5 manieren om direct geld te besparen

De gasprijzen rijzen de pan uit en boodschappen worden in rap tempo duurder. Benzine, de energienota…het is voor veel mensen nauwelijks meer te bekostigen. Tijd om drastisch te besparen dus! We geven je graag 5 manieren mee waarop je snel en verantwoord geld kunt besparen. Zo hopen we het leven net even wat minder duur te maken voor je.

Neem verzekeringen onder de loep

Neem aan het einde van het jaar als eerste je zorgverzekering eens onder de loep. Zit je nog bij de goedkoopste verzekeraar? Kun je misschien besparen op die aanvullende verzekering waarvan je toch nooit gebruik maakt? Kijk ook even naar andere verzekeringen die je hebt lopen. Bijvoorbeeld je autoverzekering, rechtsbijstandsverzekering en eventuele doorlopende reisverzekeringen. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je direct kunt zien wat de goedkoopste verzekering is in jouw situatie.

Kijk kritisch naar je abonnementen

Ben je al jaren lid van de krant, maar belandt deze steeds vaker bij het oud papier? Of heb je een online abonnement op kranten die je nooit leest? Gebruik je Netflix, Videoland of Amazon Prime eigenlijk nauwelijks? Wees dan niet bang het abonnement op te zeggen. Het scheelt je zo een paar tientjes per maand, en op jaarbasis honderden euro’s. Elke maand vijftien euro voor Netflix lijkt niet veel, maar als je er eigenlijk nauwelijks gebruik van maakt is het natuurlijk gewoon zonde.

lijn groen oudersenzo
5 manieren om direct geld te besparen

Check wat goedkoper kan

Zit je al jaren bij dezelfde internetprovider? Dan loont het de moeite echt om te kijken of het ergens goedkoper kan. Internet afsluiten bij de concurrent kan tot wel tientallen euro’s per maand schelen. Dat is echt niet niks. Toch profiteren van snel internet? Je kunt hier glasvezel vergelijken om te kijken waar je dat het goedkoopst kunt krijgen op jouw adres.

Niet alleen je internet kan goedkoper, vaak je gas en licht ook. In deze tijd moet je overigens alleen overstappen als je geen vast contract voor langere tijd hebt. Met een vast contract ben je door de huidige prijsstijgingen vrijwel altijd goedkoper uit waar je nu zit. Soms kunnen telefoonabonnementen trouwens ook goedkoper. Mag je bijna verlengen? Kies dan liever voor een SIM-only abonnement in plaats van een nieuw toestel. Dit scheelt je vaak ontzettend veel kosten. Je telefoonabonnement oversluiten kan overigens ook goedkoper zijn in sommige gevallen, dus kijk even wat je bij andere providers kwijt bent of maak gebruik van een aanbieding.

Bespaar op boodschappen

Zelf merkte ik een tijdje terug dat er toch best een flinke hap uit ons budget aan boodschappen op gaat. Nu moet ik eerlijk zeggen dat we meestal niet naar de goedkoopste supermarkt gaan en ook niet echt vooruitplannen wat we gaan eten die week. Je kunt wel veel besparen op boodschappen door naar verschillende supermarkten te gaan. Check van tevoren waar de aanbiedingen zijn. Is er in jouw buurt een grote markt of een boerderijwinkel? Verse seizoensgroenten kun je daar vaan voor een klein prijsje op de kop tikken. Voor vlees kun je vaak goedkoop terecht bij een Turkse supermarkt. Maak daarnaast een strakke planning voor de hele week. Bedenk van tevoren wat je gaat eten en hou je daaraan. Ook voordelig: een grote pan stamppot of pasta maken en daar twee dagen van eten.

Bespaar op kleding en schoenen

Je kunt heel wat op kleding en schoenen besparen door dit tweedehands te kopen, bijvoorbeeld op een app als Vinted. Je hoeft niet eens gedragen kleding te kopen: veel items worden aangeboden met het prijskaartje er nog aan. Je kunt op dit soort apps en websites terecht voor kinderkleding, maar natuurlijk ook gewoon voor kleding voor jezelf. Ook schoenen kun je soms nieuw in de doos kopen. Als je het niet erg vindt om gedragen kleding of schoenen te dragen, kun je daar uiteraard ook voor kiezen. Zo kun je echt flink besparen op dit soort items, zonder dat je naar goedkope winkels hoeft.

Hoe bespaar jij geld? Laat je beste tip achter in onze comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Bespaar geld en energie: 8 tips voor ouders met jonge gezinnen
De stijgende kosten en waar kan je eventueel op besparen?
Hoe kun je duurzamer leven?
4 manieren om geld te besparen nu alles veel duurder wordt
Verkoop je tweedehands kleding kan interessant zijn. Maar hoe dan?
Wat is een ecologische voetafdruk?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Providercheck.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *