Bezoek aan Dierenpark Amersfoort

Mijn vader kwam afgelopen week tot de ontdekking dat er nog vier vrijkaartjes lagen voor Dierenpark Amersfoort. Wijlen mijn moeder had ze enige tijd geleden gewonnen bij een of andere loterij en mijn vader was ze tegen gekomen bij het opruimen van haar spullen. Geldigheid tot 29 juni.
Oeps… een snelle blik in mijn agenda deed mij beseffen dat het zo’n beetje ‘nu of nooit was’, want na deze zondag zag ik geen verdere mogelijkheden.

Bezoek aan Dierenpark Amersfoort

Dus…
vertrok ik aflopen zondag met Rob, Rocco en een vriendinnetje van Rocco naar Dierenpark Amersfoort. Nog niet eerder was ik daar geweest. Vooraf had ik de handige app van het park gedownload op mijn smartfoon en dat bleek toch een slimme set. Zo kun je namelijk in het park precies zien waar je bent en waar je naar toe wilt. Super handig dus!
Het was prachtig weer, dus eigenlijk kon onze dag niet meer stuk! Rugzak volgeladen met drankjes en broodjes en op pad! We hadden er zin in!

Aangenaam verrast

In het park werd ik aangenaam verrast door de opzet van het park. Zo kun je sommige vertrekken ook bovenlangs bekijken, via een brug van touwen. Hoe spannend is dat, om zomaar over een, bijvoorbeeld, berenvertrek te lopen! Natuurlijk staat veiligheid voorop en kun je onmogelijk uit de touwladder vallen, maar een spannende jungle ervaring is het zeker!

Niks missen

Om niks te hoeven missen van het park, kun je er voor kiezen de ‘Niks missen-route’ te nemen. Je volgt dan gewoon de genummerde bordjes ‘Niks missen’ en je weet zeker dat je na het laatste bordje, niks van het park hebt gemist. Reuze handig.
Het park is niet super groot, maar er is wel heel veel te zien. De kans dat je toch iets over het hoofd gaat zien, is dus groot aanwezig. Die ‘niks-missen-routepaaltjes’ vond ik dus best heel handig.

Speelmogelijkheden

Wat ik ook prettig vond waren de kleinere speeltuinen die je af en toe tegen kwam. Er is dus niet gekozen voor één centrale grote speeltuin, maar voor meerdere kleineren. Dat is, vooral met kleinere kinderen, heel prettig. Want dieren kijken is ontzettend leuk, maar met spelen kunnen ze hun energie kwijt. Zo kun je er dus voor kiezen om een paar dieren te bekijken en dan even te laten ravotten in de speeltuin, zonder dat je van de route hoeft af te wijken. Prima opzet dus!

De dieren in Dierenpark Amersfoort

Het park heeft een veelzijdig aanbod aan dieren, maar liefst 150 verschillende. Een greep uit het aanbod: tijgers, olifanten, giraffen, mantelbavianen, chimpansees, zebra’s en nog veel en veel meer. Binnenkort kunnen daar de leeuwen (of beter gezegd: leeuwinnen) aan worden toegevoegd want op 8 juli wordt het nieuwe leeuwenvertrek geopend!

lijn groen oudersenzo
xxx

Het vogelvertrek

Persoonlijk vond ik het vogelvertrek erg bijzonder. Het deed mij denken aan een enorme vogelkooi, waar je gewoon doorheen kunt lopen. De grote en minder grote vogels vliegen dus letterlijk om je oren. Erg bijzonder en leuk om te ervaren. Je kunt de vogels dus echt van heel dichtbij bekijken, maar let wel op de snavels! Want die kunnen gemeen bijten.
Leuk ook het trekvlot over het water! Maakt het voor de kids allemaal nóg leuker!

Het dinobos

In het park vind je ook een heus dinobos! Hoe cool is dat! Zelfs onze pubers vonden zichzelf daarvoor zeker niet te stoer en keken er naar uit om doorheen te lopen. Ik denk zelfs dat ze in dat stukje de meeste foto’s hebben genomen. Ach, vlak trouwens ook de volwassene niet uit. Ook wij vonden het leuk om doorheen te lopen. Die enorme dieren, lijken zo onwerkelijk, zeker als je er naast staat en ziet hoe enorm ze eigenlijk waren.

Onze mening over Dierenpark Amersfoort

Wij hebben een enorm leuke dag beleefd in Dierenpark Amersfoort. Het park is prima te doen om in één dag goed te bekijken. Het is mooi aangelegd en ze bieden een mooie diversiteit aan dieren. Over de opzet is goed nagedacht en biedt vele uitdagingen voor kinderen.
Zijn er dan geen minpunten? Ja eentje. Ik vond het vervelend dat er een paar attracties waren waar je apart voor moest betalen (1 euro). Ik heb dan liever dat de entree iets omhoog gaat, dan steeds dat gezeur van: ‘Ma-ham, mag ik nog een euro.’

Verder vind ik het een perfect dierenpark en zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken! Absoluut een tip!

Praktische informatie

Prijzen

Kind van 0 t/m 2 jaargratis
Kind van 3 t/m 12 jaar18 euro
Vanaf 12 jaar21 euro
65+19 euro

Openingstijden

1 januari t/m 25 maart10.00 uur tot 17.00 uur
26 maart t/m 29 oktober09.00 uur tot 18.00 uur
30 oktober t/m 31 december10.00 uur tot 17.00 uur

Adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort
Meer informatie over het park vind je op www.dierenparkamersfoort.nl

Tot gauw!

liefs Marion

Extra informatie

Een dagje naar De Efteling
Een vader/zoondagje bij Silverstone
De Happy Spirit Days, een dag voor jezelf

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *