Legoland Discovery Centre Scheveningen lanceert een leerzaam programma voor peuters en kleuters!

Legoland Discovery Centre Scheveningen lanceert een leerzaam programma voor peuters en kleuters!

Is jouw peuter of kleuter gek op Duplo? Of ben je op zoek naar een leuke bezigheid met je kleintje? Wil je iets leerzaams ondernemen met je peuter, maar zie je babyzwemmen niet zo zitten (bijvoorbeeld)? Legoland Discovery Centre Scheveningen biedt dan een nieuwe mogelijkheid: Little Play Squad. Dit is niet alleen leuk en gezellig, maar ook nog eens leerzaam! Een wekelijks programma dat helemaal aansluit bij de belevingswereld van je kind en waar iedere week een ander thema centraal staat.

Wat is Little Play Squad?

Little Play Squad is een nieuw wekelijks programma, waarbij niet-schoolgaande kinderen worden uitgedaagd om te spelen en nieuwe vaardigheden te leren. Kinderen worden met hun ouders aan ‘het werk’ gezet en daarmee worden niet alleen de kleintjes uitgedaagd, maar ook de ouders krijgen zo handvatten aangereikt om samen met hun kind te spelen en te leren. Little Play Squad duurt een half uur, waarna de kinderen vrij kunnen gaan spelen. Het eerste half uur zal een zogenaamde ‘playmaker’ begeleiden. In dit half uur wordt er interactief gespeeld. Spelenderwijs zullen de kids bezig zijn met het aanleren van communiceren, het oplossend vermogen vergroten, de creativiteit wordt (uiteraard) geprikkeld, concentratie wordt vergroot én je kan denken aan zaken als de woordenschat die wordt uitgebreid. Ook mindfulness komt aan bod, om zo het emotioneel welbevinden eveneens te bevorderen.

lijn groen oudersenzo
Legoland Discovery Centre Scheveningen lanceert een leerzaam programma voor peuters en kleuters!

Voor wie en wanneer is Little Play Squad?

Little Play Squad is simpelweg leuk voor alle kinderen die nog niet naar school gaan. Welk kind vindt het nu niet leuk om met zijn papa of mama te mogen spelen, andere kindjes te ontmoeten en met blokjes te bouwen? Heeft je kindje de blokjes nog niet ontdekt? Wie weet is het na zo’n ochtend wel helemaal om! Little Play Squad is er iedere dinsdag- en vrijdagochtend. Het begint om half elf en ieder thema is 1 week beschikbaar. Je kunt altijd inschrijven en hoeft dus niet alle sessies bij te wonen. Inschrijven doe je op de site van LEGOLAND Discovery Centre. Little Play Squad is bedoeld voor kinderen van 0 – 4 jaar. De eerste keer zal op 5 april zijn. Het programma is samengesteld in samenwerking met LEGO®️ Education.

Welke thema’s komen aan bod?

Er zijn zes thema’s die de revue zullen passeren. Dit zijn:

  • Plezier op de boerderij
  • Naar de maan en terug
  • Diep in de zee
  • Dino in de stad
  • Piraten
  • Helden van de dag

Wat is LEGOLAND®️ Discovery Centre?

LEGOLAND Discovery Centre is gevestigd in Scheveningen en is overdekt. Zoals je al begrepen zult hebben draait hier alles om de LEGO steentjes. De belevingswereld van de kinderen staat hierbij centraal en biedt een heerlijk verblijf voor meerdere uren. Leuk om heen te gaan met je eigen kinderen, of om bijvoorbeeld met een verjaardagsfeestje heen te gaan. Het centrum is normaal gesproken geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Wat je bij Legoland®️ Discovery Centre kan doen?

Er zijn speelzones met een bepaald thema, een Lego attractierit, een bouw- en testgebied, een 4D-bioscoop en een Miniland. Er worden creatieve workshops gegeven. En natuurlijk zijn er voor verjaardagen of andere feestjes speciale kamers. LEGOLAND®️ Discovery Centre in Scheveningen is niet de enige vestiging. Wereldwijd zijn er maar liefst 27 te vinden.

Waarom is spelen met je kind belangrijk?

Uit studies komt naar voren dat het belangrijk is om al jong met je kind te spelen. Spelen op zich is al heel belangrijk voor je kind. Alles wat je kleine uk leert, doet hij immers spelenderwijs. Door spelen kan hij bijvoorbeeld jou na doen en zo vaardigheden oppikken. Je kind beleeft plezier aan het spelen, wat uiteraard zorgt voor een goed gevoel. Speel je samen met je kind, dan is dat goed voor jullie hechting. En natuurlijk gewoon gezellig… Maar door samen te spelen kan je ook heel bewust je kind op een bepaald gebied uitdagen. En daarmee het leerproces beïnvloeden.

De fantasie wordt geprikkeld wat weer goed is om zelf dingen te leren oplossen, bijvoorbeeld. Maar samen spelen zal je kind eveneens sociale vaardigheden bijbrengen. Beetje flauw gezegd, maar ook voor jouzelf is het fijn. Ook jij zult met spelen ontspannen en ook jij hebt belang bij een fijne hechting met je kind. En eerlijk is eerlijk: hoe meer we onze hersens blijven prikkelen, hoe gezonder ze blijven! Als dat dan ook nog eens met spelen kan, waarom zouden we dan moeilijk doen?

liefs Wil

Meer informatie

De leukste plekken in Noord-Brabant voor een exclusief uitje met je kids
Gratis uitstapje: Op ontdekkingstocht in het bos, van spoorzoeker tot spotter!
Verjaardagsfeestje bij Sea-Life Scheveningen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Legoland Discovery Centre.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *