Paprikapotjes voor bij de BBQ

Zin in een feestelijk, maar toch gezond gerecht aan tafel of naast de BBQ? Dan staan gevulde paprika’s of paprikapotjes op jouw menu. Paprikapotjes zorgen dat je belangrijke vitamines en mineralen binnenkrijgt en zien er ook nog eens prachtig uit.

Serveer allerlei soorten warme en koude gerechten in een paprikapotje en voilà, een zomers feestje op je bord! Er zijn ontelbaar overheerlijke combinaties, maar wij zetten onze vier favoriete paprikapotjes alvast voor je op een rij.
Eet smakelijk!

Gevulde groene paprika met eieren en chorizo

Paprikapotjes voor bij de BBQ

Ingrediënten

– 2 groene paprika’s
– 1 theelepel olijfolie
– Zout en peper
– 16 plakjes chorizo
– 4 eieren
– 2 eetlepels natuurlijke yoghurt
– 1 theelepel rozenharissa-pasta
– 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes

Bereiding

Verwarm de over voor op 240°C.
Snij de paprika’s in de lengte doormidden maar laat de steeltjes intact. Verwijder de zaadjes. Wrijf de paprika’s aan binnen- en buitenkant in met olijfolie.
Goed kruiden en op een met folie beklede bakplaat leggen. Plaats gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en leg 4 plakjes chorizo in elke halve paprika. Breek dan een ei in elke halve paprika. Bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten tot de eiwitten net gestold zijn maar de eidooiers nog vloeibaar zijn.
Meng de harissa door de yoghurt en leg een beetje op elk ei. Voor het serveren de korianderblaadjes eroverheen strooien.

lijn groen oudersenzo

Gevulde gele paprika met zwarte bonen

Paprikapotjes voor bij de BBQ

Ingrediënten

– 4 gele paprika’s
– 1 theelepel olijfolie
– Zout en peper

Gemarineerde rode ui

– 1 theelepel wittewijnazijn
– Sap van een halve limoen
– 2 snufjes suiker
– 1 kleine rode ui

Salsa

– 1 maiskolf
– Zout en peper
– 3 theelepels olijfolie van eerste persing
– 400 g zwarte bonen uit blik, afgegoten
– ½ rode chilipeper, fijngehakt
– Sap van een halve limoen
– Klein bosje korianderblaadjes, grof gehakt
– Klein bosje muntblaadjes grof gehakt

Avocadocrème

– 1 avocado
– ½ theelepel gemalen komijnzaad
– 1 goedgevulde eetlepel Griekse yoghurt
– Beetje limoensap

Chipotle-yoghurt

– 150 g Griekse yoghurt
– 3 theelepels chipotlesaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C.
Snij de paprika’s in de lengte doormidden maar laat de steeltjes intact. Verwijder de zaadjes. Wrijf de paprika’s aan binnen -en buitenkant in met 1 theelepel olijfolie. Goed kruiden. Plaats gedurende 15 tot 20 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de wittewijnazijn, het sap van een halve limoen en de suiker in een kleine kom. Snij de rode ui in dunne ringetjes en meng met het limoensapmengsel. Zet opzij.
Verwarm een grillpan tot ze gloeiend heet is. Wrijf de maiskolf in met 1 theelepel olijfolie van eerste persing en kruid af. Rooster de mais aan alle kanten.
Haal de maiskorrels van de kolf met een scherp mes en meng in een kleine kom met de zwarte bonen, chili, sap van een halve limoen – hou een paar druppels over voor de avocadocrème – 2 theelepels. olijfolie van eerste persing, het grootste deel van de koriander, munt, en een snufje peper en zout. Meng grondig.
Haal het vruchtvlees van de avocado en meng in een keukenmachine met het komijnzaad, 1 goedgevulde eetlepel Griekse yoghurt en een druppeltje limoensap. Meng tot het mengsel glad is.
Meng de chipotlesaus door de overgebleven yoghurt.
Vul de paprika’s met een beetje salsa van zwarte bonen, een schepje crème van avocado, een likje chipotle-yoghurt en wat gemarineerde rode ui.
Bestrooi met gehakte korianderblaadjes en dien op

Gevulde oranje paprika met pesto, kip en broccoli

Paprikapotjes voor bij de BBQ

Ingrediënten

– 4 oranje paprika’s
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper
– 200 g broccoliroosjes
– 1 teentje knoflook, dun gesneden
– ½ citroen, in dunne schijfjes gesneden
– 1 gekookte kippenborst
– 2 eetlepels pesto

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C.
Snij de top van de paprika’s, verwijder alle zaden, wrijf de paprika’s volledig in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Plaats de paprika’s en de dekseltjes op een bakplaat samen met de broccoli, de citroen en de knoflook. Bedruip met de resterende olie en plaats gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.
Snij de kip in plakjes en meng in een kom met de geroosterde broccoli en de pesto. Goed mengen. Lepel de kip en de broccoli in de paprika’s en dien op.

Gevulde geroosterde rode paprika met caesarsalade

Paprikapotjes voor bij de BBQ

Ingrediënten

– 4 rode paprika’s
– 1 theelepel olijfolie
– Zout en peper
– 40 g pompoenzaad
– 60 g boerenkoolbladeren, verwijder eerst de zware nerven
– 30 g geraspte Parmezaanse kaasVoor de Caesardressing:– 4 ansjovissen
– ½ teentje knoflook
– 1 theelepel Dijonmosterd
– 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
– 3 eetlepels light mayonaise
– Sap van een halve citroen
– 2 eetlepels olijfolie van eerste persing
– Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C.
Snij de top van de paprika’s, verwijder de zaden, wrijf de paprika’s volledig in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg gedurende 15 tot 20 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven tot de paprika’s zacht zijn en een beetje zwartgeblakerd aan de randen.
Maak ondertussen de Caesardressing klaar: plet de ansjovis en de knoflook in een vijzel, meng de andere ingrediënten erdoorheen en kruid naar smaak.
Rooster de pompoenzaden in een kleine pan op een middelgroot vuur tot ze lekker gaan ruiken en de velletjes beginnen te barsten.
Meng de boerenkool, de pompoenzaden, de schilfers Parmezaanse kaas en de dressing in een grote kom. Lepel de boerenkool in de paprika’s en dien op.

liefs Marion

Meer informatie

Barbecue: Waar moet je op letten als je zwanger bent?
Veelzijdige, gezonde en lekkere paprika recepten

Bronvermelding

Tekst & beeld: Tijd voor Paprika

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *