Baby basics. Welke producten mag je niet vergeten?

Baby basics, welke producten mag je niet vergeten?

Zwanger? Je vindt het vast heerlijk om bezig te zijn met voorbereidingen op de komst van je baby. Kleertjes kopen, babykamer inrichten en zorgen dat je alle benodigdheden hebt die de kraamzorg aan je doorgegeven heeft. Maar los van de dingen die je van dit lijstje af kan vinken: welke baby basics zijn echt wel handig om te hebben voor je baby?

Kleding van katoen

In de eerste plaats is kleding van katoen aan te raden voor je baby, omdat andere kleding meestal minder goed ventileert. Je baby heeft nog moeite met zichzelf op de juiste temperatuur te houden, met alle gevaren van te warm of te koud van dien… Daarnaast kan je katoen goed reinigen en is het van een sterke kwaliteit. Fleece is natuurlijk lekker zacht, maar meestal toch echt gemaakt van polyester. Daarom kan je dit dus beter niet kopen voor je baby. Omdat deze stof afsluit, kan je baby dus oververhit raken wat levensbedreigend is (ook wiegendood kan een gevolg zijn). Er bestaat wel fleece van katoen, maar dat zal je op het etiket moeten bekijken. Je kunt er eigenlijk wel van uitgaan dat een leuk, goedkoop dekentje van polyester zal zijn.

Rompertjes

Niets zo fijn dan rompertjes voor je baby. Hempjes dus, die onder de luier vastgezet worden door middel van drukknoopjes. Ideaal omdat de luier zo op zijn plaats blijft én je baby nooit last heeft van een bloot ruggetje. In de zomer ook prima om gewoon als enig kledingstuk te gebruiken. Rompertjes zijn allang niet meer alleen maar wit en dus saai. Ze zijn er in heel veel kleurtjes, printjes en grappige teksten of afbeeldingen erop. Zorg dat je er diverse hebt in de kleinste maatjes, want ze zijn zeker bij hele kleine baby’s regelmatig toch nat…

Sokjes en slofjes

Uiteraard zorg je voor sokjes, maar van die kleine babyslofjes zijn ook handig. Deze zijn trouwens ook heel leuk om zelf te breien. Heerlijk zacht, wat natuurlijk veel comfortabeler is voor je baby. En toch extra warm voor die kleine babyvoetjes.

lijn groen oudersenzo
Baby basics, welke producten mag je niet vergeten?

Broekjes

Voor je kleine knul of meisje heb je uiteraard broekjes nodig. Er bestaan broekjes waarbij de voetjes er aan vast zitten. Maar je kunt uiteraard ook gewoon voor broekjes en sokjes gaan. Kies wel voor een broekje van een zachte stof (katoen), je kindje zal er immers ook in slapen of in ieder geval ligt het er mee. Vind jij het fijn om met je spijkerbroek in bed te duiken? Uiteraard staat het stoer…maar dat komt later wel!

Rokjes

Voor je dochtertje kan je kiezen voor leuke rokjes of jurkjes. Let met de tierelantijntjes wel op dat ze niet in de weg zitten bij het liggen én uiteraard dat ze geen gevaar opleveren!

Truitjes, shirts

Jawel, ook die zijn er in heel veel leuke varianten en behoren bij de basics voor de baby. Lekker snuffelen dus…

Boxpakje

Ideaal voor een pasgeborene zijn ook boxpakjes. En dan vooral voor de baby zelf, want je kindje zal geen last hebben van blote delen van het lichaampje en het is lekker zacht. Nadeel voor de papa en mama: bij het verschonen kan het een ramp zijn… De meeste boxpakjes hebben echter een gleuf aan de achterkant, onder het ruggetje, zodat je niet het hele pakje hoeft uit te doen als je gaat verschonen. Misschien een tip om even op te letten bij het kopen ervan.

Vestje

Als het kouder is, is een vestje een uitkomst. Ook hier geldt weer dat zachtheid bovenaan mag staan. Vestjes zijn er in diverse uitvoeringen.

Skipakje

Is het winter? Dan kan een skipakje een uitkomst zijn als je met je kinderen de sneeuw in wilt en je baby dus mee gaat… Bedenk dat je kindje stil ligt buiten, dus overweeg wel goed wat je doet. Een skipak kan uiteraard helpen om de kou te verslaan. Zorg dan ook voor wantjes!

Korte broekjes

Volop zomerse temperaturen als je wurm nog maar net op de wereld is? Er zijn korte, zachte broekjes die alleen over de luier gaan. Verder is er dan dus niets aan kleding nodig…

Mutsjes

Een mutsje moet je sowieso hebben om je kindje warm te houden als het net geboren is. Maar uiteraard is het ook voor buiten wel erg fijn om mutsjes in huis te hebben.

Prematuur

Ben je erg vroeg bevallen of is je baby gewoon heel erg klein? Dan kan het zo zijn dat de gevraagde maatjes op het kraamlijstje simpelweg nog te groot zijn. Gelukkig bestaat er ook kleding in prematuur maatjes. Maatje 44, bijvoorbeeld! Wordt het nog even snel shoppen voor de papa, misschien, maar je kindje hoeft dus echt niet in te grote kleding te liggen!

liefs Wil

Meer informatie

Spoedcursus babyverzorging: Een checklist voor de jonge ouder!
Babyuitzet checklist. Dit heb je allemaal nodig voor de komst van je baby!
Met deze gouden tips scoor je trendy low-budget babykleding!
Speelgoed voor baby van 0 tot 1 jaar
Wegwerpluiers of wasbare luiers? Waar ga jij voor kiezen?
Verzorgingsproducten voor je baby
Babykleding, waar moet je op letten?
Inrichting babykamer, wat heb je nodig?
Kleine babykamer: Tips voor een optimale inrichting!
Kwaliteitseisen voor de baby
Accessoires voor de babykamer
Babykleding – Waar begin je allemaal mee?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *