’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!

’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!

Met al die verscherpte – en vaak ondoorzichtige – Coronamaatregelen, weet je het zo langzamerhand niet meer. Kan je nou wel op stap of niet? Zover ik nu heb begrepen zitten we (nog) niet in een lockdown, maar zijn er wel een aantal regels waar we ons aan moeten houden. En als we de regels in acht nemen, kunnen we gelukkig ook nog steeds leuke dingen doen! Bijvoorbeeld naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn! Want voor iedereen die hier naar toe had willen gaan, is er goed nieuws!

Imposante scenes

Het grootste zandsculpturenfestijn van Nederland blijft nog zeker tot en met eind dit jaar geopend, tenzij de overheid zwaardere maatregelen aankondigt. Laten we met elkaar hopen dat dit niet gaat gebeuren en in ieder geval zoveel mogelijk genieten van alle mooie momenten met elkaar! Tijdens je bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn maak je kennis met imposante en indrukwekkende scenes en bouwwerken van zand waarbij je je waant in de oorlogsjaren. 

Coronaregels en een bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Natuurlijk gelden ook tijdens een bezoek aan dit prachtige festijn de landelijke Coronaregels. Dat maakt het bezoek gelukkig niet minder leuk! Door de grootte van zowel het binnen- als buitenterrein beweeg je je vrij over de aangelegde route, die alleen in één richting is te bewandelen. En… het complete wandelpad is breed genoeg zodat je, mocht je iemand willen passeren, met gemak de 1½ meter regel kunt hanteren. Bovendien laat het park een maximaal aantal bezoekers per uur toe. Op deze manier voelt het altijd rustig aan en kun je op je gemak genieten van al die bouwwerken van zand! De toiletten op het terrein zijn uiteraard open voor gebruik en worden met regelmaat schoongemaakt

lijn groen oudersenzo
’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!

Terug in de tijd

Tijdens je bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn beland je in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Alles is aangekleed in de stijl van toen, van de muziek tot alle decoraties. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen o.a. ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. De ‘aanval op Pearl Harbor’ is één van de meest imposante bouwwerken van deze editie in Garderen. Het bouwwerk is maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog! Vanuit de lucht kijk je op de haven van het eiland, terwijl Japanse gevechtsvliegtuigen een ware slachting aanrichten

Horeca is gesloten

Ga je naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, houd er dan rekening mee dat de horeca gesloten is. En… zoals het er naar uitziet, blijft deze regel vanuit de overheid nog wel even van kracht. Wel zijn er verschillende plekken waar je broodjes, koffie en ander lekkers kunt afhalen. Zitplaatsen worden niet aangeboden. Uiteraard kun je je broodjes na je bezoek ook meenemen tijdens een heerlijke wandeling. Want vanaf het terrein van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn loop je zo de Veluwse bossen in en geniet je van die frisse buitenlucht.

lijn groen oudersenzo
’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!
lijn groen oudersenzo

Prijs & openingstijden

’t Veluws Zandsculpturenfestijn is tot en met eind december dit jaar van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.30 uur geopend. Op zondag is het park gesloten. Er wordt gewerkt met een tijdslot. Op deze manier wordt het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur gegarandeerd en houden ze samen met jou grip op de situatie! Mocht het park door eventuele nieuwe maatregelen toch moeten sluiten, dan wordt er voor de al verkochte tickets uiteraard naar een goede oplossing gezocht.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 5 jaar: gratis
– 6 t/m 12 jaar: € 5,00
– 13 jaar en ouder: € 10,00

liefs Marion

Meer informatie

Op avontuur in het museum
Animalia in Apeldoorn

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *