6 Stijlvolle elementen die niet aan je nieuwe badkamer mogen ontbreken

Als je een nieuwe badkamer gaat inrichten, wil je natuurlijk dat het allemaal perfect is. Je kiest voor de nieuwste en meest trendy items, zodat jij en je gezin nog jaren van een moderne, stijlvolle badkamer kunnen genieten. De volgende 5 elementen mogen eigenlijk niet ontbreken.

6 Stijlvolle elementen die niet aan je nieuwe badkamer mogen ontbreken

1. Handdoekradiator

Je wilt natuurlijk dat je badkamer lekker warm is, zodat je niet staat te bibberen na het douchen en dat je kinderen geen kou vatten als ze in bad gaan. Een goede verwarming is dus een echte must en de keuze voor een handdoekradiator is dan al snel gemaakt. Het is eigenlijk een radiator met een dubbele functie; naast het verwarmen van de ruimte, droogt het ook je handdoeken. Het is bovendien niet alleen praktisch om handdoeken op te hangen, maar is ook erg stijlvol. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs en zijn daarom te combineren met elke stijl badkamer. 

2. Regendouche

Een regendouche geeft een heerlijke douche-ervaring omdat het water als een regenbui over je lichaam valt. Naast een luxe uitstraling heeft deze douche ook functionele voordelen: door de brede douchekop wordt het hele lichaam gelijkmatig nat en door de zachte straal komt er minder druk op de huid te staan dan bij een gewone douchekop. Een regendouche helpt je daardoor te ontspannen en kan stressklachten helpen te verminderen. Dankzij de gelijkmatige waterverdeling word je helemaal warm en dat draagt bij aan de bloedcirculatie en de hydratatie van je huid. Zelf eczeem klachten kunnen met een regendouche verminderen! Combineer deze heerlijke straal met je favoriete douchefoam en jouw dagelijkse douchebeurt is puur genieten! 

3. Spiegel met led verlichting

Een badkamer is tegenwoordig niet meer compleet zonder spiegel met led verlichting. Natuurlijk moet deze spiegel groot zijn, rond, vierkant of rechthoekig. Zo’n spiegel is niet alleen mooi maar ook erg praktisch in gebruik. Door het grote formaat kun je gemakkelijk met zijn tweeën tegelijk gebruikmaken van de spiegel en zien of je kleding goed staat. De verlichting zorgt ervoor dat je goed kunt zien wat je doet tijdens het scheren of opmaken, zonder dat er harde schaduwen ontstaan in het gezichtsveld. Bovendien kan de verlichting veelal gedimd worden waardoor de sfeer in de badkamer naar wens kan worden aangepast.

4. Bad

Een regendouche is fijn, maar een bad is eigenlijk ook onmisbaar, zeker als je kleine kinderen hebt. Je kunt gemakkelijk twee kinderen tegelijk in bad doen; dat is bovendien een garantie voor grote pret! Een bad is ook ideaal als je de gordijnen wilt wassen of de hond een bad wilt geven. Voor jezelf is het trouwens ook fijn. Een warm bad is niet alleen ontspannend maar ook goed voor de gezondheid. Het warme water zorgt voor een betere bloedcirculatie en ontspant de spieren. Een vrijstaand bad geeft een luxe uitstraling aan de badkamer en is verkrijgbaar in verschillende materialen zoals acryl, natuursteen of hout. Tegenwoordig zijn er ook baden met jacuzzi stralen, zodat je nog beter kunt relaxen. Zet wat kaarsjes op de rand en geniet van je rust!

5. Dubbele wastafel

Een dubbele wastafel is ideaal voor stellen of gezinnen omdat je dan met twee (of meer) personen tegelijkertijd gebruik kunt maken van de badkamer. Hierdoor wordt voorkomen dat er ’s ochtends lange rijen ontstaan bij de wastafel en kunnen voor het slapen gaan meerdere kinderen tegelijk hun tanden poetsen. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel stijlvol uit en past het bij iedere moderne inrichting. Met een dubbele wastafel kies je bovendien ook automatisch voor een groter badkamermeubel. Dat betekent natuurlijk ook twee keer zoveel opbergruimte en dat is natuurlijk altijd handig. Nog een extra bonus: wanneer een van de afvoeren verstopt raakt, kun je de andere gewoon nog gebruiken.

6. Moderne kraan

Moderne kranen hebben een bredere waterstraal en verbruiken minder water dan oudere modellen. Dit wordt bereikt door het beperken van het debiet (m3/sec; hoeveel water per seconde er door de kraan stroomt) en het toevoegen van lucht aan het water, terwijl het genot behouden blijft. Bovendien zijn sommige moderne kranen gemaakt met holle elementen, wat tot een besparing van een derde van de grondstoffen heeft geleid in vergelijking met traditionele kranen tijdens het productieproces.Deze 6 elementen mogen eigenlijk niet ontbreken in een moderne, stijlvolle badkamer. Kies voor mooie, bijpassende accessoires en een weelderige plant om het compleet te maken. Door deze items zorgvuldig te kiezen, weet je zeker dat je jarenlang plezier hebt van een comfortabele en trendy badkamer waarin jij en je gezinsleden heerlijk tot rust kunnen komen na een drukke dag!

liefs Marion

Meer informatie

Een kindvriendelijke badkamerkast aanschaffen
Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?
Hoe veilig is jouw badkamer?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *