De Happy Spirit Days, een dag voor jezelf

Regelmatig ontvang ik uitnodigingen voor diverse activiteiten. Doorgaans maak ik er – door tijdgebrek – geen gebruik van en schuif ik ze opzij, maar soms wil ik een uitzondering maken. Zoals de uitnodiging voor ‘De Happy Spirit Days‘. De uitnodiging gaf mij direct zo’n positief gevoel, dat ik gewoonweg geen ‘nee’ meer kon zeggen.

De Happy Spirit Days, een dag voor jezelf

Sfeervolle boerderij

Dit jaar voor het eerst, op een prachtige boerderij in Blaricum, vinden de Happy Spirit Days plaats. Een sfeervol festival in een tuin vol bloemen en mooie muziek, waarin alles draait om de juist balans in je leven o.a. middels yoga, meditatie en mindfulness.

Het is een kleinschalig festival met slechts 200 beschikbare kaarten. Elk ticket (62,50) biedt toegang tot drie exclusieve workshops naar keuze.

Mooie dag

Het is een heerlijke dag. De temperatuur is goed en de zon laat zich zo nu en dan ook nog even zien. Als ik aankom en de heerlijke sfeer proef, heb ik direct spijt dat ik toch niet eerder van huis ben vertrokken. Maar je snapt hoe het gaat als werkende moeder, natuurlijk liet ik mij vanmorgen weer opslokken door allerlei ‘moetjes’ die nog gedaan moesten worden. Alles en iedereen lijkt op een of andere manier vaak belangrijker dan ik zelf ben.

Presentaties

Gelukkig ben ik nog ruimschoots op tijd voor de perslunch, maar voor deze plaatsvindt zijn er een paar bedrijven die een korte presentatie geven. Zo hoor ik van alles over de positieve werking van de producten van Himalaya en Bachbloesem. Op de websites vind je meer informatie over deze producten. Persoonlijk vond de presentaties in ieder geval erg interessant.

Aansluitend konden we genieten van een heerlijke lunch van Laih Laih’s Happy Belly. Vooral hun vega burger was echt goddelijk! Mocht je nog naar De Happy Spirit Days gaan: die burger mag je niet missen!

Workshop Mindfullness

Na afloop van de perslunch neem ik nog even een moment voor mezelf om in alle rust over het prachtige terrein te lopen en te genieten van de geuren, kleuren en vooral de sfeer. Dan is het tijd voor mijn workshop ‘Mindfulness volgens Marnix’. We starten de workshop met een ’tril-en-schudoefening’. Bedoeling is met je ogen dicht je lichaam goed wakker te trillen. Dat is best even slikken, want ondanks dat ik wel wat gewend ben (ik heb een tijdje theatersport gedaan, waarbij ik wel gekkere dingen heb moeten doen) voelt het toch een beetje vreemd. Maar als ik eenmaal bezig ben, merk ik, dat ik het eigenlijk heel prettig vind om zo bewust met mijn lichaam bezig te zijn, ongeacht andere mensen om mij heen.

Heerlijk ontspannen

Tijdens de meditatie die wat later volgt, moet ik mijn best doen om niet in slaap te vallen. Niet omdat het allemaal zo saai is, maar gewoon omdat ik zo heerlijk ontspannen ben.

Andere workshops

Naast de workshop ‘Mindfulness volgens Marnix’ zijn er nog veel meer mogelijkheden. Een greep uit het aanbod: ‘Bach Bloesems voor bewustwording’, ‘In contact met medium Diana Huisman’, ‘YogaCello en Latifa meditatie’, ‘Kristallen en hun trillingen voor keuzevrijheid’, ‘Yin yoga met harp’ en nog veel, veel meer. Er zitten ongetwijfeld meerdere workshops tussen die je zullen interesseren.

lijn groen oudersenzo
De Happy Spirit Days, een dag voor jezelf

Wat heeft deze dag mij gebracht?

Tijdens deze dag realiseerde ik mij ineens dat het toch eigenlijk van de zotte is dat ik niet vaker tijd vrij maak om in mijzelf te investeren en dat het toch echt absurd is, dat ik mijzelf zo vaak ‘opsluit’ achter mijn computer om te werken. Waarom straf ik mijzelf? Waarom zet ik mijzelf in een gevangenis? Volgens mij wordt niemand daar gelukkiger van, maar ikzelf al helemaal niet. Dus neem ik mij voor vaker dit soort dingen te gaan doen! Gewoon voor mezelf…!

En dat heeft deze dag mij gebracht; een stukje van mijzelf terug. En nu maar hopen dat ik het ook ga volhouden en niet weer in de dagelijkse valkuil stap. Ik heb in ieder geval géén spijt dat ik hiernaartoe ben gegaan en mochten er nog kaarten zijn, dan raad ik je zeker aan om morgen of overmorgen zelf een kijkje te gaan nemen. De tickets kun je via de site van De Happy Spirit Days reserveren, maar wees er snel bij want op is op!
Hopelijk volgend jaar weer!

Tot gauw!

liefs Marion

Extra informatie

Leuke uitjes voor gezinnen zijn er genoeg in Nederland!
10 Leuke dingen doen met het hele gezin

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

  • Mariëlle Allewijn

    Hoi Marion,

    Wat een leuk stuk om te lezen. Fijn om te lezen, dat je er zo van kan ontspannen en ervan geniet. Het is voor iedereen goed, om zo nu en dan de boel de boel te laten en alleen maar aan jezelf te denken. Helemaal te ontspannen en te genieten. Zo te lezen is je dat wel gelukt. Goed hoor! Geniet van het leven.

    Groetjes Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *