Swiza Tick Tool zakmes, inclusief tekentang

Swiza Tick Tool zakmes, inclusief tekentang

De lente is al in volle gang en de zomer klopt ook alweer bijna aan. De komende maanden zullen weer in het teken staan van buiten, zon, genieten, uitstapjes en vakanties. Hoe fijn is dat! Alleen kent de natuur niet alleen mooie kanten, er zitten ook risico’s verbonden aan al dat buiten vertoeven. Denk bijvoorbeeld aan een goede zonprotectie. Zeker als de kids nog klein zijn. Maar de zon is niet het enige om rekening mee te houden.

Teken

Wat dacht je bijvoorbeeld van teken? Die kleine zwarte beestjes waarbij je het nagenoeg niet in de gaten hebt als ze op je zijn gevlogen. Je voelt ze niet of nauwelijks, maar ze kunnen zeker kwaad. Heel erg kwaad zelfs, denk maar eens aan de ziekte van Lyme. Bij teken luistert het ook nog eens erg nauw, hoe (en hoe snel) je ze van de huid verwijdert.

Risicovol

De beestjes zomaar van je huid trekken, is een absolute no go! Het is uiterst risicovol om de beestjes zonder het juiste gereedschap van de huid te verwijderen. Je hebt hier een tekentang voor nodig, maar ja, daar loop je ook weer niet standaard mee op zak. Toch is dat wel aan te raden. Voor de kids, jezelf maar ook voor de huisdieren.

Tick Tool

Daar heeft Swiza dus op in gespeeld. Zij komen met een zakmes met een kunststof tang om teken te verwijderen. De Tick Tool van Swiza werkt heel natuurlijk waardoor je de teek in een vloeiende beweging in zijn geheel verwijdert. Het zakmes heeft tevens een vergrootglas waarmee je controleert of de teek grondig is weggenomen.

lijn groen oudersenzo
Swiza Tick Tool zakmes, inclusief tekentang

Zakmes

Een goed zakmes is altijd handig om op zak te hebben. Naast de tekentang met vergrootglas heeft de Swiza Tick Tool nog tien andere functies waaronder een mes, kurkentrekker, flessenopener, priem met naai-oog, schroevendraaier en pincet. De tools zijn gemakkelijk te openen met zowel de linker- als rechterhand en kun je veilig vergrendelen en ontgrendelen door simpelweg de Zwitserse vlag in te drukken.

Niet alleen in het bos

Teken zitten niet alleen in het bos. Ze zitten net zo goed in gras en in struiken. Dat betekent dat ze ook gewoon in je tuin zitten. Ongeveer 20% van de teken in Nederland is besmet met de Borrelia-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een besmette teek zich langer dan 24 uur aanhecht is er een grote kans dat de bacterie wordt overgedragen. Het is dus belangrijk dat de teek zo snel mogelijk op de juiste manier wordt verwijderd.

Prijs en verkrijgbaarheid

Swiza Tick Tool, consumentenadviesprijs 38,50 euro. Er is ook een uitgebreidere versie met zaag (TT05) 54,95 euro. Het merk Swiza is o.a. verkrijgbaar bij Bever, ANWB-winkels en webshops.

liefs Marion

Meer informatie

Teken en tekenbeten
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?
Kamperen met kinderen – Tips!
Checklist baby/peuter benodigdheden kamperen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *