Optimaal genieten van een zelfgemaakte milkshake. Zo doe je dat!

Optimaal genieten van een zelfgemaakte milkshake. Zo doe je dat!

Wat is er lekkerder dan op een heerlijke zomerse dag te genieten van een milkshake? Dus op naar de plaatselijke ijscoman of naar die beruchte grote M, om er één te halen… Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je niet gewoon lekker zelf aan de slag gaan en zelf je milkshake maken? En als je dan toch lekker bezig bent, dan zorg je uiteraard voor de hele juiste entourage eromheen. Zodat je eigen tuin opeens een zomers paradijsje wordt. Een tuin (of balkon) die je meevoert naar betoverende stranden, warm weer en plezier in het leven. Daar kan geen ijscoman of grote M tegenop!

Milkshake maken

Moeten we eerst beginnen met een milkshake maken natuurlijk. Heel eenvoudig zijn milkshakes zelf te maken, of je nu kiest voor een vanille milkshake of een chocolade milkshake. Kies de variant die jij het lekkerste vindt. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer variëren. Waarom zou je er niet bananen aan toevoegen? Of wat dacht je van aardbeien! Misschien heb je zelf wel een heel origineel idee. Gewoon uitproberen!

Wat eet je bij je milkshake?

Naast je milkshake is het lekker om er iets bij te eten. Kies je voor een milkshake bij je lunch buiten, bijvoorbeeld, dan zou je voor iets lekkers kunnen kiezen als een Luikse wafel. Ook deze zijn prima zelf te maken, maar gewoon alvast in de supermarkt kopen kan natuurlijk ook. Lekker met veel slagroom en poedersuiker… Buiten avondeten, maar geen zin in een barbecue? Dan zet je toch gewoon de frituurpan of airfryer aan. Want zeg nou zelf: patat en milkshake gaan prima samen. Gaat het juist om lekker languit in de zon genieten van je milkshake en toch er iets bij te happen hebben? Een schaaltje met chocolaatjes is erg lekker, als je het ergens zo neer kan zetten dat de warmte het niet verandert in chocomel! Anders kan je beter gaan voor kleine koekjes.

lijn groen oudersenzo
Optimaal genieten van een zelfgemaakte milkshake. Zo doe je dat!

Zwembadje in de tuin

Heb je het geluk om een zwembad in de tuin te hebben, dan is een luchtbed op het water uiteraard dé ultieme plek om je eigen gemaakte milkshake te nuttigen. Is je tuin iets kleiner of heb je een balkon? Dan is water toch nog altijd wel fijn als het warm is. Een klein opblaasbaar badje kan dan een uitkomst zijn. Misschien pas je er zelf gewoon zittend in (niemand die je ziet…) en anders vast wel je voeten. Ook dan kan je lekker afkoelen. En vergeet niet te genieten van je milkshake natuurlijk.

Passend muziekje

We waren op zoek naar een paradijselijk sfeertje. Zo’n bountysfeer. Zoek op Spotify of bij YouTube naar lekkere, zwoele muziek. Of misschien hou je meer van de vrolijke muziek uit bijvoorbeeld Jamaica. Lekker opzetten en je ergens anders wanen dan op je eigen balkonnetje.

Lekker in je hangmat

Bij zo’n bountysfeer past uiteraard ook een hangmat. En die kan je vast op je balkon ook wel kwijt (de rest blijft maar lekker binnen vandaag). Kies voor een standaard en als je een tuin met bomen hebt: hang hem vast aan de bomen. Nog echter! Heerlijk schommelen in je hangmat, met op de achtergrond die bijpassende muziek. Lekker hoor! Toch weinig ruimte voor een hangmat? Een hangstoel kan dan ook een lekkere uitkomst zijn. Doet niks af aan de beleving, maar neemt wel minder plek in. En je kunt hem zelfs in de winter gewoon in je kamer hangen. Kan je ook dan toepasselijk genieten van je milkshake!

Meer strand

Hou je wel van sfeer scheppen in je tuin of op je balkon en vind je het strandidee een goed plan? Kijk eens of je dit verder kunt uitbuiten bij de inrichting van je terras of balkon. Kies voor attributen die hierbij passen. Kies voor palmboompjes, houten vlonders (of gewoon echt zand), ouderwetse ligstoelen en speel met kleur. Bedenk welke sfeer je precies wilt. Voor een Hollands strandhuis gevoel kan je gaan voor vooral wit en blauw en eventueel wat rood. Zwembanden in die kleuren en andere maritieme zaken. Wil je meer de kant op van een surfspot op Hawaii, dan kan je gaan voor frisse kleuren, bloemenslingers, een surfplank en dat soort artikelen. Door te spelen met de accessoires en de kleuren maak je van je terras of balkon een heel ander plekje. En dan die milkshake natuurlijk nog! Heb je de smaak te pakken, dan kies je voor grote bekers in bijpassende kleuren zodat het een leuk, feestelijk geheel wordt.

En dan wordt het nu tijd om ervan te gaan genieten!

liefs Wil

Meer informatie

Freakshakes! Groter, gekker, mooier. Waar is al die overdaad goed voor?
Mooi weer? Tijd voor een gezellige picknick!
Wat gooien we allemaal op de BBQ?
Met deze zomerhapjes wordt het pas echt feest!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *