Nieuwe boeken februari 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

We zitten alweer volop in het nieuwe jaar. Vorige maand is het er helaas niet van gekomen, dus het is echt nu de allerhoogste tijd voor het bespreken van nieuwe boeken februari 2023, want er is zoveel leuks weer uitgebracht. Fijne boeken om deze laatste wintermaand mee door te brengen. Bij de openhaard of met een warme deken op de bank. Gezellige momenten voor jezelf of met elkaar.

Nieuwe boeken februari 2023

Nog voor we volgende maand de lente met open armen gaan ontvangen heb ik een keuze gemaakt voor zeven verschillende boeken. Zowel kinderboeken als interessante, inspirerende leesstof voor volwassenen. Want soms is een moment voor jezelf zo’n heerlijke afwisseling van alle hectiek. Tussendoor of aan het einde van dag, voor het slapengaan. Dit keer heb ik vooral gekozen voor volwassen titels die je mentaal kunnen laten groeien. Juist in deze onrustige tijden, en in tijden van drukte, is het belangrijk dat we in onze kracht blijven staan. Hopelijk kunnen deze titels je daar een beetje mee helpen. Ik wens iedereen weer heel veel leesplezier!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

De complete moestuin van A tot Z

Je eigen groente verbouwen, dat is niet alleen hartstikke leuk, maar ook nog eens heel gezond. Want niks geen chemische verdelging in je tuin of houdbare sprays over verse groente. Puur natuur! Maar het is natuurlijk wel handig als je weet wat de verschillende planten nodig hebben! Tuinieren, met je vingers in de aarde, is een fijne manier om mentaal tot rust te komen. En hoe voldaan is het gevoel als je alles tot bloei ziet komen.

Omschrijving inhoud

Dit boek bevat een schat aan kennis voor elke liefhebber van moestuinieren, uitgelegd op de meest toegankelijke wijze! Het laat je stap voor stap zien hoe je een eigen moestuin aanlegt en onderhoudt. Voor iedere groente en elk kruid is een apart hoofdstukje gereserveerd, waarin alle handelingen van het zaaien tot en met het oogsten worden beschreven. Bemesten, verspenen, planten, snoeien, parasieten bestrijden… alle technieken komen aan bod. Jouw dromen van knapperige sla, aromatische kruiden of smaakvolle tomaten uit eigen tuin worden werkelijkheid dankzij dit handige naslagwerk. Veel succes!

Specificaties De complete moestuin van A tot Z

Titel De complete moestuin van A tot Z
UitgeverijDeltas
ISBN9789044763775 
Aantal pagina’s216
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

De reis van Grote Panda & Kleine Draak

Een prachtig – maar vooral heel bijzonder – voorleesboek met verfijnde illustraties. Dit boek vertelt het verhaal over twee beste vrienden, Grote Panda en Kleine draak. Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. Het boek zit vol belangrijke boodschappen. Voor groot en klein. Prachtig.

Omschrijving inhoud

In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden onderweg hen leiden naar de juiste weg.

Schrijver en kunstenaar James Norbury illustreerde de avonturen van Grote Panda & Kleine Draak, geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit, om de ideeën te delen die hem door zijn moeilijkste tijden hebben geholpen, en hij hoopt dat ze jou ook kunnen helpen.

Specificaties De reis van Grote Panda & Kleine Draak

TitelDe reis van Grote Panda & Kleine Draak
UitgeverijFontaine Uitgevers
ISBN9789464041958 
Aantal pagina’s160
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

Bewuste ouders

Bij de geboorte van je zoon of dochter, verandert je leven van de één op de andere dag voor altijd. Dit boek kan je helpen om te werken aan een lange termijn strategie voor het ouderschap. Het kan je inzichten geven in je eigen verleden, oude patronen doorbreken en je bewust maken van bepaalde keuzes in het belang van je kind. Een praktisch boek vol handige tips en inspirerende inzichten.

Omschrijving inhoud

Wanneer je moeder of vader wordt, geef je je over aan de ultieme uitdaging om je eigen grenzen te leren kennen, te leren bewaken of te verleggen. Ook je geduld en flexibiliteit worden op de proef gesteld en het wordt extra belangrijk om je verantwoordelijkheid te nemen voor je emoties, gedachten en handelingen.

Als je als ouder je littekens uit het verleden niet negeert, maar juist aandacht geeft en verzorgt, kun je in het hier en nu een stabielere ouder voor je kind zijn. Jezelf onder de loep nemen en werken aan je gezondheid in al haar facetten (fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid) heeft dus zin, want als ouder maak je het verschil voor je kind. Het is een noodzakelijke vaardigheid om jezelf te leren bijsturen, om de regie weer te pakken en je niet te laten overspoelen door emoties of ze weg te drukken.

Specificaties Bewuste ouders

TitelBewuste ouders
UitgeverijElikser
ISBN9789463655057 
Aantal pagina’s188
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

De kracht van acceptatie

In deze hectische maatschappij is iedereen gebaat bij meer innerlijke rust. Het leven bestaat nou eenmaal uit hoogte- en dieptepunten en hoe fijn zou het zijn als je boosheid of spijt kunt vervangen voor opluchting, berusting of acceptatie. Een belangrijk tool hierbij is zelfcompassie, eigenliefde en zelfs respect. Jezelf omarmen, acceptatie van je volledige zijn. Ook als het soms wat minder gaat. Dit boek kan je hierbij helpen.

Omschrijving inhoud

In dit boek over acceptatie onderzoekt Ashley Davis Bush hoe je weerstand kan ombuigen tot mogelijkheid. Aan de hand van persoonlijke verhalen en getuigenissen, praktische tips en baanbrekend onderzoek belicht ze de kracht van aanvaarding. Ze prikt de opvatting door dat acceptatie gelijk is aan opgeven en laat je kennismaken met zelfcompassie als middel om weerstand te ontwapenen, positieve emoties te stimuleren en te leren aanvaarden wat is. Ashley Davis Bush is een vooraanstaande psychotherapeute met dertig jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ze is ook rouwconsulente en expert in stressmanagement, zelfzorg en zelfcompassie.

Specificaties De kracht van acceptatie

TitelDe kracht van acceptatie
UitgeverijDeltas
ISBN9789044757279 
Aantal pagina’s224
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

Vega zónder pakjes & zakjes

Interesse in vegetarisch koken maar nog niet zo bedreven erin? Dan is dit boek een absolute inspiratiebron voor je. Het staat vol heerlijke recepten, waar zelfs de doorgewinterde vlees- of viseter nog van gaat watertanden. En alles zonder ongezonde pakjes en zakjes. Gewoon puur natuur, met verse producten. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend. Lekker én makkelijk.

Omschrijving inhoud

Veel mensen vinden vegetarisch eten nog best lastig, want hoe doe je dat: een dagje zonder vlees? Pakjes en zakjes bieden geen oplossing, die gaan steevast uit van kipfilet of gehakt. Vegetarisch koken is echter veel meer dan alleen maar ‘iets weglaten’, het draait om creativiteit. Op veler verzoek komt Karin Luiten daarom eindelijk met een vrolijk vegetarisch kookboek, vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Vlees of vis mis je helemaal niet bij de linzenmoussaka, preilasagne, Thaise bonenburgers, paprikapaella of filodeegtaart met snijbiet.

Specificaties Vega zónder pakjes & zakjes

TitelVega zónder pakjes & zakjes
UitgeverijFontaine Uitgevers
ISBN9789464041255 
Aantal pagina’s248
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

Denk positief! Dagboek

Iedere dag probeer ik even een momentje te pakken om te mediteren waarin ik gelijk mijn dankbaarheid benoem. We zijn van nature geneigd vooral te kijken naar alles wat beter zou kunnen of fout is gegaan. Maar daarmee vergeten we te kijken naar alles wat wel goed is gegaan! Terwijl dat een veel positievere focus is. Helaas schiet het er ook wel eens bij in, door drukte en hectiek. En daar kan dit dagboek bij helpen! Begin en eindig de dag met een paar minuten voor jezelf om een pagina in dit dagboek in te vullen. Een paar minuten om stil te staan bij je gevoel en welke mooie momenten de dag je heeft gebracht en wat je positieve plannen zijn.

Omschrijving inhoud

In de dagelijkse sleur vergeten we vaak stil te staan bij alle goede dingen in het leven. In dit prachtig vormgegeven dagboek neem je elke dag tien minuten de tijd om je aandacht te richten op het positieve. Schrijf dagelijks op waar je dankbaar voor bent, waar je om moest lachen of wat er goed is gegaan en kijk zo dag na dag terug op de kleine geluksmomenten die het leven zo mooi maken. Want onthoud: niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag! Gebonden uitvoering met leeslint.

Specificaties Denk positief! Dagboek

TitelDenk positief! Dagboek
UitgeverijPaperStore
ISBN9789044762150
Aantal pagina’s
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken februari 2023
lijn groen oudersenzo

De lange weg van Slak

Iedereen die wel eens een slak heeft zien kruipen, weet dat de slak hiermee een slijmspoor achter laat. En dat glimmende spoor loopt door het hele boek, op iedere illustratie. Onderweg leer slak belangrijke levenslessen. Tom Marien wil met het verhaal kinderen een zetje geven om uit te breken uit het veilige nest en hun eigen weg te zoeken. Een mooie les, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Omschrijving inhoud

De weg van Slak loopt recht, kaarsrecht. Geen bloem of struik gaat hij uit de weg. Maar de zon brandt en de weg is lang. ‘Laat jezelf meer los’, vindt Duizendpoot. ‘Breek uit jezelf’, zegt Mier. Maar hoe doe je dat, vraagt Slak zich af. En doet zoiets pijn? De lange weg van Slak vertelt een beklijvend verhaal over recht en minder recht. Over vol- en vasthouden. In- en uitbreken. Om samen te lezen en te bekijken vanaf 6 jaar. Om zelf te ontdekken vanaf 8 jaar. Tom Marien is leerkracht, alfabetfreak en vader van twee. Hij broedt verhalen uit voor kleine en grote kinderen.

Specificaties De lange weg van Slak

TitelDe lange weg van Slak
UitgeverijPelckmans
ISBN9789463832687 
Aantal pagina’s40
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken april 2023
De nieuwe boeken van november 2022
Nieuwe boeken oktober 2022
Nieuwe boeken september 2022

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Nieuwe boeken februari 2023, wat is er deze maand nieuw verschenen?

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *