Dikke doei dierentuin, een super schattig voorleesboek!

Dikke doei dierentuin, een super schattig voorleesboek

Geit woont op een kinderboerderij, samen met heel veel andere dieren. Iedere dag komen er hordes kinderen met hem knuffelen. Soms wordt dat Geit te veel en daarom droomt hij over een eigen plek. Op een dag neemt hij de benen. Hij springt over het hek en besluit in de dierentuin te gaan wonen. Maar hoe leuk het eerder ook leek, ook in de dierentuin kan Geit geen eigen plekje vinden. Dus Geit trekt verder…

Vredig onder een boom

Uiteindelijk vindt Geit een rustig plekje, vredig onder een boom… maar dan blijkt alleen toch ook maar weer heel alleen. Dus gaat Geit… Tja, wat Geit dan gaat doen moet je natuurlijk gewoon zelf gaan ontdekken!
Dikke doei dierentuin is het grappige, prachtig geïllustreerde verhaal van Jacob Grant, dat kinderen op een vrolijke manier leert dat het gras niet altijd groener is aan de overkant – zelfs niet als de overkant een dierentuin is!

En wat vind ik?

Ik vind het een heel schattig boekje met een super grappige titel. Om het boek (met harde cover) zit een losse cover van papier om de mooie kaft te beschermen. De illustraties zijn vol humor en de liefde voor het illustratievak spat uit het boek. Het verhaal heeft een belangrijke boodschap: Home sweet home. Jouw kindje wil misschien soms ook wel bij de ouders van zijn vriendje wonen, want die zijn – in zijn beleving – veel minder streng. Maar als hij dat zou doen, betekent dit wel dat hij jullie moet missen… Leuk om met hem hierover te praten.

Jacob Grant werd geboren in Ohio, maar woont nu met zijn vrouw en kind in een erg winderige stad in Illinois. Je kunt hem dag en nacht vinden in zijn studio aan huis, waar hij kinderboeken tekent, schildert en schrijft. Jacob maakte eerder Kleine Vogel leert een stout woord.

lijn groen oudersenzo
Dikke doei dierentuin, een super schattig voorleesboek

Specificaties Dikke doei dierentuin

TitelDikke doei dierentuin
UitgeverijBBNC
AuteurJacob Grant
IllustratorJacob Grant
Aantal pagina’s32
ISBN9789045323411
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

222 Dingen om over te schrijven
Thea Stilton – Een droombruiloft
Geronimo Stilton – Het raadsel van de schat

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *