Ik wil graag een hondje (maar kreeg een goudvis)

Ik wil graag een hondje

Ik wilde graag een hondje, maar dat hondje kwam er nooit. Wel een goudvis. Toen die goudvis het loodje legde kwam er een nieuwe, daarna herhaalde de hele cyclus zich. De goudvissen stonden in een aquarium boven bij mij op de kast in mijn slaapkamer, met een pompje dat voor leuke bubbels zorgde. Maar ’s avonds ging het pompje uit, omdat ik anders niet kon slapen.

Het aquarium maakte mijn vader in de badkuip schoon, de vis ronddobberend in een bakje met water. Totdat de tijd daar was en ook die vis via de wc een enkele reis zee ging maken.

Een look-a-like goudvis

Mijn dochter was 4 jaar toen ze van ons voor het eerste een huisdier kreeg. Jawel. Je raadt het nooit. Een goudvis. Vis kreeg de naam “Pop”, een goudvis in een knalroze aquarium met kabouters, steentjes, plantjes en ander prullaria. De vis stond tijdelijk bij opa en oma in de woonkamer. Pop kreeg af en toe een lading visvoer (oeps, te groot gat in het potje gemaakt) waarvan je zou denken dat hij zou uitgroeien tot formaat Willie. Maar nee, tijdens de jaarlijkse zomervakantie ging Pop naar de vissenhemel. Lichte paniek. Hoe gingen we dat oplossen? Een look-a-like vis kopen of toch maar opbiechten dat Pop in het hiernamaals aan het dobberen was?

lijn groen oudersenzo
Ik wil graag een hondje

Ondersteboven dobberend

Nah, we besloten de makkelijke route te nemen en schaften een look-a-like aan. Die heeft het een tijdje volgehouden, totdat ook die er de brui aangaf. Ondersteboven dobberend troffen we hem aan. Enkele reis via de wc volgde wederom. Deze keer hebben we wel opgebiecht. Daarna hebben we het voor gezien gehouden – geen vissen meer, alleen maar gedoe. Het felroze aquarium staat nu boven op de kast, in de garage van opa en oma.

Tijd voor het echte werk

Niet lang daarna kwam de wens voor het echte werk: een hondje “eentje met een wiebelstaartje en flapoortjes”. Prima hoor, in de Ikea hebben ze die voor een paar euro te koop, en als ze gaan stinken, hops, de wasmachine in. Flappie is inmiddels plat geknuffeld en ligt een paar pondjes lichter en met aanzienlijk minder aaibaarheidsfactor tussen Panda en andere beesten in bed, soms onder het bed, soms tussen het bed en de muur. Duidelijk tijd voor eentje die echt met zijn staartje wiebelt en van wie de oortjes flapperen.

ZO graag wil ik een hondje!

Maar eerst moeten we nog even shoppen. Willen we een kleine, een middelgrote of eentje die in je broekzak past? Eentje met lang haar, kort haar, jongen, meisje, een puppy of niet? En wie gaat dan in de vrieskou rondjes lopen en met een plastic zakje drolletjes rapen? En waar gaat ‘het’ slapen? Beneden in de gang onder de trap, op de overloop, in de bijkeuken? We hebben dochter beloofd voor haar 8e verjaardag dat ze een hondje gaat krijgen (‘mama, het doet ECHT pijn in mijn hart. ZO graag wil ik een hondje’) – veel langer kunnen we haar niet laten wachten. Wekelijks maakt ze lijstjes met honden, ras, grootte, karakter, herkomst, aaibaarheidsfactor…..

Dat is echt een mannenklus

Een rondje met het hondje van de buren was wel een gloeilamp momentje “Nou mama, ik weet nu wel dat ik een klein hondje wil, want hij wil alleen maar naar de vijver toe. Oh nee mam, hij gaat poepen!! Nee NIET poepen!!” Dat ga ik dus ECHT nooit meer doen he, drolletjes rapen. Gatver. Dat is echt een mannenklus.

Net zoals het doorspoelen van de dode Pop x2 – een typische mannenklus. Nu ik er toch aan denk – dat felroze aquarium….daar kunnen we natuurlijk ook gewoon een hamstertje in doen, maar dan zonder loopradje. Anders doe ik geen oog dicht.

Liefs Sylvia

Extra informatie

Bang voor honden
Vragen om huisdier
Kinderen en huisdieren
Vragen om huisdier
De invloed van huisdieren op kinderen
12 spullen die je nodig hebt voor je hond

Bronvermelding

Tekst: Sylvia Bosma
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *