Een lekker bakkie koffie! Hou jij er ook zo van?

Een lekker bakkie koffie! Hou jij er ook zo van?

Inmiddels ben ik al zo’n jaar of dertien ZZP’er. Ik doe dit vanuit huis, dus voor mij geen gesprekken bij de koffieautomaat. Overigens toen ik net ging werken, waren er nog helemaal geen koffieautomaten, toen bracht een paar keer per dag een vriendelijke dame de koffie en thee rond. Zij werd echter al snel vervangen door koffiemachines. Het voordeel hiervan was het loopje ernaartoe (beter dan de hele dag op je gat blijven zitten) en de gesprekken rondom het apparaat.
Het nadeel was de kwaliteit van de koffie. Ieuw, die koffie was echt niet lekker!
De gesprekken mis ik absoluut, maar die koffie totaal niet. Als ik daar nog aan terug denk…

Zakelijke gasten

In huis heb ik ook geen koffiemeisje lopen – hoewel mijn huisgenoten soms het idee hebben dat ik dat ben. Een goede kop koffie vind ik belangrijk, juist omdat ik hele dagen thuis aan het werk ben en ik hier regelmatig (zakelijke) gasten ontvang.

De lekkerste maak je zelf

De lekkerste koffie maak je natuurlijk gewoon zelf met versgemalen koffiebonen en door de koffie op te schenken. Kleine beetjes, anders loopt de filter over. Rustig pruttelend op de kookplaat. Gelijktijdig even de melk laten koken en flink roeren voor wat schuim. Maar als ZZP’er heb ik daar natuurlijk helemaal geen tijd voor. ‘Time is money’, want als ik niet werk, wordt er ook niks verdiend. Dus uitgebreid de tijd nemen om een heerlijke kop koffie te maken, is er gewoonweg niet.

Onlangs was ik op bezoek bij een mede ZZP’er. Zij schonk mij een heerlijke kop koffie. Ik complimenteerde haar met de verrukkelijke smaak en zij vertelde mij dat zij deed aan private coffee lease. Dat wil zeggen, zij least een goede koffiemachine bij Coffee@home. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar mijn oren stonden direct op scherp. Dit zou ook perfect zijn bij mij thuis!

lijn groen oudersenzo
Een lekker bakkie koffie! Hou jij er ook zo van?

Alleen de lusten

Ze zijn er in verschillende prijsklassen, variërend van zo’n 48 euro tot 71 euro. Hoe meer je betaalt, hoe meer er mogelijk is. Maar voor een goede bak koffie, is de meest goedkope optie al prima! Het bedrijf komt de machine bij je afleveren en legt gelijk uit hoe het werkt. Het mooie is, als er iets mis is, komen zij het binnen één werkdag oplossen. Naar de koffie heb je dus geen omkijken! Zelfs niet naar de koffiebonen, want iedere maand worden die gewoon naar je toegestuurd. Dat is nog eens genieten! I like it!, want laten we eerlijk zijn, als ZZP’er heb ik het echt al druk genoeg. Het enige dat ik nu nog mis, zijn die fijne gesprekken met collega’s. Misschien vinden ze daar ook nog eens een oplossing voor…

liefs Marion

Extra informatie

De positieve kanten van koffie
Koffie – Internationale dag van de koffie
Zo gezond kan het kopje koffie zijn!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *