest brengt een schat aan informatie samen over planten die ons kunnen helpen bij het inslapen, om pijn te verlichten, het geheugen te verbeteren en rust te vinden in het hoofd. Dit allemaal zonder de vervelende bijwerkingen van de conventionele medicijnen. Vaak groeien deze planten gewoon in onze tuinen, sommige zijn uitheems maar wel makkelijk te vinden op de schappen van de natuurvoedingswinkel. Elk hoofdstuk bevat een beschrijving van de plant en zijn habitat, een overzicht van de geschiedenis en de folklore, de resultaten van modern wetenschappelijk onderzoek, de belangrijkste ingrediënten (chemische stoffen) die voor het effect zorgen, hoe u de plant moet gebruiken en eventuele veiligheidsvoorschriften. Met een aantal leuke recepten en praktische doe-tips om de planten en kruiden ook effectief in het dagelijks leven te integreren.

Specificaties Planten en kruiden voor de geest

TitelPlanten en kruiden voor de geest
UitgeverijSterck & De Vreese
ISBN9789056158781
Aantal pagina’s240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

De boodschappers van Gaia

Eigenlijk is dit niet een boekje, maar een combinatie van een boekje en kaarten. Een bijzonder cadeau voor jezelf, prachtige orakelkaarten om weer in contact te komen met de magie van het universum. Toen ik zojuist een kaart voor mijzelf trok, trok ik de kaart “25, Wees blij dat u anders bent“. In het boekje kon ik de uitleg lezen: “U hebt sterke en zwakke punten en beide zijn liefde waard. Ken ze, eer ze en luister niet naar de mensen die u zeggen dat u moet veranderen om te voldoen aan hun verwachtingen. U zult nooit zijn wat anderen verwachten. U kunt alleen maar het unieke individu zijn waartoe u voorbestemd bent. Wees blij dat u anders bent, want u wordt pas echt mooi door die verschillen en doordat u ze aanvaardt.

Wat een mooie boodschap! Ik ben super blij met deze verzameling kleine cadeautjes!

Omschrijving inhoud

Er was een tijd waarin de mensheid het hogere kon zien en voelen in alles wat haar omringde. De mens was één met de natuur en leefde in harmonie met de seizoenen. Hij eerde en accepteerde de tekenen en boodschappen van Gaia en de Grote Geest, de bron van Alles. Met deze inspirerende orakelkaarten krijgt u weer toegang tot deze wijsheid en inzichten. De Boodschappers van Gaia helpen u uzelf en uw plaats in de wereld beter te begrijpen, zodat u tot volle ontplooiing kunt komen. In het bijbehorende boekje vindt u de betekenis van alle kaarten en een overzicht van de verschillende leggingen. Voor elk type vraag is er een legging voorhanden. Zo zorgt bijvoorbeeld de legging van de Gids voor dagelijks advies en biedt de legging van de Gaia-boom u de mogelijkheid tot een uitgebreid gesprek met de Boodschappers over het heden of de toekomst.

Specificaties De boodschappers van Gaia

TitelDe boodschappers van Gaia
UitgeverijDeltas
ISBN9789044740523
Aantal pagina’s112
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

Wildplukken in de stad

Dit boekje is een pareltje. In deze tijd waarin alles duurder wordt en verse groente behoorlijk prijzig begint te worden, is het een aanrader om deze “bijbel” in je tas mee te dragen en buiten de supermarkt je maaltje bij elkaar te “shoppen”. Niet alleen in het bos, maar ook in de stad zijn allerlei cadeautjes te vinden. Gewoon voor de pluk!

Omschrijving inhoud

Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten. Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt.

Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig. Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.

Specificaties Wildplukken in de stad

TitelWildplukken in de stad
UitgeverijNoordboek
ISBN9789056159399
Aantal pagina’s192
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

Hoera! We worden (super) oma en opa

Voor het eerst vader of moeder worden is natuurlijk reuze spannend, maar dat geldt ook wanneer je voor het eerst oma of opa wordt! Je eigen kind die ineens vader of moeder wat, dat is nog eens een mijlpaal! Je weet zelf hoe het is om vader of moeder te zijn, maar die rol van opa of oma is helemaal nieuw! In dit boekje vind je alles wat je wil weten om een geweldige grootouder te zijn voor je kleinkind. Een mooie voorbereiding op die prachtige rol van grootouders.

Omschrijving inhoud

In dit boek vind je waardevolle adviezen om je nieuwe rol als oma en/of opa met glans in te vullen! Wat voor soort oma of opa wil je zijn? Wil je een groot deel van de opvang voor je rekening nemen of liever niet? Wat kan je beter niet zeggen of doen nu je eigen kind mama of papa is? Welke waarden wil je doorgeven aan je kleinkind? Welke activiteiten kan je doen met kleinkinderen van verschillende leeftijden? Kortom, met de informatie in dit boek begin je goed voorbereid aan deze nieuwe fase in je leven en word je gegarandeerd een superoma of -opa!

Specificaties Hoera! We worden (super) oma en opa

TitelHoera! We worden (super) oma en opa
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762990
Aantal pagina’s176
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

Schud eens aan de appelboom!

Als je op zoek bent naar een interactief voorleesboek, stop dan maar met zoeken, want hier is ie! In dit voorleesboek vind je op iedere pagina een kleurrijke afbeelding en een opdracht om uit te voeren. Bijvoorbeeld op de deur kloppen (en op de volgende pagina ontdekken wat er gebeurt), een vuurtje uitblazen, over de kleuren wrijven om ze te mengen of… nou ja, de rest moet je zelf maar gaan ontdekken in dit super leuke kinderboek!

Omschrijving inhoud

Dit is geen gewoon voorleesboek, maar een superleuk, interactief boek dat kinderen uitnodigt om allerlei opdrachten uit te voeren. Zo kunnen ze de appels uit de boom schudden, een monster kietelen, een mooi schilderij maken en zelfs een raket naar de maan lanceren. Kortom, een leuk doeboek voor kinderen om, net als met een tablet, mee te draaien, te wiegen, te schudden of te wrijven en dan te ontdekken wat er op de volgende bladzijde gebeurt!

Specificaties Schud eens aan de appelboom!

TitelSchud eens aan de appelboom!
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762983
Aantal pagina’s64
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Nieuwe boeken oktober 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?
lijn groen oudersenzo

Eerste hulp bij kattenkwaad

Nederland kent meer dan een miljoen kattenliefhebbers en als je zelf geen kat hebt, dan smul je vast van de vele hilarische kattenfilmpjes die de ronde doen op social media. Katten zijn heerlijk eigenwijs en zo grappig! Natuurlijk verdienen deze grappige terroristen een eigen podium! Dit boek is een prachtig cadeau voor iedere “KatteMie”.

Omschrijving inhoud

Ja, je ziet je viervoeter dolgraag. Maar we gaan niet liegen: soms lijkt het wel alsof je een kleine terrorist in huis haalde. Eentje die je parket onderplast, je favoriete stoel tot krabtotem verheft of je ’s nachts op een jankconcert trakteert. En dat terwijl ze een halfuur later alweer snoezelig op je schoot liggen te spinnen.

Daarom zet deze survivalgids niet alleen het welzijn van je kat centraal, maar ook hoe jij als cat parent al deze capriolen overleeft én aanpakt. Vul in welk kattenkwaad ze nu weer hebben uitgespookt, kijk mee in het kopje van de misdadiger, en vooral: leer hoe je recidive kan voorkomen met slimme tips en tricks van kattengedragstherapeut Joline De Jaegher.

Specificaties Eerste hulp bij kattenkwaad

TitelEerste hulp bij kattenkwaad
UitgeverijLannoo
ISBN9789401484923
Aantal pagina’s128
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken november 2022
Nieuwe boeken september 2022
De nieuwste boeken juni 2022
Nieuwe boeken mei 2022

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken oktober 2022

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *