Rupsje Nooitgenoeg is jarig! En dat vieren we in het theater!

Rupsje Nooitgenoeg is jarig! En dat vieren we in het theater!

Rupsje Nooitgenoeg is jarig en wordt maar liefst 50 jaar! Het eerste boekje van Eric Carle werd namelijk in 1969 uitgebracht. Dat is nog eens een respectabele leeftijd voor een rups! Dat doen al die andere rupsen hem echt niet na. Maar eerlijk is eerlijk, wie kent het verhaaltje niet van het rupsje dat maar door blijft eten, tot hij er misselijk van wordt? Je zou haast zeggen: ‘Wie is er niet groot mee geworden’.

Rupsje Nooitgenoeg Dag

Misschien weet je het niet, maar Rupsje Nooitgenoeg is zo bekend en populair dat hij zelfs een eigen dag heeft. Weet je wanneer? Juist vandaag! Vandaag 20 maart is het Rupsje Nooitgenoeg Dag! Ga jij nog iets speciaals doen? Misschien een keertje extra het boekje voorlezen aan je zoon of dochter? Of misschien een leuke kleurplaat van de rups kleuren?

Theatershow

Natuurlijk is 50 een heel bijzondere leeftijd, een echte mijlpaal. Om dit bijzondere moment te vieren heeft Just4Kids in samenwerking met Mark van Ierssel een hartverwarmende theatervoorstelling naar de Nederlandse en Belgische theaters gebracht. Stap in de wereld van het blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg en laat je betoveren tijdens een show van licht, geluid en beelden. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een glimlach op je gezicht het theater verlaat.

lijn groen oudersenzo
Rupsje Nooitgenoeg is jarig! En dat vieren we in het theater!

Voor wie Rupsje Nooitgenoeg nog niet kent

Ik kan me niet bijna niet voorstellen dat je nog nooit van deze bestseller hebt gehoord, maar voor die ene bezoeker die nu met vraagtekens boven zijn hoofd zit, vertel ik graag iets meer over dit grappige rupsje.

Rupsje Nooitgenoeg is geschreven door Eric Carle met als oorspronkelijke titel The Very Hungry Caterpillar. Het boekje vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet tot hij er misselijk van wordt en hij uiteindelijk ontpopt in een prachtige vlinder. Met ‘overal’, wordt ook echt ‘overal’ bedoeld, dus hij eet zich een weg door salami, ijsjes, watermeloen, et cetera… Geen wonder dat hij zo misselijk wordt.

Het verhaal maakt op eenvoudige en grappige wijze het proces duidelijk, van rups tot vlinder. Het boek wordt vooral geprezen door de eenvoudige woordkeus, waardoor het boekje voor jonge kinderen goed gebruikt kan worden om te leren lezen. Het boek is inmiddels vertaald in meer van vijftig talen! In 2006 is het zelfs in Nederlands brailleschrift uitgebracht.

lijn groen oudersenzo
Rupsje Nooitgenoeg is jarig! En dat vieren we in het theater!

Grappige anekdote

Ooit werd aan George W. Busch gevraagd naar zijn favoriete kinderboek. Hij antwoordde daarop: “Rupsje Nooitgenoeg”. Hilarisch, want hij was 23 jaar toen het boekje voor het eerst werd uitgebracht, hij kan het dus onmogelijk als klein kind gelezen hebben. Je kunt je voorstellen dat dit tot de nodige hilariteit heeft geleid en dat zijn antwoord hem is blijven achtervolgen.

En dan nu naar het theater

Het verhaal weet al 50 jaar de harten van families wereldwijd te veroveren en is nu naar de Nederlandse en Belgische theaters. In de prachtig vormgegeven theatershow komen naast Rupsje Nooitgenoeg nog drie andere verhalen van Eric Carle tot leven op het podium. De voorstelling geniet lovende recensies en ontroerende reacties van het publiek.

liefs Marion

Meer informatie

10x leuke dingen doen met het hele gezin
Welkom op het Keltfest
Een dag naar de grootste speeltuin van Europa: Linnaeushof
Assepoester in Het Concertgebouw Amsterdam

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *