Nieuwe boeken februari 2020

Nieuwe boeken februari 2020

Ondanks heftige stormen als Ciara en Dennis, lijkt de winter nog niet echt op gang te komen. De wind die om ons oren giert doet eerder denken aan de herfst, dan aan barre winterdagen. Waar blijft de snijdende vrieskou? Waar blijven de sneeuwvlokken? Of ben ik nu de goden aan het verzoeken? Maar met of zonder storm, ik vind het sowieso fijn om de avond door te brengen met een goed boek op de bank. Laat die storm maar rond het huis gieren, ik vermaak me prima. Dit keer bespreek ik met jullie boeken februari 2020.

Boeken februari 2020

Ondanks de voorzichtige zonnestralen van vandaag, is het ook nog niet zo aangenaam dat we lekker buiten kunnen zitten. Dus zoeken we de gezelligheid nog steeds binnen, met een kop warme thee, wellicht een spannende serie op Netflix of een goed boek. We hebben weer een aantal interessante titels voor je bij elkaar gezocht en het is weer een interessante mengeling geworden van creativiteit, nuttige informatie en fijne weg lezers. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Binnen of buiten?

Hoe vul jij het liefst deze winderige dagen? Zoek jij ook de gezelligheid binnen of trek je er juist op uit om een frisse neus te halen en de wind door je haren te laten razen? Ik weet het voor mezelf wel. Ik schenk mezelf nog maar eens een kop thee in.

Nieuwe boeken februari 2020

Ontwaak zonder mij

Een spannende meeslepende historische roman met een goede verhaallijn, dat is de samenvatting van “Ontwaak zonder mij”. Een boek waarin heden en verleden zijn verweven in een prachtige liefdesgeschiedenis.

Ze is dapper, slim en bikkel hard. Esther Lachmann, geboren in 1819 in een Moskouse sloppenwijk, zoekt als jonge vrouw haar heil in Parijs. Om in haar levensonderhoud te voorzien, slaapt zij met mannen. Als ze op een nacht – na gedane zaken – uit een koets wordt gegooid, belooft zij zichzelf één ding. Daar, precies op die plek aan de Champs-Élysées, zal op een dag haar eigen stadspaleis verrijzen. Van afgedankte prostituee zal zij zichzelf transformeren tot invloedrijke en machtige hoofdrolspeler. De wijze waarop deze Lachmann haar doel weet te bereiken, is even bizar als de keiharde keuzes die ze hierbij maakt.

Nostalgie

Een dergelijke levenslijn onderzoeken, komt niet voort uit een hang naar nostalgie, maar om beter te begrijpen wat zich nu – twee eeuwen later – voltrekt. Dat is precies wat onderzoekster Nine van der Meer doet, als ze Lachmann vanuit de archiefstukken weer tot leven roept. Ze verbaast en verwondert zich over de levensloop van de courtisane in de negentiende eeuw, en ziet tegelijkertijd parallellen naar het heden. Bijvoorbeeld als ze het nationale symbool Marianne – met haar oorsprong in de Franse Revolutie – ziet actievoeren tussen de Gele Hesjes in 2019, op de Champs-Élysées, exact voor het huis van Lachmann.

Specificaties Ontwaak zonder mij

TitelOntwaak zonder mij
UitgeverijElikser Uitgeverij
AuteurMarilou Nillesen
Aantal pagina’s152
Prijs17,50 euro
ISBN9789463652063
Bestel directBol.com
Nieuwe boeken februari 2020

Je kan er nog steeds mee door

Dit boekje is een prachtig cadeau voor de liefde in je leven, vooral als je al wat langer met elkaar samen bent. Een boekje waarmee je wil zeggen dat je nog steeds hartstikke veel van die ander houdt.

De liefde duurt al een tijdje. Hij is dieper geworteld, serieuzer geworden. Je zou je partner graag vertellen wat hij of zij voor je betekent, maar je kan de woorden niet vinden, want ‘je kan ermee door’ ken je nu wel.
Soms wil je je lief iets meer vertellen dan dat. Dit boekje staat vol met oprechte verklaringen van liefde en waardering. Geef het je partner cadeau en kijk hoe het jullie liefde nog verder laat opbloeien. Want laten we eerlijk zijn, wie hoort na al die tijd nou niet graag: ‘Je kan er nog steeds mee door’?

Specificaties Je kan er nog steeds mee door

TitelJe kan er nog steeds mee door
UitgeverijBBNC Uitgevers
AuteurDenise Bos
Aantal pagina’s128
Prijs7,99 euro
ISBN9789045325286
Bestel directBol.com
Nieuwe boeken februari 2020

Bercka

“Bercka” is een spannend en meeslepend fantasieverhaal over een bijzondere vrouw en haar strijd teen een vijandige heerser. Laat je ontvoeren uit het hier en nu en beleef dit spannende avontuur mee met Lynna, de erfgenaam van Bercka.

‘Ik weet wie je bent, Lynna.” Angst had mijn hart in zijn greep gehad. ”Jij bent de erfgename van Bercka, het Bercka dat niet zo lang geleden tot de grond toe is verwoest. Jij bent de persoon die de ridders van heer Finian zoeken. Wees gerust, ze zijn nog niet in het zuiden. Kun je iets? Hebben ze je in de vesting iets geleerd? Ben jij serieus getraind zoals de verhalen doen geloven?”

In het diepste geheim

In het diepste geheim rijdt Lynna naar het grote toernooi in Gallico. Niemand mag weten wie ze is want er wordt nog steeds naar haar gezocht. Als ze haar capaciteiten op het juiste moment inzet, kan ze het geld wat ze daarmee verdient gebruiken om haar geboortegrond, de verwoeste vestingstad Bercka opnieuw op te bouwen.

Haar vriendin Synnove helpt haar bij alles wat ze doet. Maar de raadselachtige ridder Hidde verstoort haar rust en haar ritme. Hij draait om haar heen en brengt haar in grote verwarring. En wat doet hij bij de ridders van Finian? Als het erop aankomt, moet ze het helemaal alleen doen. En daarvoor boort ze haar diepste krachten aan.

Specificaties Bercka

TitelBercka
UitgeverijElikser uitgeverij
AuteurLinda Zoet
Aantal pagina’s378
Prijs22,50 euro
ISBN978946365813
Bestel directBol.com
Nieuwe boeken februari 2020

Veerle

Veerle is een meeslepend verhaal met een goede verhaal. Wie is Veerle? Welk verhaal heeft ze te vertellen? Vanaf de eerste woorden, wordt je het boek in gezogen en mee genomen…

De achttienjarige Veerle maakt, na een buiteling over de tramrails, kennis met het echtpaar Lessner. Zij ontfermen zich over haar en nemen haar mee naar hun winkel. Deze winkel in oude boeken fascineert haar, boeken uit oude tijden die elk hun eigen historie meedragen. Het contact met het stel is goed en ze wordt er al gauw kind aan huis. De relatie met haar vriend Kor is voor haar ouders onacceptabel en ook de school begint er steeds meer over te morren maar de Lessners bieden haar telkens weer een luisterend oor. Daar zijn haar problemen wél bespreekbaar.

Martin Lessner vraagt haar wel eens om een boodschap voor hem te doen, bijvoorbeeld een sleutel achterlaten op een bank in een park. Ze vindt het een beetje slinks, vreemd en geheimzinnig, maar doet het toch.
Intussen is Veerle de ruzie met haar ouders over de vriend in wie zij de ware ziet goed beu en samen besluiten ze naar Barcelona uit te wijken. Kor blijft op het laatste moment op het perron achter en laat haar alleen vertrekken. Ze kan het niet begrijpen en het zal nog jaren duren voordat ze, heel toevallig, de ware reden zal achterhalen.

Spaanse Burgeroorlog

Door toedoen van Lessner vindt Veerle makkelijk werk in het Ritz Hotel in het centrum van Barcelona. Een paar jaar later breekt de Spaanse Burgeroorlog uit. Ze is inmiddels goed thuis in Catalonië, dat een zelfstandige republiek binnen de Spaanse federatie wil worden, heeft waardering voor de zo afwijkende levenswijze en is begaan met de noden van de bevolking.
In het ziekenhuis waar ze inmiddels werkt komt ze oog in oog te staan met de catastrofale gevolgen van de oorlog. Het beïnvloedt haar denken en zelfs haar zijn en stelt haar uiteindelijk voor een onmogelijke keuze.

Specificaties Veerle

TitelVeerle
UitgeverijElikser Uitgeverij
AuteurTom Smeulders
Aantal pagina’s381
Prijs22,50 euro
ISBN9789463651882
Bestel directBol.com
Nieuwe boeken februari 2020

Mijn Black Journal Purple Rain

Bullet journals zijn er in allerlei vormen, kleuren, maten en uitdagingen. Deze zwarte bullet journal vind ik persoonlijk heel erg mooi. Met fel gekleurde pennen kun je er een prachtige agenda, reminder of plakboek van maken. Het enige puntje van kritiek vind ik zelf de prijs. Bijna 20 euro voor een “leeg” boek, vind ik behoorlijk pittig. Het boek is echter wel heel fraai uitgevoerd. Dat moet natuurlijk ook worden gezegd.

Deze journals van ‘Mijn black journal’ zijn kwalitatieve, hardcover journals met zwart papier en witte puntjes. Je kunt eigenlijk niet om hun opvallende jasje heen! Op zwarte pagina’s kan jij de mooiste dingen maken met bijvoorbeeld gelpennen in wit, metallic en neonkleuren.

Het 140 grams ultradikke papier is door en door zwart, waardoor je geen doordruk hebt. De stipjes op de pagina’s hebben een onderlinge afstand van 5 mm: dus je kan deze journals ook uitstekend gebruiken om in te bullet journalen!

Specificaties Mijn Black Journal Purple Rain

TitelMijn Black Journal Purple Rain
UitgeverijBBNC Uitgevers
Auteur
Aantal pagina’s208
Prijs19,99 euro
ISBN9789045325460
Bestel directBol.com
Nieuwe boeken februari 2020

Extreme doolhoven Skylines

Ben je gek op ingewikkelde doolhoven? Dan kun je met dit boek je hart ophalen! Een uitdagend boek om tussendoor even op te pakken en je weg te vervolgen…

Het volgen van de kronkelende wegen in deze gedetailleerde doolhoven is extreem verslavend! En om bij het eind te komen, kun je niet altijd de snelste route nemen. Terwijl je je een weg baant door de slingerpaadjes en bochten van de meer dan vijftig ingewikkelde steden in Extreme doolhoven – Skylines kom je wolkenkrabbers, hellingen, bruggen, ladders en ramen tegen. En toch zijn de meeste daarvan afleidingen! Het kan even duren voor je de weg naar het eind vindt, maar zodra je een doolhof hebt opgelost, kun je niet wachten om aan een volgende te beginnen. Elke doolhof bevat misleidende paadjes die alle kanten op gaan, nauwe openingen om doorheen te kruipen en heel veel verrassingen om je te verwarren en verleiden!

Thomas Radclyffe is illustrator en afgestudeerd aan de masteropleiding Visual Communication aan het Royal College of Art. Hij is gespecialiseerd in handgetekende, intens gedetailleerde illustraties, vaak gericht op architectuur en bebouwde omgevingen.

Specificaties Extreme doolhoven Skylines

TitelExtreme doolhoven Skylines
UitgeverijBBNC Uitgevers
AuteurThomas Radclyffe
Aantal pagina’s80
Prijs9,99 euro
ISBN9789045325224
Bestel directBol.com
Nieuwe boeken februari 2020

EHBK (Eerste hulp bij kleine kinderen)

Als ouders van kleine kinderen kom je soms handen en ogen te kort. Een ongelukje zit soms in een klein hoekje, of soms vliegt hij gewoon rond in de vorm van een wesp of bij. Vaak gaat het niet om levensbedreigende situaties maar om een schaafwond, een buil op je hoofd of een splinter in de vinger. Wondjes die zelf heel goed kunt verzorgen en waarvoor je niet gelijk naar de huisarts hoeft te rennen. Maar… hoe verzorg je ze eigenlijk? Waar moet je op letten?

Een goede kennis van EHBO is voor jonge ouders geen overbodige luxe. Het volgen van een cursus is absoluut aan te raden. Net als een goed naslagwerk in huis, zoals dit boek. Een uniek boek over eerste hulp bij kinderen van 0 tot 8 jaar.

Kinderen hebben een extra gave om hun (groot)ouder, oppas of juf te slim af te zijn. Een buil, een schaafwonde, een wespensteek… komen in elk gezin voor. Tijd voor een cursus Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen, een uniek boek over eerste hulp bij kinderen van 0 tot 8.

Banale kwaaltjes

Van banale kwaaltjes of kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties: wanneer moet je een arts inschakelen, hoe plak je een pleister op die moeilijke plek, hoe reanimeer je een baby, enz.

Duidelijke illustraties
Handige icoontjes
Herkenbare mama-verhalen

Specificaties EHBK (Eerste hulp bij kleine kinderen)

TitelEHBK (Eerste hulp bij kleine kinderen)
UitgeverijLannoo
AuteurSofie Vanderoost
Aantal pagina’s256
Prijs20,99 euro
ISBN9789401464000
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwste boeken mei 2020
De nieuwste boeken april 2020
Nieuwste boeken maart 2020

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan de uitgeverijen: BBNC, Elikser en Lannoo.

Nieuwe boeken februari 2020
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *