Geef je huis een upgrade met zonwering

Het kiezen van de juiste zonwering voor je terras kan een grote impact hebben op het comfort en de uitstraling van je huis. Als jonge ouder weet je hoe belangrijk het is om een veilige en aangename buitenruimte te hebben voor je kinderen. In deze blogpost duiken we in de wereld van zonwering, specifiek die van Somfy, en bekijken we waarom elektrische zonwering een slimme keuze is voor jouw gezin.

Geef je huis een upgrade met zonwering

Waarom zonwering een slimme investering is voor gezinnen

De zonwering van Somfy biedt meer dan alleen schaduw op een zonnige dag. Het beschermt je gezin tegen schadelijke UV-stralen, reguleert de temperatuur en kan zelfs de levensduur van je meubels verlengen door ze te beschermen tegen direct zonlicht. Voor jonge ouders is dit een belangrijke overweging, omdat kinderen gevoeliger zijn voor de zon. Daarnaast creëert het een comfortabele speelruimte waar je kinderen veilig kunnen genieten van de buitenlucht.

De verschillende soorten

Wanneer je nadenkt over de aanschaf, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele populaire soorten die je kunt overwegen:

 • Markiezen: deze klassieke vorm van zonwering biedt een charmante uitstraling en uitstekende bescherming tegen de zon van verschillende hoeken.
 • Screens: strak en modern, screens bieden effectieve bescherming tegen de zon terwijl ze een ongestoord uitzicht naar buiten mogelijk maken.
 • Knikarmschermen: ideaal voor terrassen en balkons, deze zonwering kan volledig worden in- en uitgerold, waardoor je maximale controle hebt over schaduw en zonlicht.
 • Uitvalschermen: deze schermen zijn perfect voor ramen die geen doorgang naar buiten vereisen, zoals ramen op hogere verdiepingen.

De voordelen van elektrische zonwering

Elektrische zonwering, zoals die van Somfy, biedt tal van voordelen die handmatige systemen simpelweg niet kunnen evenaren. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om te kiezen voor elektrische zonwering:

 • Gemak: met een druk op de knop kun je het bedienen. Dit is vooral handig als je handen vol zijn met andere taken of als je kinderen hebt die constant in en uit rennen.
 • Veiligheid: het elimineert de noodzaak voor koorden of kettingen, wat het veiliger maakt voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Energiebesparing: door je zonwering automatisch te laten reageren op de zon, kun je de binnentemperatuur reguleren en zo besparen op airconditioningkosten.
 • Duurzaamheid: geautomatiseerde systemen verminderen slijtage door een gelijkmatige bediening en optimaliseren de levensduur.

Installatie van elektrische zonwering

Het installeren van elektrische zonwering is een proces dat enige planning vereist, maar met de juiste hulp kan het vrij eenvoudig zijn. Somfy biedt diverse motoren en bedieningssystemen die je dealer je kan tonen tijdens een informatiegesprek. Hier zijn enkele stappen om te overwegen:

 1. Consultatie met een specialist: een erkende zonweringspecialist kan je helpen de juiste keuzes te maken en je informeren over de mogelijkheden van elektrische systemen.
 2. Selectie van de motor: somfy biedt verschillende motoropties die passen bij jouw specifieke behoeften en type zonwering.
 3. Installatie: de specialist zal de installatie uitvoeren, waarbij ervoor gezorgd wordt dat alles correct en veilig wordt geïnstalleerd.
 4. Configuratie en training: na de installatie zal de specialist je helpen met de configuratie van het systeem en je trainen in het gebruik ervan.

Extra tips voor jonge ouders

Naast de voordelen, zijn hier nog enkele tips voor jonge ouders om optimaal gebruik te maken van hun nieuwe zonwering:

 • Gebruik timers: stel timers in om de zonwering automatisch te openen en sluiten op bepaalde tijden van de dag. Dit helpt om consistent schaduw te bieden tijdens de heetste uren.
 • Weersensoren: overweeg om weersensoren toe te voegen die de zonwering automatisch aanpassen aan de weersomstandigheden, zoals sterke wind of regen.
 • Onderhoud: regelmatig onderhoud van je zonwering zorgt ervoor dat deze optimaal blijft functioneren en verlengt de levensduur van het systeem.

Investeren in elektrische zonwering van Somfy is een slimme keuze voor elke ouder die comfort, veiligheid en gemak hoog in het vaandel heeft staan. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar verbetert ook de algehele leefkwaliteit van je gezin.

liefs Marion

Meer informatie

Zo kom je deze zomer tot rust in de tuin
Een ideale tuin voor jonge kinderen
Hoe maak je een kindvriendelijke tuin?
De tuin make-over voor een ultiem vakantiegevoel!

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *