Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wat zijn de voordelen van een waterontharder

In Nederland is het water relatief hard, al verschilt dit nogal per regio. Hierdoor is de waterhardheid Nederland lastig te zeggen. Je kunt namelijk beter kijken hoe hard het water is in je woonplaats. In Amsterdam is de waterhardheid bijvoorbeeld minimaal 6 en maximaal 10,36. Ter vergelijking, in Heerde is het een stuk minder: minimaal 2,2 en maximaal 2,3 waterhardheid. Met name als je in een gebied met hard water woont is het verstandig om een waterontharder te kopen. De waterontharder prijs is dan misschien wel wat hoog, maar het heeft een aantal belangrijke voordelen.

Voordelen voor je bankrekening

Een waterontharder kost inclusief het installeren zo’n duizend tot anderhalf duizend euro. Hoe hoog de prijs daadwerkelijk is hangt af van het type apparaat dat je koopt, terwijl ook de hoeveelheid water dat je gebruikt van invloed is. Toch zul je veel geld gaan terugverdienen met een waterontharder, dit begint al vanaf de eerste keer dat je hem aanzet. Je zult door een waterontharder namelijk minder zeepproducten gaan gebruiken, terwijl de apparaten die met water werken ook langer mee zullen gaan.

Voordelen in je dagelijkse leven

Daarnaast zul je ook gaan merken dat een waterontharder voordelen heeft in je dagelijkse leven. Dit zie je al in de simpele dingen. Je zult bijvoorbeeld geen aanslag meer zien op je theekopjes, want dit wordt met name door kalk veroorzaakt. Bovendien zal het textiel zachter aanvoelen, terwijl het ook minder snel dof zal worden. Zelfs het slijten zal nu langer duren. Een ander voordeel is dat je de muren van je badkamer niet meer schoon hoeft te maken na het douchen.

lijn groen oudersenzo
Wat zijn de voordelen van een waterontharder
Wat zijn de voordelen van een waterontharder

Voordelen voor het milieu

Wat tegenwoordig natuurlijk ook van belang is, is dat je je best doet voor het milieu. Met een waterontharder zul je dit hoe dan ook doen. Dit komt onder meer doordat je met zo’n apparaat minder zeepproducten hoeft te gebruiken en dus ook minder weg zult spoelen. Daarnaast zal je CO2 uitstoot lager worden aangezien je minder energie gebruikt. Een ander voordeel is dat je apparaten langer mee gaan waardoor ze minder snel weggegooid worden.

liefs Marion

Meer informatie

Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Kosten-waterontharder.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.