Je inrichting een make over geven? Dit zijn de trends!

Tijd voor een restyling van je inrichting? Dan is het handig om te weten wat de woonstijl de komende tijd gaat worden. Dan kun je er voorlopig weer een tijd tegenaan. Maar wat zijn de trends eigenlijk de komende tijd?

Je inrichting een make over geven? Dit zijn de trends!

Kleuren die je hart laten zingen

Kleur is terug van weggeweest, en hoe! De tijd van neutrale tinten en grijs-wit paletten is voorbij. We omarmen nu diepe, rijke kleuren zoals donkergroen, saffraangeel, en koninklijk blauw. Deze kleuren brengen niet alleen warmte in je huis, maar geven ook een gevoel van luxe en rijkdom. Waarom deze kleuren zo trendy zijn? Misschien is het een reactie op de sobere tijden die we achter de rug hebben. We hebben behoefte aan iets vrolijks, iets dat ons hart sneller doet kloppen als we de woonkamer binnenstappen.

En dan die accentkleuren! Denk aan een knaloranje vaas op een diepblauwe kast of een smaragdgroene lampenkap boven je eettafel. Het mag weer lekker knallen. Subtiele humor in het interieur, noemen we dat.

Vintage en retro met een moderne twist

Wat is er nu leuker dan een stukje verleden in huis te halen? Vintage en retro zijn helemaal hot. Denk aan die oude, houten kast van oma, maar dan met een modern likje verf. Het is een beetje alsof je je grootmoeder in een hippe outfit hijst – een mix van oud en nieuw die verrassend goed werkt. Vintage meubels zijn niet alleen stijlvol, maar vertellen ook een verhaal. Ze hebben karakter, iets wat je in een IKEA-kast toch minder snel vindt.

Maar het gaat niet alleen om de meubels. Retro patronen zijn ook helemaal terug. Bloemenprints, geometrische figuren, en funky tapijten – alles mag weer. Combineer dit met moderne kunst en je hebt een interieur dat zowel nostalgisch als fris aanvoelt. Het is een beetje zoals een goed bewaard geheim uit de jaren ’70, met een frisse, hedendaagse update.

Geniet van comfort

Met het thuiswerken dat een blijvertje lijkt te zijn, wordt comfort steeds belangrijker. Zachte materialen, comfortabele banken waar je echt in kunt wegzakken, en kussens die je omhelzen alsof het je beste vriend is – dat is waar het om draait. Comfortabele stoelen voor je thuiswerkplek, zachte dekens voor op de bank, en gezellige hoekjes om je even terug te trekken met een goed boek (of een slechte serie, wij oordelen niet).

Waarom comfort nu zo trendy is? We brengen meer tijd thuis door en willen dat ons huis voelt als een warme deken. Het draait allemaal om het creëren van een oase van rust in onze drukke levens. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een huis dat aanvoelt als een knusse cocon?

Eclectisch en persoonlijk

We durven weer te mixen en matchen! De dagen van een gestroomlijnd, perfect afgestemd interieur zijn voorbij. Het gaat nu om het creëren van een persoonlijk ruimte die jouw verhaal vertelt. Heb je een verzameling oude LP’s? Geef ze een prominente plek in je woonkamer. Ben je gek op reis souvenirs? Laat ze zien! Het is jouw huis, dus maak er iets unieks van.

De eclectische stijl is een beetje zoals een goede vriendengroep – een beetje chaotisch, maar vol karakter en charme. Door verschillende stijlen, kleuren, en materialen te combineren, creëer je een interieur dat nooit saai wordt. Het is een beetje alsof je elke dag een nieuw hoofdstuk van je favoriete boek openslaat.

Natuurlijke materialen en texturen

Hoewel ik niet wilde beginnen over duurzaamheid, kan ik niet om natuurlijke materialen heen. Hout, linnen, bamboe – deze materialen brengen een gevoel van rust en natuur in huis. Maar het draait niet alleen om het materiaal, ook de texturen zijn belangrijk. Een ruwe houten tafel, een zachte wollen deken, een katoenen kleed – het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

Deze materialen en texturen zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer. Ze brengen een stukje natuur naar binnen, zonder dat je meteen een bos in je woonkamer hoeft te planten. Het is als een zachte bries op een warme zomerdag – verfrissend en aangenaam.

Multifunctionele ruimtes

Met de stijgende huizenprijzen en kleinere woonruimtes moeten we creatiever worden met de ruimte die we hebben. Multifunctionele meubels en slimme indelingen zijn daarom helemaal in. Denk aan een eettafel die ook dienst doet als bureau, een bank met verborgen opbergruimte, of een slaapbank voor als je gasten hebt.

Deze trend gaat niet alleen over praktisch zijn, maar ook over het creëren van een flexibele leefomgeving die met je meebeweegt. Het is als een goede vriend die altijd klaar staat om te helpen, ongeacht de situatie. En wie houdt er niet van een beetje extra ruimte en gemak?

Laat je creativiteit vrij!

Dus, pak die verfkwast, haal die oude kast van zolder, en laat je creativiteit de vrije loop. En als het allemaal niet zo loopt als gepland? Ach, een beetje chaos maakt het leven alleen maar interessanter. Veel plezier met stylen!

liefs Marion

Meer informatie

Persoonlijkheid aan de muren: foto’s als statement in je interieur
Waarom vintage meubels perfect passen bij het ouderschap
Geef je muren een zomerse make-over!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: Oudersenzo

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *