Op avontuur in het museum

Coda museum - Op avontuur

Als ik jaren geleden aan Rocco vroeg wat hij graag wilde doen, dan antwoordde hij niet “naar een attractiepark, zwembad of dierentuin” maar vaak luidde zijn antwoord: “Naar het museum”. Al vanaf een jaar of drie nam ik hem regelmatig mee naar allerlei musea. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, had een museumbezoek een stoffig imago, maar dat is allang niet meer het geval. In een museum is zoveel te ontdekken, dat het een avontuur op zich is. Vaak wordt er voor de kids van alles georganiseerd en kunnen ze allerlei creatieve knutselwerkjes maken, proeven doen of zelfs op safari. Nee, saai is een museumbezoek zeker niet!

Nog steeds leuk!

Rocco heeft heel wat musea van binnen bekeken. Inmiddels is een stoere puber en vindt hij het niet meer zo stoer om met zijn moeder op stap te gaan. Toch ging hij een paar maanden terug nog met zijn opa naar een museum. Hij vindt het nog steeds leuk en ik vind het mooi om te zien dat hij er op iedere leeftijd andere dingen uithaalt.

Leergierige avonturier

Het fijne van een dagje naar het museum is dat het voor ieder weertype geschikt is. Of de mussen nou van het dak vallen, zoals afgelopen dagen, of het hemelwater loodrecht naar beneden komt, in een museum is het altijd fijn vertoeven. Mocht jouw kind ook zo’n leergierige avonturier zijn, dan heb ik misschien een leuke museumtip voor je! Want zeker als je in de buurt bent van de Veluwe is een bezoek aan het CODA Museum absoluut de moeite waard. Midden in hartje Gelderland, waar je een bezoek perfect kunt combineren met een mooie fietstocht en een fijne picknick!

lijn groen oudersenzo
Coda museum - Op avontuur
lijn groen oudersenzo

Tour de Forêt

Tour de Forêt is een nieuw project van CODA waar kinderen de natuur leren bekijken en ontdekken door de ogen van een kunstenaar.  Een fotogeniek landschap, verzamelopdrachten voor het hele gezin en unieke tentoonstellingen over flora en fauna? Tour de Forêt heeft het allemaal! Je kunt Tour de Forêt downloaden  of afhalen bij CODA Museum. In het museum kunnen kinderen ook op safari in de tentoonstelling ‘Animalia’ (gratis t/m 15 jaar).

Speuren met de kids

Alle (fotografie)opdrachten op de fiets- en wandelkaart zijn ook geschikt voor kinderen: maak er een leuke challenge van! Dit kun je bijvoorbeeld doen op de aangegeven (korte) kabouterroute. Voor het hele gezin heeft CODA een aantal specials ontwikkeld zoals het maken van een eigen museumvitrine van elementen uit de natuur, hoe je verfkwasten kunt maken van takken, natuurkunstwerken bouwen voor andere wandelaars en een ‘Vogelhuisje der verhalen’ waar kinderen mee kunnen schrijven aan een groot verhaal over de Veluwe.

Wil je de kidstour doen in je eigen buurt i.p.v. op de Veluwe? Dat kan! Kijk snel op www.coda-apeldoorn.nl/kidstour.

lijn groen oudersenzo
lijn groen oudersenzo

De CODA Museum familiedag voor thuis

Na het wandelen in de natuur kun je thuis verder aan de slag. De familiedagen van CODA Museum beleef je namelijk deze zomer ook in je eigen huiskamer en met een speciale diereneditie ook op vakantie én in de natuur. Tentoonstelling ‘Animalia’ en de kidstour van de Tour de Forêt komen samen in het familiedag voor thuis-pakket: met (knutsel)opdrachten voor binnen en buiten leren kinderen kijken, vastleggen en vergelijken als een kunstenaar. Koop snel de luxe verrassingsdoos, houd thuis een echte CODA Museum familiedag en beleef de Veluwe!

Het Familiedag voor thuis-pakket bestaat uit:

Een linnen tas met illustratie van een specht
Materiaal (papier, elastiek) + instructiekaarten voor vier dierenmaskers: vos, hert, wolf en zwijn
Materiaal (vilt) + instructiekaarten voor pootjes-memory
Een natuurbingokaart
Fiets- en wandelkaart met kidstour: Tour de Forêt
Opdrachtenboekje Animalia voor thuis: maak een verrekijker en dierendagboek

Online bestellen kan via www.coda-apeldoorn.nl/familiedag

liefs Marion

Meer informatie

’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!
Animalia in Apeldoorn – Coda Museum
Handige adressenlijst musea in Nederland
10x leuke dingen doen met het hele gezin
Low-budget doetips voor de vakantie!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: Coda museum

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Coda-apeldoorn.nl.

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *