Smakelijk kamperen, zo lekker kun je eten op de camping!

Smakelijk kamperen, zo lekker kun je eten op de camping

Wij hebben een piepkleine KIP caravan, misschien heb je er al eens over gelezen want ik heb er al vaker over geschreven. Alles is ieniemienie aan deze caravan, maar aan de andere kant is het ook groot genoeg. We hoeven er alleen maar in te slapen en het bed ligt prima. Als de zon schijnt leven we immers volledig buiten. We ontbijten buiten, we koken buiten, we genieten buiten, et cetera. Overigens kunnen we ook in de caravan koken. Dat dan weer wel, maar het is wel klein. Meer dan twee pannen kan ik niet kwijt. Maar eigenlijk heb je ook niet meer nodig. Als het droog is, ben ik het liefst op het buiten toestel aan het koken.

Genieten

Verwacht geen culinaire hoogstandjes van mij tijdens de vakantie. Daar heb ik absoluut geen behoefte aan en geen zin in. Dat komt thuis wel weer. Vakantie betekent voor mij, vooral genieten en vooral géén moetjes. Aan de andere kant, houd ik wél van lekker eten…

Smakelijk kamperen

Op het moment dat ik dit boekje in mijn handen heb, weet ik gelijk: Dit is een boekje voor mij! Het heeft nog niet als titel: ‘Voor Marion’, maar dat had het zomaar kunnen hebben. Dit boekje zit vol eenvoudige gerechten voor op de camping. Gerechten die ik prima in of voor mijn krielKIP kan bereiden. Daar wordt mijn gezin blij van. Ik in ieder geval.

Wat kun je verwachten?

Nou vooral recepten van heerlijke, eenvoudig te maken, gerechten. Maar in dit boekje vind je ook nog leuke kampeerverhalen van BN’ers.
Ik heb echter één puntje van kritiek en dat zijn de hoeveelheid ingrediënten. In de caravan staat een kleine koelkast, fijn om iets koel te kunnen bewaren, maar heel veel meer dan wat drank, een bakje boter, broodbeleg en het vlees voor de avond, gaat er niet in passen. Ook in de kastjes past niet heel veel meer dan wat kruiden, een flesje ketchup en een zak pasta. Als ik dan naar de recepten kijk en ik zie bijvoorbeeld ‘augurken, rucola, yoghurt, mierikswortelcrème, voorgekookte bieten, stokbrood en hamburgers’ staan, dan vind ik het toch lastig worden. Dat stokbrood gaat wel goed, die hamburgers lukt ook nog wel, maar wat doe ik met de rest van ingrediënten? Ik heb daar maar een beetje van nodig en het restant moet gekoeld bewaard worden. Dat gaat niet passen. Wat mij betreft hadden de gerechten dus iets minder ingrediënten mogen bevatten.

lijn groen oudersenzo
Smakelijk kamperen, zo lekker kun je eten op de camping

In mijn eigen keuken

Als ik het kookboek gewoon in mijn eigen keuken ga gebruiken, word ik wel vrolijk van de gedachte. Want het zijn echt heel lekkere, gezonde, makkelijke en smakelijke gerechten! En in mijn keuken staat een reusachtige koelkast en als ik het daar niet in kan krijgen, staat er nog wel eentje op zolder. Dat komt wel goed. Aan het kookboek is dus niks mis. Aan de ruimte in de caravan… nou ja, daar ga ik het verder maar niet meer over hebben.

Ik zou zeggen: Eet smakelijk! Thuis of op de camping!

Specificaties Smakelijk kamperen

TitelSmakelijk kamperen
UitgeverijUitgeverij Forte Culinair
AuteurPetra Knoth
FotografieSimone van den Berg (Fresh Food Photos)
Aantal pagina’s160
ISBN9789462502017
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Kamperen met kinderen – Tips!
Checklist baby/peuter benodigdheden kamperen
Pubers: Voor het eerst alleen op vakantie (2 dagen kamperen)
Op vakantie met je kindje – Waar moet je rekening mee houden?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *