Op vakantie met je baby

Op vakantie met je baby

Met een baby op vakantie gaan vraagt om een andere aanpak van je vakantie. Waar ga je heen en wat kan je wel en wat niet doen? Waar denk je aan als je een accommodatie boekt? Misschien vind je het wel heel spannend allemaal, want ‘vergeet ik niks’? Natuurlijk maakt het uit waar je heen gaat met je baby hoe ontspannend de vakantie voor jullie én de baby zal zijn. Want op vakantie gaan met je kindje is ook gewoon héél leuk! Waar ga je heen en wat kan je dan doen?

Welke accommodatie kies je?

Allereerst kies je voor een manier van vakantie vieren die ook bij jullie past. In een hotel gaan zitten, terwijl je dat afschuwelijk vindt is natuurlijk geen vakantie waar je blij van wordt. Met een baby je reis ondernemen is het fijnst als de baby een plek heeft waar hij goed tot rust kan komen en het is helemaal fijn als er voorzieningen voor de baby aanwezig zijn. Natuurlijk zijn er hotels die hierin voorzien en kan je zeker ook op stap met je eigen caravan. Maar vakantie vieren op een vakantiepark, zoals Center Parcs met alle voorzieningen bij de hand én de luxe van een eigen huisje is echt een aanrader. Voor mij is dat altijd mijn favoriete vakantiebestemming geweest toen mijn kinderen nog klein waren.

Voordelen van een eigen cottage

Met je jonge gezinnetje gebruik maken van een eigen huisje op een park biedt veel voordelen:

  • Je eigen huisje, dus je hoeft met niemand rekening te houden. Dat geeft jou rust omdat je baby dus niemand tot last is als hij zou huilen…
  • Omdat je je terug kunt trekken in je eigen cottage, kan je baby heerlijk tot rust komen
  • Je bent niet afhankelijk van het weer
  • Op een park is er van alles te doen. Met je baby (daarover straks meer), maar ook leuk als je nog meer kinderen hebt!

Op een uitgebreid park, zoals bij Center Parcs, vind je veel faciliteiten zodat je niet altijd op pad moet. Lekker handig én minder belastend voor je kind als hij of zij sterk reageert op nieuwe indrukken. Restaurants, de supermarkt, een knutselclub voor de broertjes en zusjes en eventueel entertainment voor jou (er zijn immers baby’s die gewoon blijven slapen terwijl jij naar een leuk optreden luistert in de Market Dome).

lijn groen oudersenzo
Op vakantie met je baby

Welke voorzieningen zijn er

Bij je eerste kindje gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. En als je voor de eerste keer op vakantie gaat besef je opeens dat je aan héél véél dingen moet denken. Je kunt niet meer zomaar even in de auto stappen en wel zien waar je die nacht slaapt. Of gewoon wat kleren in de koffer gooien en dan heb je alles wel. Je zult er echt even voor moeten gaan zitten om uit te zoeken wat je allemaal mee moet nemen.

Boek je een cottage bij Center Parcs dan staat er al van alles voor je klaar. Het bedje, de kinderstoel en als je het gratis babyservicepakket erbij bestelt (niet op alle parken beschikbaar), dan is er ook een verschoningskussen, wipstoeltje en een badje. En een box kan je huren. Dat maakt het allemaal wel net zo makkelijk en daardoor hoef je niet zelf nog met een campingbedje of kinderstoeltje te slepen. Ook fijn: op de parken is altijd een supermarkt aanwezig. Ben je iets vergeten, dan kan je dat snel even halen!

Wat kan je doen met de baby

Op vakantie gaan met je baby is een heerlijk moment om volop van elkaar te genieten. Heerlijk wandelen door de prachtige natuur is uiteraard prima te doen met je kindje in de kinderwagen of draagzak. Maar je kunt ook lekker met de baby gaan zwemmen in het warme water van het subtropisch zwembad. Ook hier zijn er bij Center Parcs allerlei voorzieningen. Er staan boxen klaar, er zijn familiekleedkamers, kinderstoelen en zelfs zwemluiers. Je kunt eveneens meedoen met het babyzwemmen!

Als je bij het boeken van je huisje zoekt naar baby-activiteiten op de parken, dan kan je heel bewust kiezen voor een park waar nog meer specifieke babydingen te doen zijn. Zo zijn er parken waar je mee kunt doen met een babymassage of waar je een baby voetafdrukje kunt maken. Wil je je baby laten gymmen? Ook dat kan op sommige parken! Hiernaar kijken is dus zeker de moeite waard.

lijn groen oudersenzo
Op vakantie met je baby

Grote broers en zussen

Nog een bijkomend voordeel om naar een groot vakantiepark te gaan is dat er heel veel te doen is. Heb je naast je baby nog meer kinderen, dan moet er toch iets te doen zijn voor allemaal. En dat is het voordeel van een park waar heel veel te beleven is: daar komt iedereen aan zijn trekken. Misschien bestaat jouw gezin uit meerdere kinderen met een groot leeftijdsverschil? Dan kan het een behoorlijke uitdaging zijn om iets te vinden waar iedereen het naar zijn zin heeft.

Kies je voor een park waar ook voor de groten niet alleen van alles te doen is, maar ook leuke activiteiten georganiseerd worden, dan zal je ze vast niet meer horen klagen. Het subtropisch zwembad wordt eigenlijk door alle leeftijden wel zeer gewaardeerd. Maar andere sportieve uitdagingen zijn zeker voor pubers het einde. En uiteraard zal het animatieteam vast ook jouw kleine kids weten te vermaken.

liefs Wil

Meer informatie

Vakantie vieren op een camping met zwemparadijs
Op zoek naar een vakantiehuis in Nederland? Boek een natuurhuisje!
Zorgeloos op vakantie met jonge kinderen
Wat moet er allemaal in de koffer?
Op vakantie met je kindje – Waar moet je rekening mee houden?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: Center Parcs

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Center Parcs.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *