Vakantieplannen 2019

Vakantieplannen 2019: Venetië

Als eerste wil ik jullie natuurlijk een heel gelukkig nieuwjaar wensen. Hopelijk mogen in 2019 een aantal van jullie dromen uitkomen. ‘Al onze dromen’ zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar daarentegen ook weer niet echt realistisch.

Gezellige feestdagen

Hopelijk hebben jullie net zulke gezellige feestdagen achter de rug, als wij hebben gehad. Wij hadden op alle feestdagen vrienden en familie over de vloer, waar we uitgebreid voor hebben gekookt. De bereiding van meerdere viergangen diners voor zo’n 8 personen, vergt toch altijd een goede voorbereiding en strakke planning. Gelukkig is alles gelukt en is er gezellig en smakelijk gegeten. Naast lekker eten, zijn hier ook heel veel spelletjes met elkaar gespeeld. Werk aan de kant, mobieltjes buiten handbereik en tijd voor elkaar. Hartstikke gezellig, maar ook behoorlijk druk. Stiekem vind ik het eigenlijk best prettig dat de regelmaat weer terug is. Ik houd wel van structuur en een beetje rust. Iets met drie R’en, die doen het bij mij nog steeds erg goed.

Venetië

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in die eerste dagen van het jaar vind ik het prettig het komende jaar een beetje vooruit te zien. Wat wil ik dit jaar allemaal gaan doen, wat wil ik bereiken, wat zijn mijn doelen en waar kan ik naar uitkijken? Eén van de leuke dingen waar ik mij nu al op kan verheugen is onze trip met Eurocamp naar Venetië, in de meivakantie. Als tienermeisje ben ik daar meerdere keren met mijn ouders geweest, maar daarna nooit meer. Rob en Rocco zijn er allebei nog nooit geweest.

lijn groen oudersenzo
Vakantieplannen 2019: Venetië

Mooie herinneringen

Aan Venetië heb ik goede en mooie herinneringen. Bijvoorbeeld aan de vele duiven op het plein van de Basilica di San Marco, het prachtige glaswerk dat je op de markt kunt kopen, de Brug der Zuchten, de romantische gondels en de prachtige wijken Canneregio en Castello . Dit zijn wijken die (nog) populair zijn onder de lokale bevolking. In deze wijken kun je nog een beetje de sfeer proeven van het échte Venetië, zonder de chaos van het toerisme. Ook als je echt Venetiaans wilt eten, kun je het beste naar deze wijken gaan. Ik verheug me er nu al op om daar heel veel foto’s te gaan schieten!

Padova

Maar we kunnen natuurlijk ook naar het gezellige Padova gaan. Deze gezellige Italiaanse stad ligt op zo’n 25 minuten reisafstand van Venetië. Je vindt hier niet alleen sprookjesachtige straatjes, maar ook gezellige kleine markten met heerlijke Italiaanse specialiteiten. Het bezoeken van dit stadje, staat ook zeker op mijn ’to-do-list’!

lijn groen oudersenzo
Vakantieplannen 2019: Venetië

Burano

Als je de drukte van alle toerisme op Venetië wilt ontvluchten, dan is een boottrip naar Burano absoluut een aanrader. Burano is een eiland op zo’n drie kwartier varen van Venetië. Als je van kleur houdt, is dit eiland een absolute mustsee! Iedere fotoliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Goed voorbereid

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven en te zien. Ruim voor onze vertrekdatum ga ik er helemaal induiken en zoveel mogelijk leuke adresjes verzamelen om te bezoeken. Over het verblijf hoef ik me geen zorgen te maken. Al vaker zijn we met Eurocamp op reis gegaan, dus ik weet uit ervaring dat het helemaal goed is geregeld als we daar aankomen. Met die rustgevende gedachte kan ik mij de komende tijd volledig richten op de bezienswaardigheden van onze bestemming!

En als ik zo de camping bekijk, hoef ik me ook geen zorgen te maken of Rocco het wel naar zijn zin gaat hebben. Rocco is een echte waterrat en op het campingterrein zijn diverse zwembaden te vinden met glijbanen. Kunnen we in de ochtend een stedentrip doen en kan hij in de middag in het water spartelen, terwijl wij – met een goed boek – van het zonnetje en elkaar genieten. Met die gedachte, is mijn jaar alvast meer dan goed begonnen!

lijn groen oudersenzo
Vakantieplannen 2019: Venetië
liefs Marion

Extra informatie

Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?
Reisverslag Camping Marina di Venzia
Voorjaarsvakantie vieren? Dat doe je met Landal Greenparks!
Op vakantie naar de Malediven; met kinderen, of als stel?
Zorgeloos op vakantie met jonge kinderen
Rome! Wat mag je daar niet missen?
Alvast dikke vette vakantie voorpret. Voorbereiding op de zomertrip!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeeldingen: 123rf.com

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eurocamp.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *