Nieuwe boeken november 2022, wat is er deze maand nieuw verschenen?

Nieuwe boeken november 2022

We zitten alweer volop in de herfst, de Sint is inmiddels alweer een week in ons land en ook de kerstdagen zijn niet meer ver van ons verwijderd. De aanloop naar de feestdagen is begonnen en dus wordt er weer volop geshopt. Want ondanks alle prijsstijgingen, energiecrisis en andere kostbare perikelen, blijven we natuurlijk gewoon doorleven en feestvieren. Het zijn juist die speciale momenten van gezellig samenzijn, die het leven zo mooi en kleurrijk maken. En daar mag best een cadeautje bij. Zoals bijvoorbeeld een boek! Hoogste tîjd dus voor een bespreking van de nieuwe boeken november 2022!

Nieuwe boeken november 2022

Juist omdat we vlak voor het feestgedruis zitten hebben we deze maand een overvolle boekenblog! Eigenlijk is het een boekenblog van november én december samen, zodat je nog op tijd cadeautjes bij elkaar kunt shoppen! Wellicht zit er een interessante titel voor je tussen. Voor jezelf, je partner of één van de kids? We hebben weer heel veel inspirerende boeken bij elkaar gezocht! Ik wens iedereen heel veel leesplezier!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Puzzel je slim!

Ik hou ervan om mijn hersens te laten kraken en het stof tussen mijn hersencellen vandaan te blazen. Dit boekje zit vol uitdagingen waarbij je logisch denken wordt geprikkeld! Kom maar op met die breinbrekers en hersenkrakers! Niks mis met die hersens eens goed aan het werk te zetten. Uiteraard op een leuke manier. Zo houdt je jezelf scherp en bij de les!

Omschrijving inhoud

Logicavraagstukken, taalspelletjes, rekenraadsels en allerlei andere breinbrekers… deze originele staander telt meer dan 250 puzzels om je grijze cellen aan het werk te zetten wanneer je maar wil. De fraaie, kwalitatieve uitvoering met spiraalbinding en de kleurrijke vormgeving maken van deze staander een eyecatcher voor op je bureau. Leuk als cadeau voor de puzzelfan!

Specificaties Puzzel je slim!

TitelPuzzel je slim!
UitgeverijDeltas
ISBN9789044763508
Aantal pagina’s256
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Het pad naar zelfgenezing

In deze hectische en stressvolle tijden is het meer dan ooit belangrijk om mentaal gezond te blijven. Dat betekent meer tijd voor onszelf te nemen en ons te bevrijden van emotionele wonden om onze levensenergie terug te vinden. Want alleen dan kunnen we een fijne partner en moeder/vader zijn. Dit boek kan je in dit proces helpen.

Omschrijving inhoud

Je voelt je moe, ziek, ongelukkig..? Maar wat als onze gezondheidsproblemen de uitdrukking zijn van pijnlijke emoties? Wat als de beproevingen die op ons pad komen veroorzaakt worden door onze angsten en schuldgevoelens? En wat als onze wonden teruggaan op ons verleden, zelfs over de generaties heen? Het goede nieuws: je hebt zelf de sleutels in handen om alles te veranderen!

In dit boek krijg je 22 rituelen om weer in contact te komen met je lichaam en jezelf te bevrijden van angst en pijn, zodat je zelfverzekerd en vol energie door het leven kan gaan. Beroepshalve kwam Natacha Calestrémé in contact met energetisch therapeuten, genezers, mediums en sjamanen en leerde zo de technieken die haar leven voorgoed veranderden. Sindsdien stelt ze de rituelen die voor die transformatie hebben gezorgd voor aan het grote publiek en medische professionals.

Specificaties Het pad naar zelfgenezing

TitelHet pad naar zelfgenezing
UitgeverijDeltas
ISBN9789044763164
Aantal pagina’s240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Helende mandala’s

We blijven nog even in het versterken van onszelf, want groei begint bij balans. Het is belangrijk dat ons lichaam en geest in balans is, bijvoorbeeld voor ons immuunsysteem, en deze 44 affirmatiekaarten kunnen je helpen om je intenties te manifesteren. Een mooie tool om de dag me te beginnen.

Omschrijving inhoud

Breng je lichaam en geest in balans met de 44 prachtig vormgegeven kaarten in deze doos. De levendige mandala’s en opwekkende woorden activeren verlichting, heling, voorspoed, bescherming en zegeningen. De ronde kaarten combineren taal, kleur, symboliek en geometrie om in directe verbinding te komen met je hogere zelf. Haal diep adem, schud de kaarten, lees de affirmaties en laat je intenties los in het Universum.

Specificaties Helende mandala’s

TitelHelende mandala’s
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762426
Aantal pagina’s44
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

De beste cocktails

Een superleuk cadeau voor de beginnende barman in spe! Of voor iedereen die gewoon gek is op (het maken van) cocktails. Dit is een verzameling originele onderzetters met op iedere onderzetter een heerlijk cocktailrecept. Als reminder, als inspiratie of gewoon omdat het hartstikke leuk is! Er zitten maar liefst 25 onderzetters in deze doos, dus genoeg voor een “party Party PARTY”! Shake voor mij maar een Piña Colada; zelfs met deze winterse kou wordt het dan voor mij een beetje zomer!

Omschrijving inhoud

Op zoek naar inspiratie voor een lekkere cocktail? In dit doosje vind je 25 onderzetters met de bekendste cocktailrecepten. Ontdek onder andere: – de Bloody Mary, een pittige, bloedrode cocktail vernoemd naar een moordlustige koningin; – de Cosmopolitan, ook wel bekend van de serie Sex and the City; – de Vesper, het vaste drankje van James Bond. Gebruik deze onderzetters niet alleen om je cocktails mee te maken, maar ook om ze erop te zetten!

Specificaties De beste cocktails

TitelDe beste cocktails
UitgeverijDeltas
ISBN9789044763751
Aantal pagina’s50
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Fotograferen met je smartphone

Met de camera op je smartphone kun je tegenwoordig hartstikke mooie foto’s maken. Daar heb je echt geen peperdure digitale spiegelreflex voor nodig. Met de tips en informatie in dit boek, doe jij straks “met je mobieltje” voor een professionele fotograaf niet meer onder. En het leuke is, je hebt je smartphone altijd bij je, dus je bent altijd paraat om die ene speciale foto te maken! Laat je vooral inspireren door dit boek!

Omschrijving inhoud

Met dit boek leer je de mooiste foto’s maken met je iPhone of Android-toestel. Maak kennis met de basisregels van fotografie zoals scherptediepte, belichting en kadrering en leer hoe je optimaal gebruik kan maken van de voordelen en beperkingen van je smartphonecamera. Ontdek dankzij de vele tips en technieken hoe je zonder peperdure camera de meest creatieve shots maakt en hoe je je foto’s naar een hoger niveau tilt met behulp van krachtige foto- en bewerkingsapps.

Want onthoud: een goede foto begint niet bij de camera, maar bij de fotograaf! Jo Bradford is een professionele kunstenares en fotografe gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Ze doceert fotografie aan de universiteit en geeft ook workshops over smartphonefotografie en beeldbewerking.

Specificaties Fotograferen met je smartphone

TitelFotograferen met je smartphone
UitgeverijDeltas
ISBN9789044762556
Aantal pagina’s144
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Het complete koolhydraatarme kookboek

Veel mensen zijn – terecht – met hun gezondheid bezig en zoeken naar een gezondere levensstijl om hun gewicht wat naar beneden te brengen of gewoon gezonder te worden (of te blijven). Zeker in de wintermaanden moeten we zuinig zijn op onze gezondheid. Dit boek is een pure inspiratiebron als je koolhydraat arm wil eten. Er staan heel veel low carb- en keto-recepten in dit boek die iedere dag voor een feestje kunnen zorgen. Bij koolhydraat arm eten draait het niet alleen om gewichtsverlies, maar het heeft meerdere voordelen. Zo wordt je suikerbehoefte minder maar het kan ook bepaalde kwaaltjes verminderen.

Omschrijving inhoud

In dit complete kookboek laat bestsellerauteur Jane Faerber zien hoe je door koolhydraatarm te eten op een blijvende manier gewicht verliest en bijdraagt aan een goede gezondheid. Met ruim 90 recepten – zoals shakshuka als ontbijt, quiche met bloemkoolbodem als lunch of portobelloburger als diner – geniet je elke dag van heerlijk eten zonder schuldgevoel. Of je nu wat kilootjes kwijt wil, een gezondere levensstijl wil aannemen of inspiratie zoekt voor nieuwe recepten, met dit boek slaag je sowieso!

Specificaties Het complete koolhydraatarme kookboek

TitelHet complete koolhydraatarme kookboek
UitgeverijDeltas
ISBN9789044763034
Aantal pagina’s208
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Moestuin planner

Als je de luxe van een moestuin hebt, dan is het handig als je al je informatie kunt bundelen over het verbouwen van je groente, fruit en kruiden. Zoals bijvoorbeeld informatie wanneer je iets hebt gezaaid, of wanneer je het kunt oogsten. In dit boekje is er niet alleen heel veel ruimte voor je eigen notities maar vind je ook iedere maand een “to-do” voor alles wat die maand moet gebeuren. Super handig!

Omschrijving inhoud

Verzamel alle informatie over je groenten, fruit en kruiden om elk jaar weer van een weelderige oogst te kunnen genieten! In dit handige notitieboek kun je alle informatie over je moestuin verzamelen en bewaren. Vul de handige to do-lijsten aan met wat er maand na maand in jouw tuin moet gebeuren en maak een plan van waar je welke groenten, fruit of kruiden wilt zetten. Houd voor alle planten bij welke variëteit je gekozen hebt, waar je ze hebt gekocht en hoeveel je er geplant of gezaaid hebt. Maak ten slotte aantekeningen over de ideale standplaats, verzorging en oogst, en over het snoeien, opbinden en toppen. Zo bereik je keer op keer het beste resultaat!

Specificaties Moestuin planner

TitelMoestuin planner
UitgeverijDeltas
ISBN9789044756371
Aantal pagina’s144
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

De coolste challenges voor TikTok

TikTok is populair, bij jong en oud. Misschien wil je zoon of dochter ook aan “TikTok”. Maar om veel publiek te trekken, want dat is natuurlijk het leukste, moet je wel de juiste content plaatsen! Met deze doos vol coole challanges (maar liefst 50!) kun je hem een handje helpen! En als het écht goed gaat lopen, kan hij er zelfs nog een leuke zakcent mee verdienen!

Omschrijving inhoud

Laat zien wie de beste TikTokker van de familie is met deze doos vol leuke challenges voor TikTok! Trek een kaartje, pak je mobiel erbij en dans, playback en prank erop los. Ideaal voor een gezellig avondje met het gezin of voor een familiefeestje. Upload je filmpje na afloop op TikTok onder de hashtag #tiktokdeltas en wie weet gaat het wel viraal! Doos met 50 kaarten.

Specificaties De coolste challenges voor TikTok

TitelDe coolste challenges voor TikTok
UitgeverijMercis Publishing
ISBN9789044761054
Aantal pagina’s100
Bestel directBoekenkraam
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

tel je mee met nijntje

Wie is er nou niet groot geworden met nijntje? Het simpel getekende konijntje (en daarom zo geniaal) is nog steeds populair bij de kids. Er zijn stapels boekjes te koop van nijntje, van leuke voorleesboekjes tot leerzame boekjes. Zoals deze “tel je mee met nijntje” waarbij peuters spelenderwijs kennis maken met tellen. Super leuk!

Omschrijving inhoud

In dit boek telt nijntje de dingen die ze tegenkomt, terwijl ze de wereld om zich heen ontdekt. Tel samen met nijntje de bomen in het park en de schelpen op het strand. En kijk eens in de lucht! Hoeveel vliegers zie je? Door de stevige tabs kunnen kleine kinderen zelf bladeren.

Specificaties tel je mee met nijntje

Titeltel je mee met nijntje
UitgeverijMercis Publishing
ISBN9789056479251
Aantal pagina’s24
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

pop-up boek dieren

En omdat we geen genoeg van nijntje kunnen krijgen, willen we graag nog een boekje van nijntje bespreken. Net zo leerzaam als de vorige, maar in dit boekje gaat je peuter kennis maken met allerlei dieren. En het leuk is, ze “ploppen” gewoon het boek uit! Goed stevig uitgevoerd, zodat het bestand is tegen de motorisch nog niet uit ontwikkelde peuterhandjes.

Omschrijving inhoud

Iedereen is dol op dieren. Wie heeft er een krulstaart en rolt graag in de modder? Wie heeft er manen en kan heel hard brullen? Op elke bladzijde komt er een ander dier tot leven door middel van een stevige pop-up.

Specificaties pop-up boek dieren

Titelpop-up boek dieren
UitgeverijMercis Publishing
ISBN9789056479121
Aantal pagina’s12
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Raar maar waar! Weetjes over dino’s

Welk kind is nou niet gebiologeerd door dino’s? Die enorme dieren zijn natuurlijk fascinerend. Dit boekje is niet alleen super leerzaam (en bevat enorm voor interessante weetjes) maar het is ook nog eens mega hilarisch! Het is echt een feestje, voor jong en oud, om dit boekje te lezen.

Omschrijving inhoud

In dit hilarische boek vind je een heleboel bijzondere weetjes over dinosaurussen en prehistorische dieren. Wist je dat de diplodocus 15 tot 20 uur per dag aan het eten was? Dat de kip familie is van de tyrannosaurus? En dat de prehistorische reuzenpinguïn zo groot als een mens was? Ontdek de meest bizarre kenmerken en vreemde gewoontes van de dino’s en co en blaas je familie en vrienden van hun sokken met je kennis!

Specificaties Raar maar waar! Weetjes over dino’s

TitelRaar maar waar! Weetjes over dino’s
UitgeverijDeltas
ISBN9789044763386
Aantal pagina’s96
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2022
lijn groen oudersenzo

Wondermooie dierenverhalen voor het slapengaan

Verhalen voor het slapengaan, zijn vaak de mooiste momenten op een dag. Even een moment van rust, even een moment van één op één aandacht. De rest kan wachten, want nu is het tijd voor het vertellen van een mooie verhaal, waarmee we de dag kunnen afronden en achter ons kunnen laten. De eerste stap naar dromenland… En dit super dikke boek staat vol prachtige verhalen om bij weg te dromen.

Omschrijving inhoud

In dit grappige voorleesboek vind je wondermooie dierenverhalen voor een knuffelzacht momentje voor het slapengaan! Voordat de kuikentjes op stok gaan, vertelt oma Kakel hun over de zebra die niet naar school wilde gaan, het schaapje dat niet kon slapen of de wolf die veel te veel snoepjes at… Stop je wollebolletjes onder en laat je meevoeren door de mooie vertelsels van de kloekste oma die er bestaat!

Specificaties Wondermooie dierenverhalen voor het slapengaan

TitelWondermooie dierenverhalen voor het slapengaan
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761832
Aantal pagina’s160
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken oktober 2022
Nieuwe boeken september 2022
De nieuwste boeken juni 2022

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken november 2022

#spon: De boeken die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *