Ik ben te dik en daar wil ik iets aan gaan doen

Ik ben te dik - #blog12

Ik ben te dik. Niet een paar kilo maar gewoon echt veel te dik. Meer dan 30 kilo. Natuurlijk wil ik dat niet, want het is letterlijk een zware last die ik iedere dag met mij mee draag en het beperkt mij ook nog eens in mijn mobiliteit.
Natuurlijk wil ik van dat vetoverschot af. Liever vandaag nog dan morgen, maar ik vind het lastig. Niet om aan een dieet te beginnen, want dat lukt mij prima. Zo’n beetje iedere dag opnieuw. Maar dat volhouden, dat vind ik nog wel een dingetje.

Positieve resultaten

Om mij heen zag ik diverse positieve resultaten na een operatieve maagverkleining. Dus trok ik aan de bel bij mijn internist. Mijn internist is het zeker met mij eens dat ik het zou kunnen gebruiken, maar zij wist mij ook fijntjes mee te delen dat geen enkele arts dat risico wil nemen deze operatie bij mij uit te voeren. Ik ben namelijk nogal trombosegevoelig. En na vier longembolieën te hebben overleefd, kan ik wel zeggen, dat ik héél trombosegevoelig ben. Dus ik slik bloedverdunners. Dat is nog niet het ergste, want juist omdat ik bloedverdunners slik, heb ik twee jaar geleden een fikse hersenbloeding gekregen. Gelukkig ben ik er best goed uit gekomen, maar dat wil ik natuurlijk ook wel graag zo houden.

lijn groen oudersenzo
Ik ben te dik en daar wil ik iets aan gaan doen

Op eigen kracht

De maagverkleining valt dus af. Dus ik moet het op eigen kracht doen. Nou heb ik jaren geleden een geslaagde lijnpoging gekend. Ik was toen 23 jaar en in een jaar tijd was ik maar liefst 43,5 kilo afgevallen.
Via het programma van de Weight Watchers. Niet echt een dieet maar meer een verantwoord voedingsprogramma. Wat mij destijds vooral hielp waren de wekelijkse cursusavonden en het enthousiasme van anderen. Dus heb ik mij voorgenomen om dit programma weer te gaan volgen. Om mijn woorden kracht bij te zetten, heb ik vandaag gelijk een nieuwe weegschaal besteld. Van mijn ogen sluiten, word ik immers niet lichter.

Resultaten delen

Om te voorkomen dat ik niet weer na een paar dagen of weken ga afhaken, ga ik een jaar lang wekelijks met jullie mijn resultaten delen. Goed of slecht. Maar ook de dips, mijn strijd en hopelijk ook de mijlpalen. Jullie zijn dus mijn stok achter de deur. Gewoon omdat ik het echt rete-moeilijk vind maar ik ook weet dat ik hierin niet alleen sta. Hopelijk kunnen we elkaar inspireren, enthousiasmeren en motiveren om met elkaar die eindstreep te halen.

Wordt vervolgd.

liefs Marion

Extra informatie

Ik viel 50 kilo af met het Keto Dieet (en zó kun jij dat ook!)
Lekker in je vel na de bevalling. Zo raak je die extra kilo’s snel weer kwijt!
Verantwoord Sporten met ernstig overgewicht. Bouw het langzaam op!
Met het hele gezin minder vlees eten. Hoe doe je dat?

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

16 reacties

 • Een positieve stap. Gaat je vast lukken !

 • Heel veel succes, Marion!!
  Ik ga je volgen… tijdens mijn eigen traject.
  Moet ook nodig weer een paar stapjes in gewicht naar beneden zetten!
  Die 30 kg klinkt mij herkenbaar in de oren… gewoon omdat ik niet meteen aan 50 kg moet denken…
  #gogogo

  • Ik weet zeker dat het jou ook kan lukken! Dat zou nog eens wat zijn, als we straks allebei 30+ kilo zijn afgevallen… 🙂

 • @Mike & @Astrid Bedankt voor jullie bemoedigende woorden! Ik ben ook zeker van plan een jaar lang mijn best te doen… hopelijk ga ik er in slagen… 🙂

 • Hai Marion. Ik wil je heel veel succes wensen. Ik zal je blog zeker gaan volgen, want bij mij mag er ook wel wat af. Respect voor je eerlijke blog trouwens.

 • Ik ga je heel veel succes wensen! Misschien ga ik wel met je meedoen. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar de eerste resultaten! Ik volg je op de voet!

 • Heel veel succes!

 • @Roos & @Erica &Shirley: Bedankt voor jullie support!

 • Marielle Allewijn

  Hoi Marion,
  Ook ik ga je volgen. Ik vind het super knap, dat je dit met iedereen wil delen. Ik geloof in je, dat je het gaat volhouden. Ook al zal het met vallen en opstaan gaan. Met de juiste instelling en lieve vrienden om je heen, gaat het zeker lukken. Go for it!
  Zelf ga ik ook proberen, om er weer wat af te krijgen. Sinds ik thuiszit, komen de kilo’s er te makkelijk bij. Die wil ik er ook weer afhebben. Hoe???? Uhmmm, in ieder geval niet meer snoepen, zeker minderen. En verder??? Dat moet ik nog even gaan uitvogelen.
  Succes, zet hem op, je kan het!?

 • Wat super! En wat een eerlijk blog! Ik wens je heel veel succes! En misschien ga ik wel met je meedoen. Ik kan ook nog wel zo’n 10 kilo missen.

  • Hopelijk kan ik je met mijn ervaringen een beetje inspireren en wie weet, zijn die 10 kilo er bij jou ook in no time af!
   Ik wens je nu al succes!

 • Respect, Marion!! Ik wens je heel veel succes en houd je blog in de gaten!

 • Wat goed van je! Ik ga duimen dat je het gaat lukken. Eigenlijk moet ik zelf ook een paar kilo kwijt. Wie weet, ga ik ook wel mee doen. Vind het dapper van je dat je hier zo open over schrijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *