Vakantie vieren op een camping met zwemparadijs

Vakantie vieren op een camping met zwemparadijs

Voor veel gezinnen is een zwembad een pré als ze een camping gaan uitzoeken voor de zomervakantie. Kinderen kunnen zich immers heerlijk vermaken in het water en het is zeker een grote troef voor jullie vakantieplezier. Maar het kan nog mooier, want een waterpark of zwemparadijs biedt nog veel meer waterplezier voor de kinderen!

Wat is het verschil tussen een zwembad en een waterpark?

Een waterpark biedt meer dan enkel een zwembad. Wát er dan geboden wordt, is heel verschillend. Dus wil je een plekje op een camping met waterpark reserveren, dan zal je even goed moeten lezen wat ze dan precies verstaan onder een waterpark of zwemparadijs. Het kan betekenen dat het één zwembad is maar met heel veel leuke speeltoestellen in het water, bijvoorbeeld. Of er zijn allerlei verschillende badjes met uiteraard fijne speelmogelijkheden. Vaak gaat het dan om glijbanen, maar je kunt ook denken aan het grote werk. Een zwemparadijs binnen, met bijvoorbeeld een wildwaterbaan en whirlpools is natuurlijk helemaal luxe. Ook voor jezelf, trouwens.

Waarom een camping met een zwemparadijs boeken?

Kinderen en water: het geeft veel plezier. Dat weten ze natuurlijk ook bij de camping zelf. Dat juist hun waterpark of zwembad mensen trekt, dat is hen uiteraard ook echt wel bekend. Misschien bieden ze dan ook wel leuke extra’s aan om het nog aantrekkelijker te maken. Zoals een snorkelcursus of bijvoorbeeld een potje waterbasketbal met het animatieteam. Zeker weten dat de kinderen dit kunnen waarderen. Er zijn ook parken die babyzwemmen aanbieden. Of voor jou fitness in het water.

Je hebt met zwembaden op het park altijd iets te doen, zeker als er ook binnen mogelijkheden zijn. Is het dan een dag regenachtig, dan duik je lekker het zwembad in. Of wat wij ook altijd fijn vonden toen de kids wat groter waren: eerst iets leuks buiten het park gaan doen en dan aan het einde van de middag of in de avond nog even lekker het zwembad in.

lijn groen oudersenzo
Vakantie vieren op een camping met zwemparadijs

Waar vind je campings met een zwemparadijs?

Voor een camping met een zwemparadijs of waterpark hoef je helemaal niet ver te zoeken, want ook in ons land zijn deze zeker te vinden. Vaak zijn het campings waar meer wordt aangeboden dan enkel campingplekken en is er nog veel meer te doen op het park. Een leuk animatieteam en diverse horeca kan je meestal op dit soort vakantieverblijven wel vinden. Kost misschien iets meer bij reserveren, maar als je daardoor minder vaak op zoek moet naar entertainment buiten de camping, dan kan het uiteindelijk zelfs goedkoper uitvallen. En vergeet ook niet dat je niet steeds je hoofd hoeft te breken over de vraag wat je nu weer eens met de kinderen moet gaan doen!

Naar het buitenland op vakantie

Ga je liever de bergen in? Zoek je graag mooie gebieden op buiten ons eigen land? Natuurlijk kan dat, ook als je naar een camping met waterpark of zwemparadijs wilt. In veel Europese landen zijn dit soort campings eenvoudig te vinden. Bij het Meer van Annecy, in de Haute-Savoie in Frankrijk, kan je zelfs meerdere campings vinden. En al deze campings bieden natuurlijk het prachtige meer als een mooie uitvalbasis. Maar de meesten hebben ook allemaal zo hun eigen waterpret. Bij de één is het een zwembad met glijbaan, bij de ander vind je een binnen- en buitenbad. De camping Meer van Annecy is dus zeker een grote aanrader door de combinatie van prachtige natuur (zowel water als bergen) en zwemplezier op de camping zelf. Maar kijk ook rustig eens rond bij campings in bijvoorbeeld Spanje. Ook daar kan je dit soort campings vinden, die dan dicht bij zee liggen.

Waar let je op bij het boeken van een camping met waterpret?

Zoals al eerder aangegeven moet je even opletten wat er nu precies geboden wordt. Niet iedereen verstaat namelijk hetzelfde onder een waterpark of zwemparadijs. Dus waar kijk je even naar:

Zijn er zwembaden?

Wat kan er in en om het water gedaan worden? Of anders gezegd: zijn er waterglijbanen of andere waterspeeltoestellen?

Is het waterpark of zwembad geschikt voor de leeftijd van de kinderen?

Kan je hier gratis gebruik van maken of moet je ervoor betalen? Zit er een maximum aan het aantal keer dat je erin mag? (Nu de coronacrisis voorbij is zal dit minder snel aan de orde zijn, maar je weet maar nooit!)

Waarom een zwembad als er ook een meer is?

Aan een zwembad zitten voordelen die je bij een meer niet hebt. Natuurlijk is het zwemmen in buitenwater fijn en biedt het ook hele mooie kanten. Maar een zwembad heeft bepaalde voordelen, zeker wat veiligheid betreft.

  • Er zijn geen enge stromingen of dergelijke waar je rekening mee moet houden
  • Het water is helder, dus gaat je kind koppie onder, dan zie je hem nog…
  • Er zijn andere speelmogelijkheden dan in een meer
  • Is er (ook) een binnenzwembad, dan ben je minder afhankelijk van het weer
liefs Wil

Meer informatie

Op zoek naar een vakantiehuis in Nederland? Boek een natuurhuisje!
Op vakantie met je baby
Onderschat nooit de kracht van de zon!
Op vliegvakantie met een baby, wat zijn de regels?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *