Pluisje, een film om met het hele gezin van te genieten!

Pluisje,een film om met het hele gezin van te genieten!

Deze film draait al een tijdje (sinds 12 juli) in de bioscoop maar we waren nog niet eerder in de gelegenheid om de film te gaan bekijken. Toch keken we er erg naar uit. Eindelijk was het dus zover…! Puisje is een hartverwarmende animatiefilm. Het vertelt het verhaal van een jong en vrolijk vogeltje die alleen moet overwinteren nadat zijn familie zonder hem naar het zuiden trekt. De Nederlandstalige film heeft een ware sterrencast met onder anderen stemmen van Martijn Fischer, Klaas van Kruistum, Tygo Gernandt en Manou Jue Cardoso. Pluisje wordt uitgebracht door Just4Kids en Just Film Distribution.

Stoere puber

Ondanks dat Rocco een stoere puber is van 14, die het liefst alleen shirts draagt met ‘skulls’ erop, ging hij toch met ons mee naar deze film. En ook al bleef hij heel stoer doen, tijdens de film was hij muisstil en zat hij ademloos te kijken. Stiekem vind ik deze leeftijd heerlijk. Het ene moment zijn ze super stoer en ontstaat er plotseling overal haargroei en daalt de stem een meter de diepte in en het volgende moment komen ze nog heerlijk bij je knuffelen. Te klein voor het één en te groot voor het ander. Een heel geworstel in dat puberbrein.

Puur genieten

Maar dat hij van de film genoot, snap ik. Dat deden wij ook. Ik vond het een heerlijke feelgood film met de nodige humor. Natuurlijk sluit je Pluisje gelijk in je hart. Hij ziet er niet alleen vertederend uit, hij is ook echt heel lief. En dan de droge humor van de mussen op het dak! Ge-wel-dig! Ik heb genoten van iedere minuut en eigenlijk kon de film niet lang genoeg duren. Helaas was hij toch echt na 80 minuten afgelopen. Uiteraard met een happy end.

lijn groen oudersenzo
Pluisje

Synopsis

Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd. Alles verandert als Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt. Pluisje gaat toch weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria. Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt. Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek. Maar de reis naar Paradise valley is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

lijn groen oudersenzo
Pluisje

Nog snel naar de bioscoop

Als je de film nog niet hebt gezien, zou ik je aanraden dit alsnog te gaan doen. Mits hij nog bij jou in de buurt draait. Even checken dus. Mocht dit niet meer het geval zijn, wordt de film ongetwijfeld binnenkort op DVD of bluray uitgebracht en kun je hem altijd nog bekijken in je eigen huiskamer. Absoluut een leuke tip voor de komende feestdagen!

De film is geschikt voor het hele gezin. Het verhaal is spannend, maar ook niet te spannend zodat de kleintjes gewoon kunnen blijven kijken. Pluisje is vertederend en de film bevat ook absoluut de nodige humor (die ook voor volwassenen leuk is!). Als volwassen kijken zul je af en toe een knipoog tegenkomen naar andere animatiefilms. Leuk! Absoluut een aanrader!

Cast

Manou Jue Cardoso (Stem), Teddy Ortanca (Stem), Tygo Gernandt (Stem), Klaas van Kruistum (Stem), Martijn Fischer (Stem), Kristel Verbeke (Stem)
Regisseur: Arni Asgeirsson

Trailer

liefs Marion

Meer informatie

Spider-Man: Far from home
Mortal Engines
The Grinch

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.