Met de kids op vakantie in Zuid-Limburg

De zomer komt er aan en dat betekent ook dat de kinderen weer minimaal 6 weken vrij hebben. Veel vrije tijd die dus gevuld moet worden. Naast de traditionele zonvakanties die vele Nederlanders maken naar het buitenland is het ook een idee om op vakantie te gaan in onze eigen landje. Zo hebben wij een prachtige bourgondische regio in het zuiden van ons land; Zuid-Limburg.

Vooral voor gezinnen met kinderen zijn er vele leuke activiteiten te ondernemen. Daarom geven wij drie tips voor leuke activiteiten als je met de kids op vakantie gaat in Zuid-Limburg!

Met de kids op vakantie in Zuid-Limburg

1. Wandelen en fietsen door het mooie Heuvelland

Het Heuvelland in Zuid-Limburg is een bekend gebied dat onderdeel is van een natuurgebied dat zich uitstrekt tot over de landgrenzen. Een waar paradijs voor de wandelaars en fietsers. En dat is natuurlijk ook hartstikke leuk om met het hele gezin te doen. Het glooiende landschap biedt een scala aan mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en ook ruiters. Er zijn verschillende routes die je kunt afleggen die zijn uitgestippeld door VVV Zuid-Limburg.

Bij een vakantie in Limburg met het gezin hoort natuurlijk ook een ontspannen overnachting. Zeker als er ook veel gefietst en gewandeld wordt. Bekijk daarom eens het vakantiehuis voor 8 personen ‘Het Melkhuisje’. Een ideaal verblijf voor jullie vakantie!

2. Het drielandenpunt

In Vaals is het hoogste punt van Nederland te vinden met daarbij een hele bijzondere plek. Hier vind je namelijk het drielandenpunt. Een bijzondere plek om met het gehele gezin te bezoeken. Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten rondom het drielandenpunt. Bijvoorbeeld het Drielandenlabyrint, waar je eindeloos kan verdwalen. Tegenwoordig heeft het labyrint er een gave waterspeelplein en vlinderdak bij. Een geweldige plek om te bezoeken als je op vakantie gaat in Limburg!

3. Columbus Earth Center

Het Columbus Earth Center in Kerkrade is een unieke ervaring die iedereen een keer beleefd moet hebben. Het Center neemt je mee op spectaculaire reizen naar oorden die nog nooit ontdekt zijn. Een zeer leuke én leerzame ervaring voor het hele gezin. Beleef het overview effect van de aarde en ontdek hoe klein wij eigenlijk zijn in hele heelal.

Als je naar Zuid-Limburg gaat en allemaal leuke activiteiten gaat ondernemen is het belangrijk dat je een goede nachtrust krijgt. Boek daarom eens een Ulvend 10 persoons vakantiehuis voor het gehele gezin!

Ga jij binnenkort naar Zuid-Limburg met het gezin?

liefs Marion

Meer informatie

De beste tips om te kamperen met kinderen
Op vakantie met je kindje – Waar moet je rekening mee houden?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Ulvend.eu

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *