Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

Een e-bike voor oude mensen? Vandaag de dag niet meer! Er rijden mensen van alle leeftijdscategorieën op elektrische fietsen. Scholieren die naar een middelbare school buiten hun woonplaats gaan verplaatsen zich niet zelden per elektrische fiets. Ook de elektrische mamafiets is tegenwoordig razend populair: je hoeft immers niet meer te zwoegen wanneer je heuvel op fietst met twee kinderen in de zitjes. Vandaag brengen wij je 7 supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

#1: Je wordt er gezonder van!

Ben je gewend om alles met de auto te doen? Dan word je een stuk gezonder wanneer je een e-bike aanschaft. Je conditie en longinhoud verbeteren, je spieren worden sterker en je bent vaker in de frisse buitenlucht. Voortaan laat je de auto wat vaker staan en breng je je spruit gewoon op de fiets naar school. Ook naar je werk pak je de e-bike: je bent er immers binnen no-time maar hebt wél alvast je dagelijkse portie beweging gehad!

#2: Het is goed voor het milieu!

In tegenstelling tot een auto stoot een e-bike geen co2 en uitlaatgassen uit. Een bijzonder duurzaam alternatief voor dat oude Renaultje dus. Wil je iets goeds doen voor ons klimaat? Dan is het kopen van een e-bike een goede eerste stap! Daarnaast bespaar je aardig wat geld: je hoeft de tank immers stukken minder vaak vol te gooien. En last, but not least: je hoeft je nooit meer rot te zoeken naar een parkeerplekje. Fietsenstallingen zijn namelijk overal.

#3: Je bent sneller

Verplaats je je meestal al op de fiets? Dan zul je stukken sneller zijn wanneer je een e-bike aanschaft. Ook kom je niet meer moe en bezweet aan op je werk of de school van je kinderen. Moet je een brug of heuvel op fietsen? Dan rijd je alle zwoegers op gewone fietsen fluitend voorbij. Met je haren in de wind. En je hoeft er ook nog eens nauwelijks moeite voor te doen.

lijn groen oudersenzo
Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!
Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

#4: Je kunt grotere afstanden afleggen

Naar de hockeyclub 20 kilometer verderop? Op de koffie bij die vriendin in het nabijgelegen dorp dat normaal gesproken nét even te ver is om te befietsen? Met een e-bike is dit geen enkel probleem. Een e-bike kan immers snelheden van 25 km/u halen. Je stadsfiets redt dit natuurlijk niet. Je zult versteld staan hoe fit je op een wat verdere bestemming aankomt na een ritje op de elektrische fiets!

#5: Niet te belastend voor je gewrichten

Door je op een elektrische fiets te verplaatsen worden je pezen, spieren en gewrichten minder belast. Een uitstekende oplossing wanneer je zwakke knieën of enkels hebt dus. Zo kun je toch in beweging blijven zonder dat je last krijgt van pijnlijke klachten.

#6: Je ziet ’t niet

Bang om voor gek te rijden op je elektrische fiets? Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Tegenwoordig zijn er e-bikes te koop waarvan je pas ziet dat het er eentje is wanneer je héél goed kijkt. En voordat iemand zo’n scherpe blik op je fiets heeft kunnen werpen, ben jij al ruimschoots voorbij gezoefd. Elektrische fietsen komen in allerlei hippe kleuren, soorten en maten. Je kunt dus prima de fiets uitzoeken die bij je past. Van een sportief model tot een moederfiets.

#7: De kids kunnen mee

Op een elektrische mamafiets kun je twee kinderen meenemen: eentje achterop en een wat kleiner kindje in het voorste zitje. Daarnaast zijn elektrische moederfietsen ontzettend veilig: meestal hebben ze een standaard waardoor ze niet kunnen omvallen, ook niet wanneer je kind in het zitje zit. Het leven wordt gewoon een stuk gemakkelijker met zo’n handige elektrische fiets!
Heb jij al een e-bike, of overweeg je er eentje te kopen? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Liefs Amber

Meer informatie

Ik testte de elektrische mamafiets van Stella… en werd aangenaam verrast!
Veilig op de e-bike – 10 tips voor een veilige rit
Ontdek nu deze geweldige e-bikes tips
Op de e-bike: De eerste 200 kilometer!
Dit zijn de mooiste fietsroutes in ons land

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.