Verkoop je tweedehands kleding kan interessant zijn. Maar hoe dan?

Verkoop je tweedehands kleding. Maar hoe dan?

Jouw smaak verandert, je kledingmaat misschien wel of je wil gewoon eens iets anders aan kunnen doen: in ieder geval puilt je kast uit van kleding die je niet meer draagt. Wat doe je ermee? Weggooien is zonde, want zeg eens eerlijk: is de kleding echt al op of is het eigenlijk alleen maar omdat je iets anders wilt? Kleding wat nog mooi is, verdient gewoon een tweede leven. Niet alleen omdat andere mensen er dus blij mee kunnen zijn, maar gezien vanuit milieuoogpunt is het ook veel beter. Wat doe jij met je tweedehands kleding en als je kiest voor verkopen: waar doe je dat en waar moet je op letten?

Wat doe je met oude kleding?

Heb jij kleding wat gewoon nog mooi is? Dan kan je er meerdere dingen mee doen:

  • Weggeven aan bekenden
  • Inleveren bij sommige kledingwinkels (zoals de H&M)
  • Aan een goed doel schenken, zoals het Leger Des Heils of een organisatie voor bijvoorbeeld Oost-Europa of Afrika
  • Inleveren bij een tweedehandswinkel/kringloop
  • Vermaken, veranderen of oppimpen
  • VERKOPEN!

Verkopen van tweedehands kleding

De laatste optie is voor jouw eigen portemonnee natuurlijk de mooiste. Maar hoe pak je zoiets aan? Daar zijn heel veel manieren voor en je moet even kijken wat voor jou het beste werkt. Hou je niet van vreemde mensen aan je deur? Dan is verkopen via een marktplaats waarschijnlijk minder geschikt. Maar aan de andere kant is dat wel de manier om zelf er het meeste aan over te houden. Hoewel: verkoop je via grotere onlinekanalen, dan zijn er wel meer mensen die jouw kleding zien en dus heb je meer kans dat er iemand is die het hebben wil. Zonder te denken dat we met dit lijstje compleet zijn, gaan we hier een aantal voorbeelden laten zien! Heb je een uitkering? Lees dan eerst even de volgende alinea!

lijn groen oudersenzo
Verkoop je tweedehands kleding. Maar hoe dan?

Wat doet verkopen met je bijstandsuitkering?

Mensen met een bijstandsuitkering moeten opletten bij structurele verkopen. Wil je soms iets verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats, dan is er niets aan de hand. Verkoop je echter vaker, dan kan het als handel gezien gaan worden en dien je dit te melden bij de gemeente. Deze verkopen kunnen dan verrekend gaan worden met je uitkering! Let hierbij wel goed op, want als de gemeente denkt dat je handel hebt gedreven en dit niet gemeld hebt, kunnen ze zelfs overgaan tot terugvorderen van de uitkering! Wil je meer weten dan kan je veel info vinden op Bijstandsblues.nl.

Verkopen via een marktplaats

Verkopen via Marktplaats of één van de regionale varianten op Facebook is misschien wel de meest bekende manier. Het grote voordeel hierbij is dat jij zelf alles bepaalt. Jij biedt aan wat je hebt en jij bepaalt wat je ervoor hebben wilt. Of je laat bieden en probeert er zo het meeste geld uit te halen. Dit werkt prima als je er de tijd voor hebt om er energie in te steken. Het kan zelfs een uitdaging zijn om het op die manier te doen. Nadeel is wel dat, zeker bij regionale marktplaatsen, je steeds thuis moet zijn als mensen het op komen halen én je het niet erg moet vinden dat er steeds onbekende mensen voor je deur staan. Uiteraard kan je via de bekende Marktplaats.nl aangeven dat je alleen opstuurt of alleen af laat halen. Zo kan je kiezen wat voor jou het beste werkt.

Via Vinted

Een andere, hele bekende manier is verkopen via Vinted. Jij adverteert op Vinted met je eigen foto’s via de app. Jij bepaalt de prijs en als het artikel is verkocht, verstuur jij de kleding naar de koper. De koper moet de verzendkosten betalen. Als koper betaal je, maar het bedrag wordt pas overgemaakt naar de verkoper als de kleding is ontvangen. Zo zijn zowel koper als verkoper beschermd.

Via andere platforms

Zelf heb ik ooit merkkleding van mijn kinderen verkocht via een ander platform. Hierbij kon je de kleding van bepaalde merken opsturen. Zij bepaalden vervolgens de prijs en keurden de kleding. Hierbij had ik dus niet de prijs in de hand, maar omdat zij hierdoor de kwaliteit van de kleding die ze verkochten konden waarborgen lagen deze prijzen vrij hoog! Dat had ik er zelf nooit voor gekregen via een marktplaats. Natuurlijk ging er een deel naar dit bedrijf en de rest werd iedere keer direct overgemaakt zodra 1 artikel verkocht was. De kleding die zij niet goedkeurden had ik terug kunnen krijgen maar je kon ook aangeven dat het anders naar een goed doel mocht. Helaas kan ik dit platform niet meer terugvinden, maar soortgelijke sites kan je wel vinden. Het is zeker de moeite waard om ook eens naar deze kleinere mogelijkheden te kijken!

liefs Wil

Meer informatie

Op deze adressen vind je de allerbeste tweedehands spullen!
Dit zijn dé najaar en winter kinderkledingtrends voor 2022!
5 manieren om direct geld te besparen
4 manieren om geld te besparen nu alles veel duurder wordt
Geld besparen? Met deze tips gaat het zeker lukken!
Bespaartips, hoe komen we de maand door?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *