De beste luieremmer top 5

De beste luieremmer top 5

Een baby gebruikt luiers. Simpel. Maar waar laat je die? Een luieremmer is de ideale uitkomst om niet steeds met een vieze luier door het huis te hoeven lopen. Een luieremmer hoort dan ook bij je babyuitzet. Maar wat maakt een emmer nu tot een goede luieremmer?

Drie soorten luieremmers

Luieremmers kan je grofweg verdelen in drie soorten. Zo zijn er de gewone afvalemmers, eigenlijk niks meer of minder. Hierin kan je dus gewoon de luiers weggooien. Handig als die bij de commode staat en meer dan dat is het niet. Door de emmer veelvuldig te legen voorkom je dat de geurtjes de babykamer indringen. Deze emmers zijn vaak niet duur en je kunt dan vooral gaan voor kleur, grootte of zelfs kiezen voor een variant die thuishoort bij de rest van je babyuitzet.

Maar er zijn ook luieremmers die een cassette hebben. Deze zorgt ervoor dat de weggegooide luier wordt verpakt en daarmee dus afgesloten wordt. Je raadt het vast al: daardoor krijgen de geurtjes geen kans en het is ook wel zo hygiënisch. Deze cassette luieremmers hebben een hendel waaraan je draait en zo wordt de luier ingepakt. Klinkt ideaal, maar helaas betekent het ook dat het een duurdere optie is. En dat ze moeilijker schoon te maken zijn, dus of het uiteindelijk echt hygiënischer is, is misschien ook wel de vraag. En dan is er nog de afvalbak die je niet eens hoeft aan te raken omdat het met een sensor werkt! Welke je het beste kiezen kunt? Dat is uiteraard helemaal aan jou! Maar wij lichten er 5 voor je uit.

lijn groen oudersenzo
De beste luieremmer top 5

Korbell luieremmer

De beste luieremmer top 5

Deze luieremmer is een pedaalemmer met een inhoud van 15 liter. Het is natuurlijk handig als je met je baby op je arm de emmer met je voet kunt bedienen, bijvoorbeeld. Door de verschillende groottes van de Korbell zakken die je erbij kunt kopen, kan je bepalen hoe lang je met de zakken wilt doen. Regelmatig legen vermindert immers de kans op geurtjes!

Korbell luieremmer

lijn groen oudersenzo

Tommee Tippee Twist & Click

De beste luieremmer top 5

De luieremmer die elke luier apart omwikkelt. Daardoor dus geen last van geurtjes en ook de bacteriën blijven veilig opgeborgen. De emmer is groot genoeg om een paar dagen ‘luiers te verzamelen’. Je duwt de luier in de bak, vervolgens is het een kwestie van draaien en dan wordt de luier ingewikkeld in een meerlagige antibacteriële film. Uiteraard sluit de afvalbak hermetisch, waardoor de luier volledig uit het zicht verdwijnt. Wel zo fijn.

Tommee Tippee luieremmer

lijn groen oudersenzo

Bébé-jou luieremmer

De beste luieremmer top 5

Misschien heb je wel een hele baby uitzet van Bébé-jou. Het leuke hierbij is dat er diverse thema’s zijn, waarbij heel veel babyaccessoires dus in 1 stijl gekocht kunnen worden. Ook luieremmers. En eigenlijk komen we dan ook echt bij de luierEMMER. De luieremmers van Bébé-jou zijn inderdaad meer een soort plastic emmer. Natuurlijk met deksel, maar niet bedoeld om dagenlang luiers in op te slaan. Toch heeft dit ook een voordeel: want zo leeg je tenminste iedere dag minimaal een keer de emmer en ben je echt alle geurtjes kwijt.

Daarnaast kan je de emmer ook aanschaffen om geen luiers in te bewaren, maar om bijvoorbeeld water in het badje te hevelen als je op de babykamer je kindje in bad wilt doen. Leuke kleurtjes en thema’s, zoals bijvoorbeeld de “hello little one” met een lief slakje op de accessoires. Prachtig te kopen samen met het badje dus, maar ook bijvoorbeeld de kleine spulletjes als een waskom, badthermometer, potje of een aankleedkussen.

Bébé-jou luieremmer

lijn groen oudersenzo

Ubbi Luieremmer – Zilver

De beste luieremmer top 5

De meeste luieremmer zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor absorberen ze geurtjes en zelfs na een grondige schoonmaakbeurt zijn deze emmers nog maar zeer moeilijk geurloos te krijgen. De UBBI luieremmer is daarom gemaakt van gepoedercoat staal, wat geen geurtjes absorbeert en zeer eenvoudig schoon te maken is. Hij is voorzien van een rubberen ring, waardoor de nare luchtjes in de emmer opgesloten blijven.

In de luieremmer kun je elke standaard afvalzak gebruiken, maar je kan ook milieubewust kiezen voor de originele afvalzakken van UBBI. Deze zijn biologisch afbreekbaar en gemaakt van 20% gerecycled materiaal. Ook is er een waterdichte, wasbare stoffen zak verkrijgbaar. De UBBI is tevens voorzien van een kinderslot zodat de kleintjes niet bij de vieze luiers kunnen komen.

Ubbi luieremmer zilver

lijn groen oudersenzo

We-Too Luieremmer Wit

De beste luieremmer top 5

Deze luieremmer is luchtdicht en heeft een gepatenteerd anti-geursysteem. Je kunt deze stijlvolle luieremmer dan ook op iedere plek in huis neerzetten. De We-Too luieremmer is lekker ruim en er kunnen wel 25 luiers in. Ook heeft deze luieremmer een gladde afwerking waardoor deze gemakkelijk schoon te maken is. Je hebt bij deze luieremmer geen navulverpakkingen nodig, je kunt namelijk een gewone pedaalemmerzak gebruiken.

We-Too Luieremmer Wit

lijn groen oudersenzo
liefs Wil

Meer informatie

Hoeveel luiers heeft jouw baby nodig per dag?
Luiers nodig? Zo bespaar je op het kopen van luiers!
Luieruitslag en luiers verschonen: Zo doe je het goed!
Wegwerpluiers of wasbare luiers? Waar ga jij voor kiezen?
De kinderstoel. Waar moet je op letten?
Inrichting babykamer, wat heb je nodig?
De goedkoopste luiers vind je hier!
Babykleding, waar moet je op letten?
Tummy Tub – Een bademmer voor je baby
Kwaliteitseisen voor de baby

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *