Goed materiaal, is het halve werk

Logitech - Goed materiaal, is het halve werk

Als ZZP’er werk ik vanuit huis. Dat doe ik al zo’n 14 jaar. Dat heeft voordelen maar natuurlijk ook nadelen. Zo heb ik nooit het gevoel dat het werk klaar is (en ben ik dus regelmatig in de avonduren aan het werk) maar aan de andere kant was er nooit een probleem wanneer Rocco onverwacht ziek was. Ik was immers toch thuis, dus hoefde nooit ‘ineens’ opvang te regelen.

Opa en oma

Behalve natuurlijk op de momenten dat ik een afspraak buiten de deur had, maar dan had ik gelukkig mijn ouders in de buurt wonen die met liefde en veel plezier op Rocco pasten. Inmiddels heeft hij de leeftijd dat hij prima voor zichzelf kan zorgen en mij daarvoor niet meer zo hard nodig heeft.

Betrouwbare materialen

Wat ik altijd belangrijk heb gevonden is werken met goede, betrouwbare materialen. Zo koop ik iedere twee tot drie jaar een nieuwe computer en een nieuwe laptop. Met toetsenborden en muizen doe ik beduidend korter. Vaak doe ik daar niet langer mee dan een jaar. Ik rammel behoorlijk wat af en uiteindelijk zijn ze dan gewoon op. Ik type zelfs zoveel dat ik toetsenborden heb gehad waarvan de letters afgesleten waren en ik alleen nog maar een paar zwarte toetsen had. Voor mij geen probleem, want ik type blind,maar als iemand even gebruik wilde maken van mijn computer (en niet de toetsencombinatie uit zijn hoofd kende), had hij toch een leuke uitdaging.

De keuze van toetsenborden en muizen luistert voor mij zeer nauw. Ik zou niet snel voor een goedkope variant kiezen. Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar dat koste mij een vermogen aan irritaties. Er hebben muizen tussen gezeten die vliegles van mij hebben gekregen, door de kamer. Die gingen namelijk alle kanten op, behalve de goede, of bewogen gewoon helemaal niet. Goedkoop is in dat geval écht duurkoop. Juist omdat ik zo veel en vaak werk, wil ik vooral prettig werken. Met deugdelijke apparatuur dus.

lijn groen oudersenzo
Logitec - Goed materiaal, is het halve werk

Pas op voor slakken

Wist je trouwens dat die rubbertjes op het wieltje van de muis, niet tegen slakken kunnen? Je vraagt je wellicht af hoe ik daar nou weer bij kom, nou dat ga ik je vertellen. Een paar jaar geleden was ik in de huiskamer aan het werk. Mijn laptop en muis stonden op tafel. Toen ik na mijn eerste kop koffie aan de slag wilde gaan en mijn hand op de muis wilde leggen, zag ik nog net op tijd dat er iets geks met mijn muis aan de hand was. Bovenop mijn muis zat een grote huisjesslak. Blijkbaar had hij in mijn muis een soortgenoot gezien en was nu aan het proberen vriendjes met hem te worden. Helaas voor de slak werd het een kort en abrupt afscheid.

Nog geen week later moest ik een nieuwe muis kopen. Mijn hele rubberen wieltje bleek te zijn verteerd. Bedankt slak.

Werk en plezier

Je kent de uitdrukking wel: “Work hard, play hard”. Die uitdrukking probeer ik zeker in praktijk te brengen, maar eigenlijk heb ik veel te weinig tijd (want ik ‘work’ veel harder, dan ik ‘play’). Bij de keuze van mijn computer houd ik echter altijd rekening met de mogelijkheid te moeten kunnen gamen, dus kies ik bewust voor een snelle harddisk, processor en videokaart. Mijn computer moet wat aankunnen, zeg maar. Ik zou zomaar een keer tijd over kunnen hebben om enthousiast te gaan gamen, stel je voor. Dus mijn computer is eigenlijk altijd ‘gameklaar’, nu de rest nog… en dan bedoel ik in dit geval: het toetsenbord, de muis én de headset.

lijn groen oudersenzo
Logitec - Goed materiaal, is het halve werk

Logitech G413 Carbon – Mechanical gaming keyboard

Logitech heeft hartstikke goede toetsenborden, muizen én headsets voor de enthousiaste gamer. En je kunt er ook prima teksten mee schrijven. Wat zo grappig is aan dit speciale ‘game toetsenbord’ zijn de extra (bij games veel gebruikte) toetsen die erbij geleverd worden. Dit vind ik zo tof!! Ik heb in dit huishouden ondervonden dat dit geen overbodige luxe is. Rocco heeft in zijn jonge jaren echt wel wat toetsen gesloopt tijdens het gamen… Die extra toetsen kunnen dus zomaar welkom zijn. Dan hoeft je toetsenbord niet gelijk volledig vervangen te worden, maar kun je slechts een paar toetsen wisselen. Daar word ik nou blij van. En van het feit dat hij er gewoon kei vet uitziet. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

De fanatieke gamer kan ik vast blij maken met het feit dat dit toetsenbord puur prestatiegericht ontworpen is. Het toetsenbord is voorzien van Romer-G™-schakelaars, gebruikt door eSporst-professionals wereldwijd, voor fenomenale snelheden, reacties en duurzaamheid. De zeer sterke, lichte bovenkant van een 5052-aluminiumlegering zorgt voor stevigheid en springt in het oog met zijn slanke, scherpe ontwerp. G413 is van precies de juiste eigenschappen voorzien: nauwkeurige verlichte toetsen, ingebouwde USB-doorvoer en geïntegreerde mediatoetsen. Aan de onderkant zitten een paar slimme verrassingen voor het beheer van muis- en toetsenborddraden, evenals verstelbare voetjes voorzien van een stabiliserend rubberlaagje (pas op voor slakken) voor zorgeloos, intens gamen.

Wil je in het donker gamen? Je kent dat wel, in je bed als je ouders denken dat je slaapt? Dit toetsenbord heeft een heldere toetsverlichting! Ze zijn dus altijd zichtbaar en leiden niet af tijdens die spannende gamemomenten in het donker. Eigenlijk maken ze het er alleen maar vetter op!

Oh en last but not least, het typt ook gewoon heel prettig. Dat is weer belangrijk voor al die ‘work hard’- momenten.

Logitech G413 online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Logitec - Goed materiaal, is het halve werk

Logitech G403 Prodigy – Gaming muis

Als je dan zo’n spetterend toetsenbord hebt, wil je natuurlijk ook een bijpassende muis. Dat snap ik best. Maar deze muis is meer dan ‘een mooi plaatje’. De Logitech G403 Prodigy Gaming Muis is ontworpen voor elke game en levert de beste gamingprestaties in een lichtgewicht, ergonomisch ontworpen behuizing. Aanpasbaar met maar liefst 16,8 miljoen kleuren en 6 programmeerbare knoppen. De Logitech G403 Prodigy is tot 8 keer sneller dan een standaardmuis. Als je nu nog verliest, ligt het toch echt gewoon aan jezelf! Dat je dat even weet.

De Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse kan met de Logitech Gaming Software volledig worden geconfigureerd en nauwkeurig worden afgestemd op jouw voorkeuren.

lijn groen oudersenzo
Logitec - Goed materiaal, is het halve werk

Logitech G432 – Gaming headset

Om het helemaal af te maken, mag deze headset natuurlijk niet ontbreken. Op die manier kun je stiekem op je werkplek spelen, zonder dat de rest van je huisgenoten je komen lastigvallen. Bordje op de deur: “Niet storen, hier wordt druk gewerkt” en jij hebt de mogelijkheid die ene game eindelijk eens uit te spelen.

Maar het is natuurlijk ook voor de kids top! Want ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik word soms stapelgek van al die piepjes en muziekjes. Gamen prima, mag ook echt wel in de huiskamer, maar graag zonder geluid óf met een headset op! Zolang ik het maar niet hoor. En als gamer zou je het ook graag moeten willen want met de Logitech G432 7.1 Surround Sound gaming headset kun je meer game geluiden horen. Je wordt op die manier gewoon de game in gezogen. Je hoort hoe je vijanden je besluipen, bijna nog voor ze een stap hebben gezet. Met deze headset maak je eindelijk kans Fortnite een keertje te winnen. Het werd eens tijd.

Hoor vijanden die je van achteren besluipen, voel luchtaanvallen aankomen of krijg signalen voor speciale vaardigheden. Geniet van de volledige filmische ervaring van je favoriete games. Je teamleden kunnen je luid en duidelijk horen met de microfoon van 6 mm die wordt gedempt wanneer deze omhoog wordt gezet.

Logitec G432 online te koop bij Bol.com

Mijn beurt!

Zit er dan niks negatiefs aan deze producten? Ja, toch wel. De mannen in mijn huis azen namelijk op deze set. Ze willen het allemaal graag aan hun eigen computer koppelen. Nou mooi mis! Van deze set blijven ze gewoon lekker af! Dit keer is ‘mama’ aan de beurt! Ik moet de boel dus streng bewaken…

liefs Marion

Meer informatie

Ontdek nu fleurige & kleurige teams- of zoomsessies met Logitech!
Fortnite, wat is Fortnite?
Android apps krijgen speciaal label voor kinderen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *