4 manieren om voor altijd je zwangerschap te herinneren

Zwanger zijn is een magisch moment in je leven. 9 maanden lang voel je immers een onschuldige aanwezigheid in je groeien. Omdat dit gedeelte van je leven zo speciaal is , is het belangrijk om dit voor altijd te kunnen herinneren. Maar wat zijn de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen? In deze blog hebben we een aantal verschillende methodes voor je op een rijtje gezet. Lees daarom snel verder om je zwangerschap te kunnen vereeuwigen en blijvend te herinneren.

4 manieren om voor altijd je zwangerschap te herinneren

Een speciale website hiervoor maken

De eerste manier om je voor eeuwig je zwangerschap te herinneren, is door middel van een website maken. Op je website kun je al je gedachten op een rijtje zetten die je hebt tijdens je zwangerschap. Ook kun je foto’s plaatsen van je zwangerschap en hoe je bepaalde dingen meemaakt. Hierbij kun je dit besluiten te delen aan de hele wereld, maar met een website kun je dit ook zo versleutelen dat alleen familie en vrienden deze informatie kunnen zien. Via partijen als TransIP is het tegenwoordig makkelijk om een website te creëren, waardoor dit zeker aan te raden is.

Een fotoalbum af laten drukken

Ten tweede kun je voor een fotoalbum gaan. Door een fotoalbum te laten afdrukken, kunnen mensen zich hun zwangerschap beter herinneren doordat ze een fysiek aandenken aan de ervaring hebben. Met de foto’s en notities kun je de momenten en emoties van elke mijlpaal opnieuw beleven. Het doorbladeren van zo’n album helpt ook om levendige herinneringen te creëren en stimuleert nostalgie bij het terugkijken op je zwangerschap. Dit is dan ook zeker een aanrader om te doen.

Een dagboek bijhouden

Verder is een dagboek bijhouden een geweldige manier om je te helpen je zwangerschap te herinneren. Het opschrijven van de ervaringen, gedachten en gevoelens die bij elke fase horen, kan een ongelooflijk krachtige manier zijn om de herinneringen aan die tijd opnieuw te beleven. Als jij jouw ervaringen opschrijft, kun je niet alleen met plezier terugkijken op deze tijd, maar het helpt je ook om alle details van je zwangerschap te onthouden. Het documenteren van elke dag kan ook een ongelooflijk therapeutisch hulpmiddel zijn voor het verwerken van emoties die in je opkomen. Het bijhouden van een dagboek creëert dus een tastbaar verslag en een blijvende fysieke herinnering aan een belangrijke ervaring in je leven.

Aandenkens verzamelen

Tot slot is het verzamelen van aandenkens van je zwangerschap een goede manier om je te helpen herinneren aan deze ervaring. Je kunt bijvoorbeeld echografieën, babykleertjes, kaarten of brieven van familie en vrienden verzamelen. Elke keer dat je naar deze voorwerpen kijkt, zullen ze positieve herinneringen oproepen aan de gelukkige momenten die je beleefde tijdens je zwangerschap.

liefs Marion

Meer informatie

Hoe en wanneer vertel je de omgeving over je zwangerschap?
Zwangerschapsbucketlist: Things to do vóór D-day!
Hoe vertel je op een leuke manier het grote nieuws aan je (schoon)ouders?
Originele manieren om te zeggen: jullie worden opa en oma!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *