Monopoly nu ook voor slechte verliezers leuk!

Monopoly nu ook voor slechte verliezers leuk!

Gezellig een potje Monopoly spelen? Leuk! Maar dan is het wel handig als je goed tegen je verlies kunt. Althans, dat was sinds kort nog wel een vereiste. Hasbro heeft echter een nieuwe editie van Monopoly op de markt gebracht, voor de slechte verliezers. Een editie dat perfect geschikt is voor mensen die het speelbord vliegles geven, op het moment dat ze aan de verliezende hand zijn. Je kent ze vast wel… die ene oom die ziedend de kamer verliet, je moeder die halverwege de brui eraan gaf of je kleine zusje dat steevast begon te huilen.

Slechte verliezer

Is er Monopoly-geld over de tafel gesmeten toen je alleen maar vroeg om de verschuldigde huur voor een bezoek aan je Kalverstraat? Of ben jíj juist die slechte verliezer waar je vrienden en familie niet meer tegen willen spelen? Mr. Monopoly schiet je te hulp. Gelukkig maar, want het spelen van een bordspel moet natuurlijk vooral gezellig zijn.

Monopoly introduceert namelijk een tijdelijk Slechte Verliezers Compensatiefonds. Het fonds maakt deel uit van de lancering van het nieuwste Monopoly-bordspel: Monopoly Slechte Verliezers. In deze editie wordt verliezen beloond. Voor het eerst zullen spelers willen landen op goedkope straten, belastinggeld en huur willen afstaan, en zelfs naar de gevangenis willen gaan.

Slechte Verliezers Compensatiefonds

Het Slechte Verliezers Compensatiefonds is dé kans voor slechte verliezers, en hun familie en vrienden, om met een schone lei te beginnen. Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelden voor een cashvergoeding voor eerder begane Monopoly-overtredingen. Je komt in aanmerking voor compensatie als je schuldig of ten prooi gevallen bent aan een van de volgende vijf gedragingen.

lijn groen oudersenzo
Monopoly voor slechte verliezers

Valse beschuldigingen

Tijdens het spel iemand onterecht beschuldigen van vals spelen.
Dat de bank het zo goed doet, betekent niet automatisch dat er stiekem geld wordt ingehouden.

De Monopoly-inzinking

Woedeaanvallen, stemverheffingen, gestamp, vuile blikken, scheldpartijen, gemok en gemopper: ‘Het is niet eerlijk!’

Tijdens een lang spel kunnen mensen hun geduld verliezen, maar als er een bondje is gesloten waar je het niet mee eens bent, of je net het vrij parkeren-geld misloopt, hoef je nog niet tegen een ander te gaan schreeuwen.

Onsportief gedrag

Tijdens het spel dien je je eerlijk, respectvol en vriendelijk op te stellen tegenover je tegenspelers.
Ruzie over wie met welke pion mag spelen. Weigeren om huur, boetes of rekeningen te betalen. Geld over de tafel smijten of – nog erger – vroegtijdig het spel verlaten.

Je niet aan de regels houden

De regels als een richtlijn zien om een specifieke speler te ontzien.
Een trucje van ouders om een Monopoly-inzinking te voorkomen. Inclusief (maar niet beperkt tot) een speler extra geld toeschuiven, een verschuldigd huurbedrag door de vingers zien of beweren dat de ongelukkige uitkomst van de dobbelstenen niet telt.

Schade aan het spel

Bord op zijn kop.
De gemoederen kunnen hoog oplopen, maar voor het bord omgooien is geen excuus. Zelfs als je naar de gevangenis moet en iemand anders net op een van je dure straten belandt.

lijn groen oudersenzo
Monopoly
Monopoly
Monopoly
lijn groen oudersenzo

Over Monopoly Slechte Verliezers

Verliezen is stom – we weten allemaal hoe het voelt. Maar niet getreurd, vanaf nu maak je een comeback! Zeg maar dag tegen de frustratie van verliezen met Monopoly en maak kennis met het bordspel Monopoly Slechte Verliezers. Deze hilarische variant van het klassieke Monopoly-spel beloont verliezers. Je verdient geld door de dingen te doen die je normaal juist wilt voorkomen: naar de gevangenis gaan, huur betalen or failliet gaan. En als je er écht een potje van maakt, verzamel je genoeg Slechte Verliezer-munten en draai je de rollen om. Wissel vier munten in voor de Mr. Monopoly-pion en profiteer van de voordelen: stamp over het bord en verzamel geld in plaats van te betalen. Oh, de wraak zal zoet zijn.

Roep je gezinsleden bij elkaar: dit Monopoly-bordspel is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf 8 jaar. Een leuk spel voor een gezellig spelletjesavond of tijdens de feestdagen.

liefs Marion

Meer informatie

Twee griezelig spannende bordspellen! Perfect voor de donkere dagen!
Yu-Gi-Oh! kaarten: Verzamelen en uitdagen. Verslavend leuk!
Beam me up! Leuk voor in de vakantiekoffer!
Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *