Assepoester in Het Concertgebouw Amsterdam

Assepoester in Het Concertgebouw Amsterdam

Ik hou van het theater, dus ik heb Rocco vanaf het moment dat hij zo’n 2 jaar oud was, altijd meegenomen naar het theater. Een bezoek aan het theater is een fijne en vooral laagdrempelige manier van cultuur snuiven. Natuurlijk hebben we in eerste instantie kindervoorstellingen met hem bezocht, maar toen hij wat ouder werd en zijn concentratie langer kon vasthouden, ook voorstellingen voor volwassenen. Ik merkte al snel zijn voorkeur. Hij vond voorstellingen met veel (rock)muziek, het allerleukste. Zijn snuitje glom dan helemaal en vol aandacht zat hij te luisteren.

Grappig te zien dat hij – inmiddels bijna 15 – nog steeds helemaal kan opgaan in zijn muziek en een volledig eigen muzieksmaak heeft ontwikkeld. Misschien is de basis hiervoor wel ooit gelegd in één van de vele voorstellingen waar we naar toe zijn gegaan.

Het aanbod voor kinderen is gelukkig heel divers en er zijn heel veel leuke voorstellingen voor deze doelgroep. Daarom gaan we de komende tijd aandacht besteden aan de kindervoorstellingen in Het Concertgebouw-Amsterdam. We bijten de spits af met de volgende voorstelling:

lijn groen oudersenzo

Familieconcert Assepoester (6+)

Prijs: 16 euro
Datum: 31 maart 2019
Tijdstip: 11.00 uur
Locatie: Het Concertgebouw-Amsterdam
Kaarten bestellen: Het Concertgebouw

lijn groen oudersenzo

Jacques Vriens

Schrijver Jacques Vriens en de balletmuziek van Prokofjev vertellen in dit familieconcert het verhaal van Assepoester. Ook leuk voor ouders en grote broers en zussen!

Schrijver Jacques Vriens ken je vast wel uit de boekenkast. Maar hij bestaat ook in het echt. Dan is hij niet van papier, maar van vlees en bloed, en hij kan prachtig vertellen. Vandaag met mooie muziek erbij! De arme Elsje wordt door haar gemene stiefzussen Assepoester genoemd. Zelf noemen ze zich de Assepesters, en daar is geen woord aan gelogen. Elsje moet altijd maar werken, terwijl de Assepesters lol maken. Dan komt er een Goede Fee. Kan zij helpen? Jacques Vriens vertelt het je, op de mooie balletmuziek van Prokofjev.

lijn groen oudersenzo
Assepoester in Het Concertgebouw Amsterdam

Familieconcert

Familievoorstellingen van Het Laagland zijn leuk voor kinderen, maar dat is logisch, want kinderen hebben goede smaak. Wat Het Laagland zo bijzonder maakt, is dat ook ouders en grote broers en zussen ernaartoe willen. Handig! Dan hoor je met zijn allen het verhaal van Assepoester. Op zijn Jacques Vriens’. Die maakt als geen ander klassieke sprookjes leuker, spannender en betoverender. De philharmonie zuidnederland speelt de prachtige muziek van Prokofjev.

liefs Marion

Meer informatie

Animalia in Apeldoorn
SpaceXperience met André Kuipers de ruimte in

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: Het Concertgebouw-Amsterdam

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *