Wat hang je voor de ramen in de babykamer?

Want hang je voor de ramen in de babykamer?

Zwanger van je eerste kindje betekent ook leuke klusjes moeten verrichten zoals een babykamer inrichten! Of misschien wil je sowieso voor een tweede of volgend kindje toch een nieuw kamertje maken. Want eerlijk is eerlijk: het is zo leuk….! Maar waar let je nog meer op dan alleen maar op lieve kleurtjes en mooie meubeltjes? Precies: de ramen! Welke raamdecoratie is handig, aan te raden of gewoon mooi?

Wat kies je?

Voor je kindje is het fijn als je raamdecoratie gebruikt die niet alleen mooi is, maar ook gewoon echt werkt… Gordijnen, die heel dun zijn bijvoorbeeld, laten zoveel licht door dat je kindje niet echt in het donker kan liggen. En soms heb je simpelweg een raam waar gordijnen gewoon niet passen. Maar niet getreurd, want er zijn zoveel andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van jaloezieën?

Jaloezieën in allerlei materialen

Voor ieder type interieur, dus ook voor die van jouw babykamer, is wel een passende jaloezie te vinden. Zo zijn er aluminium jaloezieën, maar ook bamboe, hout of PVC jaloezieën, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Je begrijpt wel dat ze totaal verschillende uitstralingen hebben! Tel daarbij ook nog eens de eindeloze variatie in kleur bij op en je begrijpt wel dat alleen deze decoratie uitzoeken al een leuke bezigheid gaat worden! Bedenk ook, zeker bij wat grotere ramen, dat het voor een belangrijk deel de sfeer in de kamer zal bepalen. Heb je een prachtige inrichting en besteed je vervolgens geen aandacht aan je raamdecoratie, dan doet dat echt afbreuk aan het geheel. Sta hier dus ook echt even bij stil!

Voordelen van jaloezieën

Het kiezen voor deze raambekleding biedt meerdere voordelen. Zo is een jaloezie op veel meer plekken toepasbaar. En doordat je de keuze hebt uit meerder materialen, is de uitstraling iedere keer weer anders. Je kunt met deze zonwering spelen, zodat je de lichtinval helemaal kunt aanpassen aan de wensen. Doe je het een beetje open of juist helemaal dicht, bijvoorbeeld. Wist je dat er zelfs sprake is van isolatie als je dit type raamdecoratie gebruikt? Daarnaast neemt het minder ruimte in dan gordijnen omdat ze meestal binnen de kozijnen vallen. Maar misschien is het grootste voordeel wel dat jaloezieën heel goed en simpel schoon te houden zijn! Hierdoor zijn ze ook prima geschikt voor mensen met astma of een allergie.

lijn groen oudersenzo
Want hang je voor de ramen in de babykamer?
Want hang je voor de ramen in de babykamer?

Schoonmaken van jaloezieën

Het beste kan je je raambekleding eerst afstoffen als ze dicht zitten. Is het meeste vuil eraf, dan ga je te werk met een sopje. Dit kan heel handig met een washandje. Let wel even op dat het schoonmaakmiddel niet bijtend is! Wat voor jou type zonwering werkt, is natuurlijk afhankelijk van het soort materiaal. Hou dit dus even in de gaten. Pak iedere strook vast en reinig beide kanten! Bij sommige materialen kan het mooi zijn om wasverzachter te gebruiken, waardoor het gaat glimmen! Als je dit toepast heb je nog een voordeel: je hebt minder kans op aanslag! Overigens zijn er ook speciale borsteltjes te koop waarmee je ze simpel kan afstoffen. Je zou het ook kunnen proberen met statische doekjes. Het is simpelweg een kwestie van uitproberen of dit bij jouw jaloezieën ook werkt.

Goedkope jaloezieën

Natuurlijk zijn er diverse prijsklassen waar je uit kan kiezen als je voor dit type raamdecoratie gaat. Naast kiezen voor goedkope jaloezieën kan je uiteraard ook de aanbiedingen goed in de gaten houden!

Voorbeelden van jaloezieën

Er is zoveel keuze dat er eigenlijk geen beginnen aan is, maar goed, we geven een aantal voorbeelden. Heb je een rustiek kamertje met veel hout? Kies dan bijvoorbeeld voor houten lamellen of voor PVC met houtstructuur. Hierdoor past het geheel prachtig samen en versterk je de sfeer. Hou je wel van robuust en stoer (als je bijvoorbeeld weet dat je een zoontje krijgt of voor de kamer voor je peuter/kleuter…of puber), dan kan je natuurlijk juist kiezen voor PVC variaties in de kleuren grijs of zwart met een glad structuur. Zo kan je eigenlijk ook heel leuk een industriële look creëren, wat toch ook heel stoer is voor een jongenskamer (of voor in de huiskamer natuurlijk). Omdat ook de lamellen in meerdere breedtes te koop zijn, kan je hier ook mee spelen! Hou je meer van een traditioneel kamertje in zachte kleurtjes of ben je juist op zoek naar vrolijke kinderkleurtjes? Aluminium jaloezieën heb je in talloze kleuren, dus vast ook in een kleur die het helemaal is voor jou!

liefs Wil

Meer informatie

Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Wat zijn de voordelen van jaloezieën?
Inrichting babykamer, wat heb je nodig?
Kleine babykamer: Tips voor een optimale inrichting!
De babykamer! Hoe richt je hem in?
Handige tips voor een praktische en veilige babykamer
Dit zijn de allerleukste trends voor de ramen!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *