Ontdek nu deze Geweldige e-bikes tips

Ontdek nu deze geweldige e-bikes tips

Elektrische fietsen winnen steeds meer aan populariteit. Was de e-bike eerst nog echt een tweewieler voor de vijftigplussers onder ons, is daar anno 2019 helemaal niets meer van te merken. En terecht: e-bikes komen namelijk in de meest waanzinnige gedaanten tegenwoordig. Jong & hip Nederland heeft geen enkele reden meer om z’n neus op te trekken voor een elektrisch stalen ros. Daarom presenteren we je vandaag met trots 5 geweldige e-bikes waar je gegarandeerd heel erg blij van gaat worden.

De elektrische racefiets

Ja, je leest het goed: de elektrische racefiets is een ding. Ooit wel eens jaloers geweest op die fitte amateurwielrenners die in ploegen over het asfalt razen? Die dagen zijn voorbij. Vanaf vandaag kan ook jij een van deze fitte jongens (of meisjes) zijn. Alles wat je nog aan hoeft te schaffen is een kek wielerpakje en een vette fietshelm in je favoriete kleur, en je bent er helemaal klaar voor! Ook wanneer je geen getraind fietser of sportief typje bent kun je prima een elektrische racefiets bestijgen. Ook wanneer je lichamelijk niet (meer) in staat bent om lange tochten op de racefiets af te leggen biedt een e-racefiets een uitkomst!

De elektrische mountainbike

Ben je iets avontuurlijker aangelegd en biedt het asfalt niet voldoende uitdaging voor jou? Ga dan voor een elektrische mountainbike! Ga offroad en verken zonder al te veel inspanning kronkelige bospaadjes, afgelegen duinen en betoverende heidelandschappen. Ook wanneer je niet over de conditie en het klimvermogen van Michiel van der Heijden beschikt kun je op zondagochtend de show stelen op die vette MTB-trail. Je hebt de keuze uit allerlei modellen, dus kijk snel welke e-mountainbike goed bij je past!

lijn groen oudersenzo
Ontdek nu deze geweldige e-bikes tips
Ontdek nu deze geweldige e-bikes tips

De elektrische trekkingfiets

Een pareltje onder de e-bikes: de elektrische trekkingfiets. De trekkingfiets is ontworpen om langere afstanden mee te rijden. Op dergelijke fietsen kun je veel bagage kwijt. Zin in een fietsvakantie waarbij je niet de benen onder je lijf vandaan trapt als je het heuvelachtige gebied van Normandië bestormt? Dan is een elektrische trekkingfiets echt iets voor jou. Ook voor woon-werkverkeer of wat minder avontuurlijke tochten is een trekkingbike overigens prima geschikt. De houding die je op een trekkingfiets aanneemt is voor veel mensen comfortabeler dan op een stadsfiets.

De elektrische hybride fiets

Kun je niet kiezen tussen al dat moois? Dan is de elektrische hybride fiets het helemaal voor jou. Een hybride fiets is eigenlijk niets meer of minder dan een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. Eigenlijk is het een stadsfiets, mountainbike en trekkingfiets in één. Je kunt er (meestal) offroad mee rijden, maar ook op asfalt doet dit model het perfect. Je houding is iets sportiever dan op een stadsfiets. Ook is hij een stuk sneller en handzamer, maar hij biedt wel het comfort van een stadsbolide. De elektrische hybride fiets is de ideale tweewieler voor iedereen die zich soms heel sportief voelt, maar ook op zoek is naar een hippe boodschappenfiets.

De elektrische kinderfiets

Je kunt niet jong & hip genoeg zijn voor een e-bike. Dat blijkt wel uit alle mooie elektrische kinderfietsen die tegenwoordig op de markt zijn. Ideaal voor kinderen die wat verder weg op school zitten of gewoon graag met hun sportieve ouders meegaan wanneer die een lange afstand gaan rijden. Elektrische kinderfietsen zijn volledig veilig en voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen waar e-bikes voor volwassenen ook aan moeten voldoen.

Hip & Happening

Zoals je kunt lezen is de elektrische fiets momenteel helemaal hip & happening. Het ziet er voorlopig ook niet naar uit dat dit op korte termijn gaat veranderen. Ben jij (om welke reden dan ook) toe aan een elektrische fiets? En voor welk type e-bike zou je dan kiezen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!

Liefs Amber

Meer informatie

Ik testte de elektrische mamafiets van Stella… en werd aangenaam verrast!
Veilig op de e-bike – 10 tips voor een veilige rit
Op de e-bike: De eerste 200 kilometer!
Dit zijn de mooiste fietsroutes in ons land
Dit zijn supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *