Dikke doei dierentuin

Dikke doei dierentuinGeit woont op een kinderboerderij, samen met heel veel andere dieren. Iedere dag komen er hordes kinderen met hem knuffelen. Soms wordt dat Geit te veel en daarom droomt hij over een eigen plek. Op een dag neemt hij de benen. Hij springt over het hek en besluit in de dierentuin te gaan wonen. Maar hoe leuk het eerder ook leek, ook in de dierentuin kan Geit geen eigen plekje vinden. Dus Geit trekt verder…

Uiteindelijk vindt Geit een rustig plekje, vredig onder een boom… maar dan blijkt alleen toch ook maar weer heel alleen. Dus gaat Geit… Tja, wat Geit dan gaat doen moet je natuurlijk gewoon zelf gaan ontdekken!
Dikke doei dierentuin is het grappige, prachtig geïllustreerde verhaal van Jacob Grant, dat kinderen op een vrolijke manier leert dat het gras niet altijd groener is aan de overkant – zelfs niet als de overkant een dierentuin is!

En wat vind ik?

Ik vind het een heel schattig boekje met een super grappige titel. Om het boek (met harde cover) zit een losse cover van papier om de mooie kaft te beschermen. De illustraties zijn vol humor en de liefde voor het illustratievak spat uit het boek. Het verhaal heeft een belangrijke boodschap: Home sweet home. Jouw kindje wil misschien soms ook wel bij de ouders van zijn vriendje wonen, want die zijn – in zijn beleving – veel minder streng. Maar als hij dat zou doen, betekent dit wel dat hij jullie moet missen… Leuk om met hem hierover te praten.

Jacob Grant werd geboren in Ohio, maar woont nu met zijn vrouw en kind in een erg winderige stad in Illinois. Je kunt hem dag en nacht vinden in zijn studio aan huis, waar hij kinderboeken tekent, schildert en schrijft. Jacob maakte eerder Kleine Vogel leert een stout woord.

Dikke doei dierentuin

Specificaties Dikke doei dierentuin

Titel Dikke doei dierentuin
Uitgeverij BBNC
Auteur Jacob Grant
Illustrator Jacob Grant
Aantal pagina’s 32
Prijs 14,99 euro
ISBN 9789045323411
Bestel direct Bol.com

Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dikke doei dierentuin

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn oudersenzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *