De Kleurenkameleon van Fisher-Price

De Kleurenkameleon van Fisher-Price

Met de Kleurenkameleon van Fisher-Price leren kleine kinderen kleuren en de cijfers van 1 tot en met 10 herkennen. Er zitten 10 verschillende kleuren bij de set (in de vorm van verfspatten) en op deze verschillende verfspatten staan 10 verschillende cijfers. Elke kleur heeft dus zijn eigen cijfer. Je kunt echter de Kameleon ook tegen andere materialen houden, bijvoorbeeld houten blokjes of kleding, om de kleuren te scannen. De natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen, wordt hiermee gestimuleerd en uitgedaagd.

Verschillende standen

De Kleurenkameleon werkt met een knop op zijn staart. Die is eenvoudig in te drukken. Op de penseel zit een schuifknopje waarmee je het beestje op verschillende standen kunt zetten. Iedere stand geeft een ander programma waarmee kinderen kunnen spelen en leren. Het speelgoed is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Wat doet de Kleurenkameleon precies?

Wanneer je de Kleurenkameleon tegen een blokje of verfspat houdt, scant hij de kleur en benoemt deze. Ook kleurt de kameleon bij een aantal kleuren, zelf ook in deze kleur. Dat maakt het goed zichtbaar voor kinderen en is natuurlijk ook nog eens hartstikke leuk! Je kunt ook een kleurenprogramma starten, dat kinderen uitdaagt actief op zoek te gaan naar de juiste kleur. De kameleon vraagt om een kleur, die vervolgens tegen de scanner moet worden gehouden.

Unpack filmpje

Niet alleen kleuren

De kameleon scant niet alleen kleuren, maar ook de tien verschillende cijfers. Op het beestje zit ook een programma, waarmee kinderen kunnen leren tellen. Spelenderwijs en op ludieke wijze leren kinderen op deze manier tellen, maar ook de verschillende cijfers te herkennen.

lijn donker geel oudersenzo
De Kleurenkameleon van Fisher-Price
lijn donker geel oudersenzo

Mijn mening

De Kleurenkameleon is leuk, leerzaam en uitdagend speelgoed voor de kleintjes. Als je de spatten of andere materialen echter niet goed voor de scanner (penseel) houdt, dan kan de kameleon niet goed scannen en een foute (of zelfs helemaal geen) kleur doorgeven. Ik kan mij voorstellen dat dit soms de nodige frustraties bij kinderen kan geven. Misschien is het daarom handig, het samen met je kindje te doen, om hem die frustratie te besparen.
De kameleon ziet er super lief uit en het is natuurlijk extra leuk dat hij ook zelf van kleur verandert, als hij de kleur heeft geraden. De bijgeleverde verfspatten zijn handig, maar het is natuurlijk nog veel leuker om je eigen kleding te scannen, je lievelingsknuffel of favoriete speelgoed!

Specificaties

TitelDe Kleurenkameleon
MerkFisher-Price
Prijs34,99 euro
EAN0887961450378
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
Meer blogs van Fisher-Price

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

De Kleurenkameleon van Fisher-Price
lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.