Vlad Vampier wil geen bloed

Het is bijna Halloween en daarom is een voorleesboek over vampieren natuurlijk prima geschikt om deze weken uit voor te lezen! Eng is Vlad Vampier wil geen bloed zeker niet. Vlad wil namelijk geen bloed meer drinken of vlees eten. Vlad wordt vegetariër. En dat blijkt nog een flinke klus. Gelukkig kan hij op de hulp van zijn moeder rekenen. Zij kookt voor hem allerlei lekkere vegetarische gerechten. Het smaakt hem heerlijk maar toch… toch mist hij soms een slok bloed of een hap vlees…

Vlad Vampier wil geen bloed

Niet opgeven

Vlad wil echter niet opgeven, hoe moeilijk hij het ook vindt. Wanneer hij op een dag met zijn moeder boodschappen gaat doen, vindt hij daar de oplossing… En wat de oplossing is, ga ik natuurlijk niet verklappen.
‘Vlad Vampier wil geen bloed’ is een verhaal over doorzettingsvermogen en niet willen opgeven, hoe moeilijk het soms ook is. Het laat zien dat als je écht iets graag wilt, dat het kan lukken! Ook als je door anderen wordt uitgelachen. Een mooie boodschap.

Lekkere recepten

Dit boek is meer dan een prentenboek met een mooi verhaal, goede boodschap en grappige illustraties. Het boek is namelijk ook een vegetarisch kookboek! Achterin het boek vind je zo’n 15 vegetarische recepten, waar je kindje van zal smullen, zoals Trollenkoekjes, Vampierflappen of bietenburgers. Het grappige is dat sommige gerechten in het verhaal ook worden genoemd. Wie wil dan niet zijn tanden zetten in een bietenburger, net als Vlad?

Specificaties Vlad Vampier wil geen bloed

TitelVlad Vampier wil geen bloed
UitgeverijDe Eenhoorn
AuteurReine de Pelseneer
IllustratorRichard Verschraagen
Aantal pagina’s31
ISBN9789463451437
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Beer droomt over een prachtige boom in “Beer en de honingboom”
Luuk is laaiend, een super leuk voorleesboek over een kleine draak
Het grote dierentuin tandenborstelboek

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *