De leukste zwangerschapskalenders

De leukste zwangerschapskalenders

Yeah! Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Er breekt nu een heel spannende periode voor je aan. Om te beginnen, het grote aftellen naar de geboorte… Tijdens mijn zwangerschappen vond ik het leuk om een zwangerschapskalender op mijn bureau te zetten. Of beter gezegd, een zwangerschapsscheurkalender. Iedere dag mocht er weer een blaadje van worden afgescheurd. Vaak stonden hier leuke tips of handige weetjes op. Ik vond het leuk om op die manier af te tellen naar de geboorte van mijn kindjes. Misschien jij ook wel? En er zijn zulke leuke zwangerschapskalenders te koop!

Fysiek aftellen

Natuurlijk kun je ook online de ontwikkeling van je kindje in je buik bijhouden. Zelfs gratis en voor niets. Er zijn genoeg zwangerschapskalenders te vinden en allemaal vertellen ze jou wat er gebeurt in je buik. Ook op Oudersenzo is zo’n kalender te vinden. Toch vind ik zo’n scheurkalender, net een tikkeltje anders. Je bent namelijk heel fysiek aan het aftellen, als je iedere dag een blaadje ervan af scheurt. Je ziet de kalender steeds dunner worden en jezelf steeds dikker. Met het afscheuren van het eerste blaadje is het grote aftellen begonnen.

Betrek je partner

Betrek je partner erbij om iedere dag er een blaadje af te scheuren. Lees met elkaar wat er op vermeld staat en tel op deze manier samen af naar die grote dag. Hoe leuk is het om dit samen met je partner te doen! Bij mij stond destijds de kalender op mijn bureau, zodat ik er tussendoor even naar kon kijken en iedere ochtend scheurde ik in het bijzijn van mijn partner er weer een blaadje af en vertelde ik hem wat er op stond. Zelf verslond ik het ene boek naar het andere, maar Leo was niet zo’n lezer (en ik denk vele mannen met hem). Met die scheurkalender hield ik hem toch op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tip: Heeft je partner er geen zin in om mee te scheuren? Hang de kalender dan gewoon op de WC. Wedden dat hij stiekem toch af en toe even door de kalender heen bladert? Hij heeft daar toch niks anders te doen…!

lijn groen oudersenzo
De leukste zwangerschapskalenders

Prachtig cadeau

Een scheurkalender vind ik ook een prachtig cadeau voor een zwangere vriendin, zus, buurmeisje of nicht. Het maakt niet uit, bijna iedere zwangere vrouw is blij met deze bijzondere attentie. Negen maanden lang krijg je dagelijks een tip, informatie over wat er in je lichaam gebeurt, of informatie over de ontwikkeling van de baby. Maar het kan ook een leuk bakerpraatje zijn, een ontspanningsoefening of een leuke naam tip.

Veel keuze

Op dit moment is er wat meer keuze dan toen ik zwanger was van Nick en Rocco. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de allerleukste zwangerschapskalenders! Ik ben benieuwd welke kalender jij het leukste vindt, of misschien al voor je neus hebt staan! Ik lees je reactie graag!

De leukste zwangerschapskalenders

Relax Mama!

Relax mama

Elsbeth Teeling richtte de blog Club van Relaxte Moeders op nadat haar eerste boek ‘Relax Mama!’ uitkwam. Ze begon met bloggen over het moederschap toen ze zwanger was van haar dochter Keet. Uitgeverij Snor ontdekte haar blogs en vroeg of ze een boek voor moeders wilde schrijven. Dat werd ‘Relax Mama!’ Nu een aantal jaar later heeft ze meerdere boeken uitgegeven die allemaal gaan over moederschap.

Een leuke zwangerschapskalender met de nodige humor om je soms even een hart onder de riem te geven. Op een leuke en grappige manier wordt per week verteld wat er allemaal in je lichaam verandert en wat je kunt verwachten. Met leuke illustraties.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Mama Baas – Mijn zwangerschapskalender

Mama Baas – Mijn zwangerschapskalender

Lees in deze originele zwangerschapskalender hoe je baby groeit en zich ontwikkelt, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap.

Van de positieve zwangerschapstest tot de bevallingskoffer: ontdek in deze handige kalender alles over de invasie van de hormonen, zwangerschapsdementie, prenatale onderzoeken, zwangerschapskwaaltjes, en nog veel meer.
Leuke tips en handige weetjes. Je krijgt een praktisch antwoord op vragen als hoe bereken ik de verwachte bevallingsdatum, hoe en wanneer vertel ik het blije nieuws, wat moet ik écht in huis halen voor de baby, hoe bereid ik me voor op de bevalling, et cetera.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Je zwangerschap week na week kalender

Je zwangerschap week na week kalender

Dit is een handige kalender vol met nuttige informatie en praktische tips. De kalender is trouwens niet alleen leuk voor aanstaande mama’s maar net zo goed ook leuk voor de aanstaande papa’s. De kalender bestaat uit 32 pagina’s en neemt je mee door de hele zwangerschap tot het moment dat je kindje geboren gaat worden.

De vormgeving ziet er lief uit en de inhoud is absoluut nuttig!

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Zwangerschapsaftelbalender voor broertjes en zusjes

Zwangerschapsaftelkalender voor broertjes en zusjes

Aanstaande grote broertjes of zusjes zijn misschien nog wel nieuwsgieriger naar de baby dan jij. Ze zitten vol vragen. Maar waar zijn de antwoorden? Deze kalender geeft kinderen wekelijks informatie over de baby in de buik. Daarnaast staan er opdrachten in om samen te maken ter voorbereiding op de komst van de baby. Zodat de baby later kan lezen hoe welkom hij of zij was!

Een mooie kalender voor de broertjes en zusjes. Iedere week kun je een pagina omslaan om te kijken wat er te gebeuren staat. Per maand kun je een leuke sticker plakken wat kinderen een goed beeld geeft, hoe lang het nog gaat duren. Een klein minpuntje, de tekst is wat minder voor kleuters van toepassing. Dat had absoluut leuker geweest!

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo
Hey Baby

Hey baby

Eerlijk is eerlijk, dit is géén zwangerschapskalender, want dit is een babykalender! Een kalender voor ná de geboorte. Maar ik vond hem zo leuk, dat ik hem nu toch graag wilde behandelen. Deze kalender biedt elke week een brokje inspiratie om elkaar spelenderwijs te leren kennen, een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte, je baby uit te dagen om te bewegen.

Voor deze spelletjes heb je niet veel materiaal nodig. Gewoon vel op vel, oog in oog. En met zin voor humor.
Zet deze kalender in de babykamer, neem hem mee op vakantie of toon hem aan de babysit. Prikkel je baby’s zintuigen en leer in alle chaos nog meer van elkaar genieten!
De auteur beoogt de band tussen ouders en kind te verstevigen door tijd te maken voor warme aandacht voor zowel het kindje als de ouders zelf. Iedere week bevat een spelletje dat bij de ontwikkeling van de baby past. Om de tekst te lezen, dient het boek een kwartslag te worden gedraaid.

Online te koop bij: Bol.com

lijn groen oudersenzo

Ik ben benieuwd! Hopelijk zit er ook voor jou (of voor je vriendin die net zwanger is) een leuke kalender tussen!

liefs Marion

Meer informatie

De tien beste opvoedboeken
Zwangerschapskalender – Ontwikkeling zwangerschap per week
De zwangerschapstest, hoe werkt dit eigenlijk?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *