Scholen sluiten vanaf 16 december opnieuw hun deuren

Scholen sluiten vanaf 16 december opnieuw hun deuren

Gisteren was er weer een persmoment met onze minister president. Ons land gaat vanaf morgen weer in een soort van lockdown. We moeten weer meer gaan thuiswerken, reizen beperken. Naast de gesloten horeca moeten nu ook veel winkels hun deuren gaan sluiten en ook hebben de maatregelen impact op de scholen. Wat houdt dit precies voor jouw kids in? En wat betekent dit voor jouw planning en/of werk?

Ook de kinderopvang sluit

Scholen sluiten vanaf woensdag tot 18 januari. Het gaat dus om zowel basisscholen als middelbare scholen en universiteiten. Ook de kinderopvang sluit de deuren. Er worden uitzonderingen gemaakt voor leerlingen die examens moeten doen. Maar er zijn ook uitzonderingen voor leerlingen die praktijkonderwijs of speciaal onderwijs volgen.

Andere uitzonderingen zijn voor kinderen met ouders in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen. Dat maakte premier Rutte maandag bekend vanuit het torentje in Den Haag.

Opnieuw dicht

Scholen gaan opnieuw dicht. De maatregelen gaan in op woensdag 16 december. Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hbo-scholen en universiteiten gaan allemaal dicht tot 18 januari. In die periode wordt het onderwijs – waar het kan – digtaal gegeven. Net als tijdens de eerste lockdown krijgen leerlingen les op afstand.

lijn groen oudersenzo
Scholen sluiten vanaf 16 december opnieuw hun deuren

Uitzonderingen voor scholen

Uitzonderingen zijn er voor kwetsbare kinderen, leerlingen die praktijkonderwijs volgen en examenleerlingen. Voor hen gaan de lessen door. Ook de kinderopvang sluit haar deuren. Kinderen van ouders in cruciale beroepen kunnen wel gebruik maken van de kinderopvang.

Het kabinet neemt deze drastische maatregelen om het aantal bewegingen en contacten drastisch in te perken. De hoeveelheid besmettingen liep de afgelopen tijd hard op en de druk op de zorg wordt steeds groter.

liefs Marion

Meer informatie

Eenzaamheid groeit onder jongeren – Hoe houden we ze gelukkig?
Basisscholen en kinderopvang gaan helaas niet eerder open
Coronamaatregelen en het onderwijs, wat is de stand van zaken?
Noodopvang voor de kinderopvang opnieuw verlengd
Ouders en kinderen betalen een hoge prijs

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *