Keto recepten

Het keto dieet bestaat natuurlijk niet alleen uit boter, kaas en eieren. Dat zou niet alleen heel eenzijdig zijn, maar ook nog eens heel ongezond. Om een dieet lang vol te kunnen houden, is het vooral belangrijk dat je zo lekker mogelijk blijft eten. Gelukkig past lekker eten ook goed in een Keto dieet.

Koken met keto recepten

Volledig conform Keto koken, vergt discipline, creativiteit en ervaring. Vooral als je graag wilt afwisselen kun je wel wat creativiteit gebruiken. Wees niet te streng voor jezelf, probeer deze “lifechanger” niet gelijk met 100% in je leven te passen, maar doe het gewoon stap voor stap. Misschien kun je eerst je lunches aanpassen conform het Keto dieet. Heb je dat eenmaal goed te pakken en gaat het je makkelijk af? Breid het dan uit met je ontbijt of met het diner. Uiteindelijk kun je volledig overstappen naar Keto, gewoon stap voor stap.

Wie volgens de principes van Keto eet, schrapt de koolhydraten uit zijn menu, waardoor de koolhydraat/suiker-verbranding in het lichaam omgezet wordt naar vetverbranding. Hiermee verandert je lichaam van energiebron. Het kiezen van de juiste voedingskeuze kan – vooral in het begin – best pittig zijn. Gelukkig zijn er verschillende hulpbronnen beschikbaar, zoals het kookboek Ketodutchie, Het complete keto-dieet kookboek, Keto in 15 minuten of Het Keto dieet.

Ketogriep

Het drastisch wijzigen van je voedingspatroon kan je lichaam nogal overvallen. Het kan dus gebeuren dat je in het begin last krijgt van “ketogriep”. Daar hoef je niet van te schrikken, het is gewoon een teken dat je lichaam aan het werk is met de omschakeling van koolhydraat/suiker-verbranding naar vetverbranding. Dit kan gepaard gaan met symptomen als: misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, prikkelbaar zijn, spierkrampen en concentratieproblemen.

Als je er last van krijgt kun je het beste fysiek even wat rustiger aan doen. Sommigen hebben baat bij water drinken en de toevoeging van supplementen. Probeer echter ondanks de misselijkheid, wel voldoende te eten en richt je vooral op de vetten.

lijn groen oudersenzo
Keto recepten

Keto recepten

Kaastaco’s
Keto-pizza
Koolraaptagilatelle met kip

liefs Marion

Meer informatie

Zorgvuldig omgaan met restjes. Twee recepten!
Ik viel 50 kilo af met het Keto dieet
Mosselen?! En zo maak je ze klaar!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *